Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

774
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیت های نعنای خوراکی (.Mentha spicata L)

صفحات

 صفحه شروع 433 | صفحه پایان 443

چکیده

 در این تحقیق به منظور بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره 25 جمعیت نعنای خوراکی, آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی با 25 تیمار (جمعیت ها) و 3 تکرار به صورت گلدانی در شرایط طبیعی, به اجرا درآمد. بدین منظور, درون هر گلدان 3 عدد استولون به طول 5 سانتی متر انتخاب و کشت گردید. در مرحله گلدهی کامل, بوته های مربوط به هر تیمار برداشت شدند و مهم ترین صفات بیوشیمیایی عصاره شامل: میزان کلروفیل b,a) و کل), کاروتنوئید, فلاون و فلاونول, فلاونوئید کل, میزان ترکیبات فنلی کل, میزان فعالیت آنتی اکسیدانی و میزان کربوهیدرات اندازه گیری شد. همچنین جمعیت ها از نظر صفات فوق مورد تجزیه خوشه ای قرار گرفتند و همبستگی بین صفات بیوشیمیایی عصاره در این جمعیت ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تفاوت معنی دار بین جمعیت ها از نظر خصوصیات بیوشیمیایی اندازه گیری شده بود. بیشترین و کمترین میزان محتوای کلروفیل کل (35.77 و 10.5 میلی گرم بر گرم نمونه تر) به ترتیب مربوط به تیمارهای فارس (منطقه خفر 2) و مازندران (منطقه نور) بود. در بین جمعیت های مورد مطالعه, تیمارهای اصفهان 2, مازندران- قائمشهر, مازندران- نور و یاسوج از نظر صفات ارزشمند بیوشیمیایی عصاره (فعالیت آنتی اکسیدانی, ترکیبات فنلی, فلاونوئید کل و میزان کربوهیدرات) برتر بودند. همچنین برخی از جمعیت های مربوط به استان فارس از نظر رنگیزه های کاروتنوئید و محتوای کلروفیل نسب به سایر جمعیت ها دارای برتری بودند. همچنین بین فعالیت آنتی اکسیدانی, میزان ترکیبات فنلی, میزان فلاونوئید کل همبستگی مثبتی وجود داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    غنی، عسکر، نعمتی، سیدحسین، عزیزی، مجید، سحرخیز، محمدجمال، و فارسی، محمد. (1392). بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیت های نعنای خوراکی (.Mentha spicata L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(4)، 433-443. SID. https://sid.ir/paper/142314/fa

    Vancouver: کپی

    غنی عسکر، نعمتی سیدحسین، عزیزی مجید، سحرخیز محمدجمال، فارسی محمد. بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیت های نعنای خوراکی (.Mentha spicata L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(4):433-443. Available from: https://sid.ir/paper/142314/fa

    IEEE: کپی

    عسکر غنی، سیدحسین نعمتی، مجید عزیزی، محمدجمال سحرخیز، و محمد فارسی، “بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیت های نعنای خوراکی (.Mentha spicata L)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 4، pp. 433–443، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142314/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا