مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,012
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات غلظت های مختلف بور (B) بر بعضی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی زیتون

صفحات

 صفحه شروع 18 | صفحه پایان 26

چکیده

 سمیت بور از مهم ترین اختلالاتی است که می تواند رشد گیاه را در خاک های نواحی خشک و نیمه خشک در سراسر جهان محدود سازد. تجمع بور معمولا در لایه های عمیق تر خاک به علت آب شویی آن اتفاق می افتد و اصلاح خاک در این شرایط مشکل می باشد. بنابراین, انتخاب محصولاتی با درجه تحمل بیش تر یک راه حل پیشنهادی عملی برای مساله سمیت می باشد. بدین منظور و جهت ارزیابی اثرات غلظت های مختلف بور بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با شش سطح بور (0.2, 10, 20, 30, 40 و 50 میلی گرم بر لیتر) و دو رقم (کنسروالیا و آمیگدالولیا) همراه با چهار تکرار به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح بور وزن تر و خشک برگ, ساقه و ریشه در مقایسه با شاهد در هر دو رقم کاهش یافت. رقم آمیگدالولیا در غلظت های بالای بور دیگر قادر به رشد نبود و کاهش چشمگیری در تولید برگ های جدید داشت اما رقم کنسروالیا در غلظت های بالا نیز رشد نمود, هر چند که رشد این رقم نیز به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا نمود. کارایی فتوسیستم (Fv/Fm) II نیز در هر دو رقم با افزایش سطوح بور کاهش یافت, اما رقم آمیگدالولیا نسبت به کنسروالیا کاهش بیش تری نشان داد. علائم ظاهری سمیت بور 45 روز بعد از شروع آزمایش در رقم آمیگدالولیا در غلظت های 30, 40 و 50 میلی گرم بر لیتر اتفاق افتاد, ولی در رقم کنسروالیا 75 روز بعد از شروع آزمایش در غلظت های 40 و 50 میلی گرم بر لیتر این علائم مشاهده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که زیتون می تواند مقاومت خوبی نسبت به سمیت بور داشته باشد, گرچه مقدار این مقاومت به مقدار زیادی به رقم وابسته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رستمی، حجت اله، طباطبایی، سیدجلال، زارع نهندی، فریبرز، و حاجیلو، جعفر. (1392). اثرات غلظت های مختلف بور (B) بر بعضی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی زیتون. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 27(1)، 18-26. SID. https://sid.ir/paper/142428/fa

    Vancouver: کپی

    رستمی حجت اله، طباطبایی سیدجلال، زارع نهندی فریبرز، حاجیلو جعفر. اثرات غلظت های مختلف بور (B) بر بعضی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی زیتون. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1392؛27(1):18-26. Available from: https://sid.ir/paper/142428/fa

    IEEE: کپی

    حجت اله رستمی، سیدجلال طباطبایی، فریبرز زارع نهندی، و جعفر حاجیلو، “اثرات غلظت های مختلف بور (B) بر بعضی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی زیتون،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 27، no. 1، pp. 18–26، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142428/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button