مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

397
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

675
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص زعفران در رنگرزی کاغذ بر اساس دستورالعمل های متون تاریخی (مطالعه ثبات رنگی در برابر نور)

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 190

چکیده

 هدف این پژوهش, بررسی ثبات رنگی زعفران با توجه به دستورالعمل های ساخت رنگ در متون تاریخی ایرانی در برابر نور و شناسایی, معایب و مزایای آن برای استفاده در مرمت نسخ خطی است. سه نمونه کاغذ منتخب (I, II و III) با دستورالعمل های مختلف زعفران رنگ شد و بر اساس استاندارد 20283ISIRI, در محفظه زنون پیرسازی گردید. سپس میزان تغییرات رنگ, ریخت شناسی الیاف, تخریب سلولز قبل و بعد از پیرسازی مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج آزمایش ها نشان داد کاغذ III رنگرزی نشده به دلیل نداشتن افزودنی, پس از پیرسازی پایداری بیشتری نسبت به دو نوع کاغذ دیگر دارد. در مقایسه سه روش رنگرزی قبل و بعد از پیرسازی, زعفران سبب اکسایش کاغذ نشده و روش مستقیم برای رنگرزی سه نوع کاغذ, روش مناسب تری است. مقدار ثبات رنگی در نمونه های رنگرزی شده با روش دندانه زدن هم زمان پایداری بیشتری نسبت به روش پیش دندانه دارد, هر چند در روش پیش دندانه و مقایسه اختلاف کل رنگ, کاغذ II پایداری بیشتری نسبت به کاغذ Iداشته که این موضوع نشانگر تاثیر نوع کاغذ بر ثبات رنگی ماده رنگزای مورد استفاده در رنگرزی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روحی دهبنه، صدیقه، سامانیان، کوروس، و افشارپور، مریم. (1398). بررسی خواص زعفران در رنگرزی کاغذ بر اساس دستورالعمل های متون تاریخی (مطالعه ثبات رنگی در برابر نور). علوم و فناوری رنگ، 13(3 )، 169-190. SID. https://sid.ir/paper/137264/fa

    Vancouver: کپی

    روحی دهبنه صدیقه، سامانیان کوروس، افشارپور مریم. بررسی خواص زعفران در رنگرزی کاغذ بر اساس دستورالعمل های متون تاریخی (مطالعه ثبات رنگی در برابر نور). علوم و فناوری رنگ[Internet]. 1398؛13(3 ):169-190. Available from: https://sid.ir/paper/137264/fa

    IEEE: کپی

    صدیقه روحی دهبنه، کوروس سامانیان، و مریم افشارپور، “بررسی خواص زعفران در رنگرزی کاغذ بر اساس دستورالعمل های متون تاریخی (مطالعه ثبات رنگی در برابر نور)،” علوم و فناوری رنگ، vol. 13، no. 3 ، pp. 169–190، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/137264/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button