Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,019
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

571
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مراحل فنولوژیک بر میزان درصد و ترکیبات اسانس گیاه Stachys schtschegleevii

صفحات

 صفحه شروع 130 | صفحه پایان 137

چکیده

 این تحقیق با هدف بررسی نوع و مقدار ترکیبات اسانس گیاه Stachys schtschegleevii در دو دوره فنولوژیک قبل و بعد از گل دادن (رویشی و زایشی) در ارتفاعات شهرستان کلیبر استان آذربایجان شرقی انجام شد. بدین منظور در هر مرحله فنولوژیک تعداد 30 نمونه بطور تصادفی برداشت شد. بعد از آماده کردن نمونه ها اسانس آنها توسط دستگاه کلونجر گرفته شد. شناسایی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس ها از دستگاه GC/MS با استفاده از الگوی خروج آلکانهای نرمال و شاخص بازداری طیف ها و اندیس کوواتس انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که بازده اسانس گیاه در منطقه مورد بررسی از 15/0 تا 2/0 درصد در دو مرحله فنولوژیک متغیر است. همچنین در مجموع 46 ترکیب شیمیایی در اسانس گیاه S. schtschegleevii در دو مرحله فنولوژیک رویشی و زایشی شناسایی شد. ترکیب شیمیایی عمده تشخیص داده شده در اسانس این گیاه عبارتند از:a-Pinene, b-Pinene, Germacrene-D, Limonene, Ocimene, Carene<delta-2->, Myrcene, a-Thujene, a-Phellandrene.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تجلی، علی اکبر، و صادقی پور، امید. (1389). بررسی تاثیر مراحل فنولوژیک بر میزان درصد و ترکیبات اسانس گیاه Stachys schtschegleevii. مرتع، 4(1)، 130-137. SID. https://sid.ir/paper/136256/fa

    Vancouver: کپی

    تجلی علی اکبر، صادقی پور امید. بررسی تاثیر مراحل فنولوژیک بر میزان درصد و ترکیبات اسانس گیاه Stachys schtschegleevii. مرتع[Internet]. 1389؛4(1):130-137. Available from: https://sid.ir/paper/136256/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر تجلی، و امید صادقی پور، “بررسی تاثیر مراحل فنولوژیک بر میزان درصد و ترکیبات اسانس گیاه Stachys schtschegleevii،” مرتع، vol. 4، no. 1، pp. 130–137، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/136256/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا