مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

9,054
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,004
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آثار ضدباکتریال گیاه پلک (Stachys schtschegleevii) در شرایط برون تن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 8

چکیده

 مقدمه: گیاه پلک (Poulk) در طب سنتی ایران برای درمان عفونت های مجاری تنفسی خصوصا سینوزیت استفاده می شود. این گیاه به نام علمی (Stachys schtschegleevii) شناخته می شود.هدف: در این تحقیق آثار اسانس, عصاره آبی (جوشانده) و عصاره متانلی گیاه پلک بر چهارگونه باکتری, شامل استافیلوکوکوس ارئوس (ATCC29213), استرپتوکوکوس پیوژنز (PTCC1447), اشریشیاکلی (PTCC1269) و پسودوموناس آئروجینوزا (PTCC1430) مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش: سنجش فعالیت ضدباکتریال اسانس و عصاره ها, ابتدا به روش انتشار چاهک (well diffusion) انجام شد و سپس برای هریک از مواد استخراج شده که در روش انتشار چاهک اثر ضد میکروبی نشان داده بود, حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) با روش ماکرودایلوشن استاندارد NCCLS تعیین گردید.نتایج: عصاره متانلی, اثر مهارکننده قابل توجهی بر استافیلوکوکوس ارئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز داشت. میانگین قطر هاله عدم رشد در سه بار آزمایش در اطراف چاهک های محتوی عصاره متانلی (25mg/well) برای استافیلوکوکوس ارئوس23.67±1.24 mm و برای استرپتوکوکوس پیوژنز 17.30±0.47mm بود. حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) عصاره متانلی برای استافیلوکوکوس ارئوس به ترتیب 6.25mg/ml و 12.5mg/ml و برای استرپتوکوکوس پیوژنزMIC با MBC برابر و مقدار آن 12.5mg/ml بود. آزمایش ها نشان داد که اسانس و عصاره آبی (جوشانده) گیاه پلک, اثر ضدمیکروبی بر هیچ کدام از چهارگونه باکتری مورد مطالعه نداشت. همچنین عصاره متانلی بر انواع گرم منفی (اشریشیاکلی و پسودوموناس آئروجینوزا) موثر نبود. نتیجه گیری: یافته های تحقیق حاکی است که عصاره متانلی گیاه پلک, اثر قویِ آنتی باکتریال بر استافیلوکوکوس ارئوس و استرپتوکوکوس پیوژنز دارد و فعالیت آن علیه باکتری های مذکور به صورت باکتریسیدال است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

چیت ساز، محسن، محمدی، حلیمه، ناصری، محسن، و کمالی نژاد، محمد. (1385). بررسی آثار ضدباکتریال گیاه پلک (Stachys schtschegleevii) در شرایط برون تن. دانشور پزشکی، 14(67)، 1-8. SID. https://sid.ir/paper/30904/fa

Vancouver: کپی

چیت ساز محسن، محمدی حلیمه، ناصری محسن، کمالی نژاد محمد. بررسی آثار ضدباکتریال گیاه پلک (Stachys schtschegleevii) در شرایط برون تن. دانشور پزشکی[Internet]. 1385؛14(67):1-8. Available from: https://sid.ir/paper/30904/fa

IEEE: کپی

محسن چیت ساز، حلیمه محمدی، محسن ناصری، و محمد کمالی نژاد، “بررسی آثار ضدباکتریال گیاه پلک (Stachys schtschegleevii) در شرایط برون تن،” دانشور پزشکی، vol. 14، no. 67، pp. 1–8، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30904/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button