Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

444
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کاربرد اسیدهیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص های کمی و کیفی کیوی فروت

صفحات

 صفحه شروع 247 | صفحه پایان 256

چکیده

 بررسی کاربرد اسید هیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص های کمی و کیفی کیوی فروت در طی سال های 94-95 در شهرستان تالش استان گیلان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 7 سطح کاربرد برگی و خاکی هیومیک-اسید در غلظت های شاهد, 2, 4, 6 کیلوگرم در هکتار در چهار تکرار انجام شد. در این پژوهش شاخص های جذب عناصر غدایی (ازت, پتاسیم, فسفر, کلسیم, روی, منیزیم, منگنز, مس و آهن) و صفات کمی و کیفی میوه (عملکرد, سفتی, ویتامین ث, مواد جامد محلول میوه و سطح برگ و میزان کلروفیل برگ) مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که غلظت های مختلف اسیدهیومیک بر روی شاخص های مورد اندازه گیری به جز سفتی میوه در سطح احتمال 1 درصد از نظر آماری تاثیر معنی داری داشتند. بر اساس نتایج به دست آمده از این تحقیق, کاربرد اسیدهیومیک باعث افزایش جذب عناصر غذایی و بهبود کمی و کیفی میوه در کیوی شد. مقایسه میانگین داده ها نشان داد که بیشترین مقدار در شاخص های جذب عناصر غدایی ازت, فسفر و کلسیم از تیمار 4 کیلوگرم و عناصر پتاسیم, منگنز و آهن از تیمار 6 کیلوگرم و عنصر منیزیم در تیمار 2 کیلوگرم در هکتار اسیدهیومیک بصورت مصرف خاکی حاصل شد. بررسی داده ها نشان داد که عناصر روی و مس در تیمار محلول پاشی با اسیدهیومیک به مقدار 2 و 4 کیلوگرم جذب بیشتری داشته اند. بر اساس نتایج به دست آمده غلظت چهار کیلوگرم در هکتار اسیدهیومیک با روش کاربرد خاکی و برگی بیش ترین اثر را برروی شاخص های کمی و کیفی میوه کیوی داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شکوهیان، علی اکبر، اصغری، علی، و محمودی، هادی. (1398). بررسی کاربرد اسیدهیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص های کمی و کیفی کیوی فروت. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(2 )، 247-256. SID. https://sid.ir/paper/142531/fa

    Vancouver: کپی

    شکوهیان علی اکبر، اصغری علی، محمودی هادی. بررسی کاربرد اسیدهیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص های کمی و کیفی کیوی فروت. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(2 ):247-256. Available from: https://sid.ir/paper/142531/fa

    IEEE: کپی

    علی اکبر شکوهیان، علی اصغری، و هادی محمودی، “بررسی کاربرد اسیدهیومیک بر جذب عناصر غذایی و شاخص های کمی و کیفی کیوی فروت،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 2 ، pp. 247–256، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142531/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا