مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,565
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر متقابل نیتروژن و بور بر رشد و غلظت نیتروژن و بور در برنج

صفحات

 صفحه شروع 171 | صفحه پایان 183

چکیده

نیتروژن معمولا در زمین های زراعی و غیر زراعی ایران به علت نبود ماده آلی کافی در خاک کم است. از طرف دیگر سمیت بور عمدتا در مناطق خشک و نیمه خشک این کشور جایی که خاک ها یا آب های آبیاری حاوی میزان نسبتا بالایی از این عنصر هستند, شایع است. نتایج تحقیقات نشان می دهد که افزودن برخی عناصر مانند نیتروژن تاثیر سوء سطوح بالای بور را کاهش می دهد. جهت بررسی برهمکنش بور و نیتروژن بر رشد و ترکیب شیمیایی برنج آزمایش گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با شش سطح بور (صفر, 2.5, 5, 10, 20 و 40 میلی گرم در کیلوگرم خاک به صورت اسید بوریک) و چهار سطح نیتروژن (صفر, 75, 150 و 300 میلی گرم در کیلوگرم خاک به صورت اوره) با سه تکرار در یک خاک آهکی انجام شد. کاربرد بور سبب کاهش وزن خشک قسمت هوایی گردید و با مصرف نیتروژن سمیت بور به ویژه در سطوح پایین آن کاهش یافت. به علاوه افزودن بور غلظت بور و نیتروژن را در قسمت هوایی برنج افزایش داد. مصرف نیتروژن غلظت نیتروژن را افزایش ولی غلظت بور در گیاه کاهش داد. غلظت نیتروژن و غلظت کلروفیل اندازه گیری شده به روش شیمیایی با افزایش قرائت کلروفیل متر سیر صعودی دارند. غلظت کلروفیل با افزایش سطح بور کاهش یافت. افزودن نیتروژن غلظت کلروفیل را افزایش و تاثیر سوء سطوح بالای بور بر این پارامتر را کاهش داد. نتایج این پژوهش نشان می دهد که در خاک های با بور بالا, کاربرد نیتروژن با کاهش اثرات سوء سمیت بور رشد برنج را افزایش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کوه کن، هادی، مفتون، منوچهر، و امام، یحیی. (1387). اثر متقابل نیتروژن و بور بر رشد و غلظت نیتروژن و بور در برنج. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 12(44 (ویژه نامه علوم و فنون آب، خاک و منابع طبیعی))، 171-183. SID. https://sid.ir/paper/14906/fa

    Vancouver: کپی

    کوه کن هادی، مفتون منوچهر، امام یحیی. اثر متقابل نیتروژن و بور بر رشد و غلظت نیتروژن و بور در برنج. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1387؛12(44 (ویژه نامه علوم و فنون آب، خاک و منابع طبیعی)):171-183. Available from: https://sid.ir/paper/14906/fa

    IEEE: کپی

    هادی کوه کن، منوچهر مفتون، و یحیی امام، “اثر متقابل نیتروژن و بور بر رشد و غلظت نیتروژن و بور در برنج،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 12، no. 44 (ویژه نامه علوم و فنون آب، خاک و منابع طبیعی)، pp. 171–183، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/14906/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button