مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,452
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

879
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات تعداد، سطح برگ و وزن خشک بوته ها در سه رقم خیار (.Cucumis sativus L)

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 68

چکیده

 روند تغییرات در تعداد و سطح برگ, وزن خشک بوته و تاثیر آنها بر وزن, تعداد میوه و عملکرد بوته در ارتباط با دمای محیط در دو رقم خیار گرین گولد و داروید اصلاح نشده (بومی هند) با یک رقم خیار اصلاح شده سوپردامینوس در سال زراعی 86 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه گرگان مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارقام سوپردامینوس, داروید و گرین گولد به ترتیب با میانگین تولید 4.99, 17.74 و 28.5 عدد برگ اولین گل را تشکیل می دهند. در این بررسی مشخص گردید که در هر سه رقم, تولید روزانه برگ, سطح برگ و یک گرم وزن خشک با افزایش تعداد روزهای پس از کاشت, افزایش می یابد. همچنین مشاهده شد با افزایش رشد, از مقدار مجموع درجه حرارت لازم برای تولید یک برگ, یک سانتیمترمربع سطح برگ و یک گرم وزن خشک کاسته می شود به طوری که در مرحله برداشت میوه به کمترین مقدار خود می رسد. میزان دمای لازم تا شروع تشکیل میوه در ارقام سوپردامینوس, داروید و گرین گولد به ترتیب 470.5, 485 و 593.25 درجه روز به دست آمد. تعداد میوه های تشکیل شده در هر بوته, همبستگی منفی (0.86-) با وزن آنها نشان داد. همچنین بین تعداد روز لازم تا زمان اولین برداشت, همبستگی منفی (0.93-) با تعداد میوه و همبستگی مثبت (0.91) با وزن میوه وجود داشت (0.01>p). بر اساس نتایج به دست آمده, به رغم تفاوت هایی که از لحاظ سطح برگ, وزن خشک بوته و همچنین مرفولوژی گیاهی بین ارقام مورد بررسی وجود داشت اما اختلافی در عملکرد نهایی بین این ارقام دیده نشد. اندازه گیری و ارزیابی تولید برگ (تعداد برگ) در این ارقام, در طی مراحل مختلف اندازه گیری, روندی مشابه و یکسان را نشان داد, به طوری که می توان تعداد برگ ها را به عنوان معیاری برای مشخص نمودن مراحل مختلف نموی این گیاه به کار برد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مشایخی، کامبیز، و موسوی زاده، سیدجواد. (1388). بررسی تغییرات تعداد, سطح برگ و وزن خشک بوته ها در سه رقم خیار (.Cucumis sativus L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 23(1)، 57-68. SID. https://sid.ir/paper/142309/fa

Vancouver: کپی

مشایخی کامبیز، موسوی زاده سیدجواد. بررسی تغییرات تعداد, سطح برگ و وزن خشک بوته ها در سه رقم خیار (.Cucumis sativus L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1388؛23(1):57-68. Available from: https://sid.ir/paper/142309/fa

IEEE: کپی

کامبیز مشایخی، و سیدجواد موسوی زاده، “بررسی تغییرات تعداد, سطح برگ و وزن خشک بوته ها در سه رقم خیار (.Cucumis sativus L)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 23، no. 1، pp. 57–68، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142309/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button