Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

623
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فرم های مختلف روی بر خصوصیات میوه و آب میوه انار رقم ملس تبریزی (Punica granatum cv. Malas Tabrizi)

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 مقدمه: مصرف انار نه تنها شفابخش بوده بلکه در حفظ سلامتی و جلوگیری از بسیاری از بیماری ها مؤثر است که همین امر سبب شده امروزه انار جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی انسان پیدا کند. در این تحقیق با هدف بهبود عملکرد انار تاثیر تیمارهای محلول پاشی فرم های مختلف کود روی در غلظت های گوناگون بر برخی صفات انار رقم ملس تبریزی مورد مطالعه قرار گرفته است. مواد و روش ها: محلول پاشی گل های انار با دو نوع کود سولفات روی و نانو کلات روی در خرداد و تیر سال 1395 با غلظت های 500, 1000 و mgr/l 1500 انجام شد. این تحقیق بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار صورت گرفت. در این تحقیق صفات فیزیکی مثل وزن تمام دانه ها, وزن صد دانه و صفات شیمیایی مثل مواد جامد محلول, اسیدیته کل, نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته (شاخص بلوغ), pH, آنتوسیانین, ویتامین ث و EC آب میوه انار با تغذیه مختلف از طریق محلول پاشی های متفاوت اندازه گیری شد. یافته ها: محلول پاشی فرم نانوی کود روی با غلظت mgl-1500 بر بهبود صفات فیزیکی تاثیر معناداری نسبت به دیگر محلول پاشی ها داشت. تیمار سولفات روی با غلظت mgl-1 1500 موجب افزایش معنی دار اسیدیته کل, ویتامین ث و pH آب میوه گردید. کاربرد تیمار سولفات روی در غلظت mgl-1 1000 در افزایش معنی دار آنتوسیانین آب میوه و EC آب میوه موثر بود. درصد مواد جامد محلول و نسبت مواد جامد محلول به اسیدیته با تیمار سولفات روی mgl-1 500 سولفات روی افزایش معنی داری داشت. نتیجه گیری: هر چند غلظت های مختلف فرم سولفات روی بر بهبود صفات شیمیایی تاثیر معناداری داشت, اما در کل با مقایسه تمام نمودارها بهترین فرم و غلظت برای محلول پاشی, نانوکلات روی با غلظت mgl-1 500 می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهی، پریسا، عبدوسی، وحید، و پورنامداری، الهام. (1398). بررسی تاثیر فرم های مختلف روی بر خصوصیات میوه و آب میوه انار رقم ملس تبریزی (Punica granatum cv. Malas Tabrizi). علوم غذایی و تغذیه، 16(4 (پیاپی 64) )، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/143253/fa

    Vancouver: کپی

    شاهی پریسا، عبدوسی وحید، پورنامداری الهام. بررسی تاثیر فرم های مختلف روی بر خصوصیات میوه و آب میوه انار رقم ملس تبریزی (Punica granatum cv. Malas Tabrizi). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛16(4 (پیاپی 64) ):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/143253/fa

    IEEE: کپی

    پریسا شاهی، وحید عبدوسی، و الهام پورنامداری، “بررسی تاثیر فرم های مختلف روی بر خصوصیات میوه و آب میوه انار رقم ملس تبریزی (Punica granatum cv. Malas Tabrizi)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 16، no. 4 (پیاپی 64) ، pp. 81–90، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143253/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا