مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,412
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش خشکی در مراحل مختلف فنولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش خشکی در مراحل مختلف فنولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام سویا, آزمایشی در سال 1388 در مزرعه تحقیقاتی جهاد کشاورزی دره شهر (ایلام) به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. عامل اصلی در پنج سطح تنش خشکی شامل: شاهد (بدون تنش), تنش در مرحله چهار برگی, تنش در مرحله گلدهی, تنش در مرحله غلاف دهی, تنش در مرحله پرشدن دانه و عامل فرعی رقم در سه سطح (M7, M9 و هابیت) قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای تنش خشکی و رقم بر ارتفاع بوته, تعداد غلاف بارور در بوته, تعداد دانه در بوته, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیکی, وزن صد دانه, تعداد دانه در غلاف, شاخص برداشت و درصد روغن در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بین ارقام سویا رقم M9 از لحاظ عملکرد, تعداد دانه در غلاف, عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیکی برتر از دو رقم دیگر بود. کمترین مقادیر عملکرد دانه به ترتیب در تیمارهای تنش خشکی در مرحله پرشدن دانه (2682 کیلوگرم در هکتار) و گلدهی (2918 کیلوگرم در هکتار) به دست آمد. درصد روغن در رقم هابیت از دیگر ارقام در هر دو شرایط تنش و غیرتنش بالاتر بود. در نهایت با توجه به نتایج این آزمایش, رقم M9 برای کشت در منطقه توصیه شده و حساس ترین مرحله فنولوژیک سویا به تنش خشکی, مرحله پرشدن دانه ها بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی، عباس، نادری، عباس، سیادت، سیدعطااله، طهماسبی، احمد، و فاضل، شهره. (1391). اثر تنش خشکی در مراحل مختلف فنولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا. پژوهش در علوم زراعی، 4(15)، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/168000/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی عباس، نادری عباس، سیادت سیدعطااله، طهماسبی احمد، فاضل شهره. اثر تنش خشکی در مراحل مختلف فنولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا. پژوهش در علوم زراعی[Internet]. 1391؛4(15):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/168000/fa

    IEEE: کپی

    عباس ملکی، عباس نادری، سیدعطااله سیادت، احمد طهماسبی، و شهره فاضل، “اثر تنش خشکی در مراحل مختلف فنولوژیک بر عملکرد و اجزای عملکرد سویا،” پژوهش در علوم زراعی، vol. 4، no. 15، pp. 71–82، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/168000/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button