مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

907
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیوشیمیایی پسته دانشمندی (Pistacia vera L. Cv. Daneshmandi) در مقایسه با برخی ارقام تجاری استان خراسان

صفحات

 صفحه شروع 10 | صفحه پایان 17

چکیده

 در پژوهش حاضر, خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و بیوشیمیایی پسته رقم دانشمندی با سه رقم غالب استان خراسان شامل بادامی سفید, کله قوچی و اکبری مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورد نظر شامل وزن تر و خشک میوه, وزن تر و خشک پوست سبز, وزن مغز سبز, وزن پوست استخوانی, درصد پوکی و خندانی, حجم میوه و حجم مغز سبز, درصد روغن, میزان و نوع اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع, پلی فنل کل توکوفرول کل, عدد پراکسید و عدد اسیدی بودند. نتایج نشان داد پسته دانشمندی از نظر شاخص های مهمی مانند وزن مغز سبز, درصد خندانی و نسبت مغز سبز به میوه برتر از سایر ارقام مورد مطالعه است. رقم دانشمندی نسبت به ارقام کله قوچی, اکبری و بادامی سفید دارای بیشترین درصد روغن (51.82 درصد) و بالاترین نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اشباع بود (2.82). از نظر میزان مواد آنتی اکسیدانی (توکوفرول و پلی فنل کل) رقم دانشمندی نسبت به سایر ارقام در جایگاه دوم قرار گرفت و در مقابل کمترین میزان پراکسید (که باعث کاهش ارزش غذایی پسته می شود) در رقم دانشمندی بدست آمد. (2.702 میلی اکی والان گرم بر کیلوگرم روغن). همچنین میزان اسیدیته در رقم دانشمندی 0.49 میلی گرم پتاس بر گرم روغن بود که نسبت به رقم کله قوچی (0.627 میلی گرم پتاس بر گرم روغن) 27 درصد کاهش نشان داد. بر اساس نتایج این تحقیق, استنباط می شود پسته دانشمندی می تواند یک رقم مناسب برای تولید تجاری بوده و جایگاه صادراتی این محصول ملی را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانشمندی، محمدشاهین، عزیزی، مجید، و فرهوش، رضا. (1393). بررسی خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و بیوشیمیایی پسته دانشمندی (Pistacia vera L. Cv. Daneshmandi) در مقایسه با برخی ارقام تجاری استان خراسان. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 28(1)، 10-17. SID. https://sid.ir/paper/142421/fa

    Vancouver: کپی

    دانشمندی محمدشاهین، عزیزی مجید، فرهوش رضا. بررسی خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و بیوشیمیایی پسته دانشمندی (Pistacia vera L. Cv. Daneshmandi) در مقایسه با برخی ارقام تجاری استان خراسان. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1393؛28(1):10-17. Available from: https://sid.ir/paper/142421/fa

    IEEE: کپی

    محمدشاهین دانشمندی، مجید عزیزی، و رضا فرهوش، “بررسی خصوصیات فیزیکی, شیمیایی و بیوشیمیایی پسته دانشمندی (Pistacia vera L. Cv. Daneshmandi) در مقایسه با برخی ارقام تجاری استان خراسان،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 28، no. 1، pp. 10–17، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button