مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,474
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

984
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید نانو ذرات زیست تجزیه پذیر از موسیلاژهای گیاهی و بررسی اثر کاربرد آنها بصورت پوشش خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 206 | صفحه پایان 214

چکیده

 صمغ ها, کلوئیدهای آبدوست, هیدروکلوئیدها, موسیلاژها و پلیمرهای آبدوست همگی به موادی اطلاق می شوند که قدرت تشکیل ژل را دارند. لایه محافظ مورد استفاده بر روی مواد غذایی می تواند از طریق کاهش هدرروی رطوبت, کنترل تبادلات گازی, تنظیم سرعت واکنش های اکسیداتیو و کاهش آلودگی در افزایش عمر نگهداری مواد غذایی موثر باشد. همچنین این پوشش ها می تواند حامل مواد ضد قهوه ای شدن و ضد میکروبی و همچنین حامل موادی باشد که باعث حفظ رنگ و طعم مواد غذایی گردد. بعضی از مزایای پوشش های خوراکی شامل اثرات باکتری کشی آنها, بالابردن ارزش غذایی محصولات, دلپذیر بودن طعم آنها و حتی کاهش آلودگی محیط زیست می باشند. این تحقیق به منظور دستیابی به نانو ذرات زیست تجزیه پذیر از پلیمرهای گیاهی و بررسی تاثیر این نوع پوشش خوراکی بر خصوصیات نگهداری میوه خیار در آزمایشگاه صنعتی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و آزمایشگاه های تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد و به اجرا درآمد. ابتدا با روش خیساندن موسیلاژ کتیرا (Astragalus gummifera), پنیرک (Malva silvestris), بذر ریحان (Ocimum basilicum), بارهنگ (Plantago lanceolata), اسفرزه (Plantago psylium) و تخم شربتی (Lallemantia royleana) به عنوان پلیمر طبیعی در دمای معمولی, استخراج شد. از اتیل سلولز به عنوان شاهد استفاده شد. سپس فراکسیون محلول در استن این موسیلاژها تهیه شد و با روش فاز دیسپرشن در محلول آبی دارای موازنه هیدروفیل/ لیپوفیل (HLB) های متفاوت بین 5 تا 15 و همچنین در دورهای 750, 500 و 1000 دور در دقیقه نانو ذرات بدست آمد. خصوصیات ذره ای و خصوصیات مورفولوژیکی نانو ذرات بدست آمده بترتیب با استفاده از دستگاه پارتیکل سایز آنالایزر و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) تعیین شد. محلولهای حاوی این نانو ذرات به عنوان یک پوشش خوراکی به عنوان نمونه بر روی میوه خیار بکار رفت و خصوصیات نگهداری آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که می توان از موسیلاژ پنیرک, کتیرا, تخم شربتی و اتیل سلولز (به عنوان شاهد), ذراتی در اندازه نانومتر تولید نمود. در حالیکه بذر بارهنگ, اسفرزه و ریحان فاقد فراکسیون پلیمری محلول در استون بودند. بهترین HLB جهت دسترسی به مناسب ترین اندازه ذرات (در حدود 100 نانومتر) در سه پلیمر گیاهی یاد شده برابر با 7 و با سرعت 1000 دور در دقیقه بود. نتایج بخش دوم تحقیق نشان داد که استفاده از این نانو ذرات به عنوان پوشش خوراکی باعث کاهش درصد کپک زدگی و بهبود کیفیت میوه ها در بسته بندی می گردد. در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که موسیلاژ حاصل از گیاهان دارویی یک منبع ارزشمند پلیمری بوده و می توان با استفاده از فناوری نانو از آنها را به عنوان پوشش خوراکی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزی، مجید، عروجعلیان، فاطمه، عرفایی، حسین، یزدیان، فاطمه، رحمتی، میترا، و حقیرالسادات، بی بی فاطمه. (1391). تولید نانو ذرات زیست تجزیه پذیر از موسیلاژهای گیاهی و بررسی اثر کاربرد آنها بصورت پوشش خوراکی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 26(2)، 206-214. SID. https://sid.ir/paper/142563/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزی مجید، عروجعلیان فاطمه، عرفایی حسین، یزدیان فاطمه، رحمتی میترا، حقیرالسادات بی بی فاطمه. تولید نانو ذرات زیست تجزیه پذیر از موسیلاژهای گیاهی و بررسی اثر کاربرد آنها بصورت پوشش خوراکی. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1391؛26(2):206-214. Available from: https://sid.ir/paper/142563/fa

    IEEE: کپی

    مجید عزیزی، فاطمه عروجعلیان، حسین عرفایی، فاطمه یزدیان، میترا رحمتی، و بی بی فاطمه حقیرالسادات، “تولید نانو ذرات زیست تجزیه پذیر از موسیلاژهای گیاهی و بررسی اثر کاربرد آنها بصورت پوشش خوراکی،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 26، no. 2، pp. 206–214، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142563/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button