مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای بوته های خیار در مرحله نهال بذری

صفحات

 صفحه شروع 439 | صفحه پایان 450

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای دانهال های خیار رقم مزرعه ای ’ رشید‘ , پژوهشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و چهار تیمار شامل غلظت های صفر, 1/0, 5/0 و 1 میلی مولار اسپرمیدین در انکوباتور در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان به صورت دو آزمایش مجزا اجرا شد. به این منظور بذرها در محیطی مرطوب, به مدت 7 روز در دمای 20 درجه سلسیوس و پس از تیمار با اسپرمیدین, 8 روز در دماهای 6 یا 9 درجه سلسیوس قرار داده شدند. در پایان هر آزمایش ویژگی هایی شامل طول, وزن تر و خشک, نشت یونی و پرولین در ساقه و ریشه اندازه گیری شد. جهت مقایسه اثر دما و برهمکنش آن با غلظت های متفاوت اسپرمیدین داده های دو آزمایش با همدیگر در یک طرح کرت های خرد شده (2 دمای متفاوت انکوباتور به صورت 2 کرت اصلی و 4 غلظت اسپرمیدین به صورت 4 کرت فرعی) آنالیز آماری شد. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که کاربرد اسپرمیدین در بالاترین غلظت (1 میلی مولار) اثرات معکوسی در تعدیل سرمازدگی در دمای 9 درجه سلسیوس داشت, به طوری که وزن تر و خشک ریشه را کاهش داد. غلظت 5/0 میلی مولار اسپرمیدین در دمای 6 درجه سلسیوس مؤثرتر از سایر غلظت ها بود و باعث افزایش وزن تر ریشه, کاهش میزان نشت یونی ریشه و افزایش پرولین ساقه شد. نتایج آنالیز کرت های خرد شده نشان داد که در مجموع غلظت های 1/0 و 5/0 میلی مولار اسپرمیدین باعث افزایش معنی دار طول ریشه, وزن تر و خشک ریشه شد. مقایسه میانگین برهمکنش دما و غلظت اسپرمیدین نشان داد که بر خلاف این که در مجموع تیمارهای 5/0 میلی مولار اسپرمیدین باعث افزایش معنی دار طول ریشه, وزن تر و خشک ریشه شد, به دلیل وجود برهمکنش معنی دار بین دما و غلظت اسپرمیدین این اثراتِ افزایش صرفاً در دمای 6 درجه سلسیوس مشاهده شد و در دمای 9 درجه سلسیوس تفاوت معنی داری با تیمار شاهد نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمانی، محمد، مبلی، مصطفی، رامین، علی اکبر، بانی نسب، بهرام، و اصلانی، لیلا. (1397). اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای بوته های خیار در مرحله نهال بذری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 32(3 )، 439-450. SID. https://sid.ir/paper/142489/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمانی محمد، مبلی مصطفی، رامین علی اکبر، بانی نسب بهرام، اصلانی لیلا. اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای بوته های خیار در مرحله نهال بذری. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1397؛32(3 ):439-450. Available from: https://sid.ir/paper/142489/fa

    IEEE: کپی

    محمد سلیمانی، مصطفی مبلی، علی اکبر رامین، بهرام بانی نسب، و لیلا اصلانی، “اثر اسپرمیدین بر تحمل به سرمای بوته های خیار در مرحله نهال بذری،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 32، no. 3 ، pp. 439–450، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button