Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,560
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن، منگنز و روی بر عملکرد و کیفیت میوه انار در استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 234 | صفحه پایان 242

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن, منگنز و روی بر عملکرد و کیفیت میوه انار, آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار و 18 تیمار در یک مزرعه آزمایشی در شهرستان بهشهر در سال زراعی 1388 به مرحله اجرا گذاشته شد. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از: نیتروژن (N), منگنز (Mn) و روی(Zn) . نیتروژن از منبع کودی اوره در سه سطح (صفر, 544 و 1087 گرم اوره) و منگنز از منبع کودی سولفات منگنز در سه سطح (صفر, 100 و 200 گرم سولفات منگنز) و روی از منبع کودی سولفات روی در دو سطح (صفر و 150 گرم سولفات روی) برای هر درخت در نظر گرفته شد. تمامی کودهای سولفات منگنز و سولفات روی همراه با 3/1 کود اوره در اسفند ماه قبل از باز شدن جوانه های گل به صورت خاکی مصرف گردید. اوره باقیمانده در دو نوبت دیگر در مرحله ریزش گلبرگها و یک ماه بعد از مرحله دوم مصرف شد. صفات مورد اندازه گیری در این تحقیق عبارت بودند از: عملکرد میوه, تعداد میوه, میانگین وزن تک میوه, درصد اسیدیته قابل تیتراسیون و نسبت وزن گوشت به آب میوه. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که با مصرف اوره تفاوت معنی داری در عملکرد, تعداد میوه در هر درخت, میانگین وزن تک میوه, درصد اسیدیته قابل تیتراسیون و نسبت وزن گوشت به آب مشاهده شد. ولی با مصرف سولفات منگنز به جز در نسبت وزن گوشت به آب میوه تاثیر معنی داری بر بقیه صفات مشاهده نشد. اثر اصلی سطوح مختلف روی بر عملکرد, تعداد میوه و درصد اسیدیته قابل تیتراسیون معنی دار بود. بیشترین میزان عملکرد میوه به میزان 53.93 کیلوگرم در هر درخت با مصرف 1087 گرم اوره برای هر درخت حاصل گردید. با کاربرد 150 گرم سولفات روی, حداکثر تعداد میوه به میزان 445 عدد و با مصرف 200 گرم سولفات منگنز بیشترین نسبت وزن گوشت به آب میوه به میزان 1.3 بدست آمد. با مصرف اوره و سولفات روی وزن تک میوه نسبت به شاهد کاهش یافت ولی بر تعداد میوه در هر درخت افزوده شد. اثر متقابل فاکتور نیتروژن و منگنز و نیتروژن و روی بر تمام صفات به جز میزان اسیدیته قابل تیتراسیون معنی دار بود. حداکثر نسبت وزن گوشت به آب میوه با مصرف توام 200 گرم سولفات منگنز و 150 گرم سولفات روی بدست آمد. ولی اثر متقابل منگنز و روی فقط بر نسبت وزن گوشت به آب میوه در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. بالاترین میزان عملکرد و تعداد میوه به ترتیب به میزان 63.43 کیلوگرم در هر درخت و 500 عدد با مصرف توام 1087 گرم اوره و 100 گرم سولفات منگنز بدست آمد. بهترین تیمار برای بدست آوردن بالاترین عملکرد و تعداد میوه 1087 گرم اوره, 100 گرم سولفات منگنز و 150 گرم سولفات روی برای هر درخت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صبحی رستمی، فاطمه، و گلچین، احمد. (1390). بررسی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن, منگنز و روی بر عملکرد و کیفیت میوه انار در استان مازندران. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 25(2)، 234-242. SID. https://sid.ir/paper/142340/fa

    Vancouver: کپی

    صبحی رستمی فاطمه، گلچین احمد. بررسی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن, منگنز و روی بر عملکرد و کیفیت میوه انار در استان مازندران. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1390؛25(2):234-242. Available from: https://sid.ir/paper/142340/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه صبحی رستمی، و احمد گلچین، “بررسی تاثیر مقادیر مختلف نیتروژن, منگنز و روی بر عملکرد و کیفیت میوه انار در استان مازندران،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 25، no. 2، pp. 234–242، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142340/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا