مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلولپاشی برگی عناصر کم مصرف آهن و روی بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه آلبالو (Prunus cerasus L. )

صفحات

 صفحه شروع 311 | صفحه پایان 322

چکیده

 آلبالو یکی از محصولات مهم و استراتژیک در منطقه خراسان رضوی است که تغذیه مناسب این گیاه می تواند سبب بهبود عملکرد گردد. در این پژوهش تأثیر محلول پاشی سه سطح کلات آهن و سولفات روی (صفر, 2 و 4 گرم در لیتر) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی بر برخی از ویژگی های کمی و کیفی میوه آلبالو شامل وزن تازه میوه, درصد ماده خشک, عملکرد, مواد جامد محلول, اسیدیته, آنتی اکسیدان کل میوه و کلروفیل a, b و کل, و غلظت آهن و روی در برگ مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد سطوح مختلف کلات آهن, سولفات روی و اثر متقابل آن ها سبب افزایش وزن تازه میوه, درصد ماده خشک, عملکرد میوه و صفات کلروفیل گردید بطوریکه سطوح 4 گرم در لیتر از کلات آهن موجب افزایش معنی دار در میزان وزن تر, عملکرد و کلروفیل, 4 گرم در لیتر از سولفات روی موجب افزایش معنی دار در میزان وزن تر و ماده خشک, همچنین اثر متقابل این دو تیمار باعث افزایش میزان عملکرد شد. علاوه بر آن مقدار مواد جامد محلول, آنتی اکسیدان کل و غلظت آهن برگ نیز فقط تحت تأثیر سطوح مختلف کلات آهن قرار گرفت که با افزایش سطوح محلول پاشی صفات مورد مطالعه بهبود یافتند. محلول پاشی با سولفات روی توانست غلظت روی در برگ را افزایش دهد اما اسیدیته آب میوه تحت تأثیر هیچ یک از تیمارها قرار نگرفت. نتایج نشان داد که سطوح مختلف سولفات روی در تمامی صفات کمی میوه آلبالو, نسبت به کلات آهن اثر بهتری داشته است هرچند این مقدار تفاوت چشمگیری نسبت به تیمار کلات آهن نداشت. محلول پاشی با کلات آهن تأثیر معنی داری بر صفات کیفی میوه از جمله مواد جامد محلول و آنتی اکسیدان کل داشت علاوه بر این مصرف همزمان کلات آهن و سولفات روی نسبت به مصرف جداگانه آن ها اثر بهتری بر صفات کمی و کلروفیل برگ درخت آلبالو داشت بطوری که بهترین نتیجه از تیمار 4 گرم در لیتر کلات آهن به همراه 4 گرم در لیتر سولفات روی حاصل شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قسمتی، مهدی، و مرادی نژاد، فرید. (1398). اثر محلولپاشی برگی عناصر کم مصرف آهن و روی بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه آلبالو (Prunus cerasus L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(2 )، 311-322. SID. https://sid.ir/paper/142533/fa

    Vancouver: کپی

    قسمتی مهدی، مرادی نژاد فرید. اثر محلولپاشی برگی عناصر کم مصرف آهن و روی بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه آلبالو (Prunus cerasus L. ). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(2 ):311-322. Available from: https://sid.ir/paper/142533/fa

    IEEE: کپی

    مهدی قسمتی، و فرید مرادی نژاد، “اثر محلولپاشی برگی عناصر کم مصرف آهن و روی بر عملکرد و خصوصیات کیفی میوه آلبالو (Prunus cerasus L. )،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 2 ، pp. 311–322، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142533/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button