مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

246
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مراحل مختلف برداشت بر خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انار (.Punica granatum L) در شرایط آب و هوایی باغملک (استان خوزستان)

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 79

کلیدواژه

چکیده

انار (Punica granatum L.) یک محصول مهم باغبانی در ایران است که مصرف میوه تازه خوری و یا فرآورده های مختلف آن رایج است. تاخیر در برداشت میوه انار ممکن است موجب ترک خوردگی میوه و در نتیجه افزایش ضایعات شود, با این حال برداشت زود هنگام ممکن است شاخص های فیزیکی و بیوشیمیایی میوه را تحت تاثیر قرار دهد. این آزمایش در سال 1390 به منظور تعیین اثر سه مرحله برداشت (بلوغ میوه) بر کیفیت سه رقم محلی انار (ملس پوست سبز, ملس پوست قرمز و ملس پوست زرد) در باغملک (شمال شرقی اهواز, استان خوزستان) انجام گردید. وزن میوه, چگالی, درصد آب, پوست و آریل, ویتامین ث, کل مواد جامد محلول, اسیدیته کل قابل تیتراسیون, آنتوسیانین, مواد ایجاد کننده رنگ قهوه ای و شاخص بلوغ (نسبت مواد جامد محلول به اسید) برای ارزیابی کیفیت مورد استفاده قرار گرفت. ارتباط نزدیکی بین کیفیت میوه و زمان برداشت (بلوغ میوه) وجود داشت. کیفیت میوه بر اساس مواد جامد محلول, شاخص بلوغ (نسبت مواد جامد محلول به اسید), کیفیت و شدت رنگ آب میوه و آنتوسیانین در ارقام برداشت شده در برداشت دوم و سوم بهتر بود. نتایج نشان دادند بیشترین وزن آریل, مواد جامد محلول و کیفیت رنگ آب میوه در رقم پوست سبز بود. هم چنین, کمترین نسبت طول به قطر میوه, آب میوه, نسبت آنتوسیانین به مواد ایجاد کننده رنگ قهوه ای و شدت رنگ آب میوه در رقم پوست سبز بود. درصد آب میوه, نسبت طول به قطر میوه, ویتامین ث, نسبت آنتوسیانین به مواد ایجاد کننده رنگ قهوه ای و شدت رنگ آب میوه در میوه های پوست زرد بیشتر بود. در مجموع, میوه های انار برداشت شده در اواخر تابستان به طور معنی داری کیفیت پایین تری نسبت به میوه های برداشت شده در مراحل بعدی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پایمرد، فرزانه، حیدری، مختار، دانشور، محمدحسین، و معلمی، نوراله. (1393). اثر مراحل مختلف برداشت بر خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انار (.Punica granatum L) در شرایط آب و هوایی باغملک (استان خوزستان). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 28(1)، 71-79. SID. https://sid.ir/paper/142416/fa

    Vancouver: کپی

    پایمرد فرزانه، حیدری مختار، دانشور محمدحسین، معلمی نوراله. اثر مراحل مختلف برداشت بر خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انار (.Punica granatum L) در شرایط آب و هوایی باغملک (استان خوزستان). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1393؛28(1):71-79. Available from: https://sid.ir/paper/142416/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه پایمرد، مختار حیدری، محمدحسین دانشور، و نوراله معلمی، “اثر مراحل مختلف برداشت بر خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه انار (.Punica granatum L) در شرایط آب و هوایی باغملک (استان خوزستان)،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 28، no. 1، pp. 71–79، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142416/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button