مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

438
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر بقایای یونجه، کود مرغی و کود پتاسیم بر برخی ویژگی های خاک و عملکرد پیاز

صفحات

 صفحه شروع 452 | صفحه پایان 461

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر توام کودهای آلی و پتاسیم بر برخی خصوصیات خاک و همچنین عملکرد غده پیاز در شرایط مزرعه ای, آزمایشی به-صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای ماده آلی شامل کود مرغی و بقایای یونجه (هر یک به میزان 10 تن در هکتار) و شاهد به همراه دو سطح تیمار کود شیمیایی پتاسیم (صفر و 250 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاسیم) بود. نتایج نشان داد که کاربرد کود مرغی و بقایای یونجه به ترتیب باعث افزایش 57.7 و 40.9 درصد عملکرد محصول در مقایسه با تیمار شاهد شد. همچنین میزان عملکرد در تیمار کود پتاسیم, به طور متوسط 7.8 درصد بیشتر از تیمار عدم کاربرد کود پتاسیم بود. مصرف کود مرغی و بقایای یونجه, باعث افزایش معنی دار متوسط سرعت نهایی نفوذ آب در خاک به ترتیب به میزان 73.2 و 56.1 درصد نسبت به شاهد شد. در مقابل, مصرف کود شیمیایی پتاسیم کاهش معنی دار آن را در پی داشت. مصرف کودهای آلی به ویژه کود مرغی تاثیر معنی داری بر افزایش رطوبت اشباع, تخلخل کل, EC, کربن آلی و فسفر قابل جذب و همچنین کاهش جرم مخصوص ظاهری و pH داشت ولی مصرف کود پتاسیم, تنها افزایش معنی دار EC را به دنبال داشت. با مصرف کود مرغی و بقایای یونجه, کربن آلی خاک به ترتیب 129.8 و 80.2 درصد و فسفر قابل جذب به ترتیب 104.8 و 51.9 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. در بین خصوصیات مورد مطالعه, کربن آلی بیشترین تاثیر را در افزایش عملکرد محصول نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمودآبادی، مجید، رشیدی، ام لیلا، و فکری، مجید. (1392). تاثیر بقایای یونجه, کود مرغی و کود پتاسیم بر برخی ویژگی های خاک و عملکرد پیاز. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(2)، 452-461. SID. https://sid.ir/paper/141506/fa

    Vancouver: کپی

    محمودآبادی مجید، رشیدی ام لیلا، فکری مجید. تاثیر بقایای یونجه, کود مرغی و کود پتاسیم بر برخی ویژگی های خاک و عملکرد پیاز. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(2):452-461. Available from: https://sid.ir/paper/141506/fa

    IEEE: کپی

    مجید محمودآبادی، ام لیلا رشیدی، و مجید فکری، “تاثیر بقایای یونجه, کود مرغی و کود پتاسیم بر برخی ویژگی های خاک و عملکرد پیاز،” آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 2، pp. 452–461، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/141506/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button