مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,247
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

440
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تحمل به شوری دانهال های ارقام تجاری و ژنوتیپ های محلی پسته (.Pistacia vera L) منطقه رفسنجان در شرایط کنترل شده

صفحات

 صفحه شروع 70 | صفحه پایان 80

چکیده

 در ایران عمده اراضی زیرکشت پسته در حاشیه کویر قرار دارد و یکی از مشکلات عمده این اراضی شوری خاک و آب آبیاری است که رشد و عملکرد گیاه را تحت تاثیر قرار می دهد. در این تحقیق اثرات شوری روی خصوصیات رشدی و مقدار عناصر معدنی دانهال های 10 رقم پسته (اکبری, احمدآقایی, کله قوچی, فندقی, بادامی, ابراهیمی, سیف الدینی و ژنوتیپ های G1, G2 و G3) به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مطالعه شد. عامل اصلی مقادیرشوری آب آبیاری (0.6, 15 و 30 دسی زیمنس بر متر) با استفاده از نمک کلرور سدیم و عامل فرعی ارقام پسته بود. بذور پس از جوانه زنی در آزمایشگاه به داخل گلدان در گلخانه منتقل شدند و بعد از مرحله سه برگی, تیمارهای شوری به مدت چهارماه اعمال گردید. نتایج نشان داد با افزایش شوری وزن خشک ساقه و ریشه, طول نهال, وزن خشک برگ, تعداد برگ, سطح برگ و قطر نهال کاهش داشت. با افزایش شوری, میزان عناصر سدیم و کلسیم در ریشه, ساقه و برگ افزایش و نسبت پتاسیم به سدیم در این اندام ها کاهش یافت. ارقام فندقی و کله قوچی بیشترین و ژنوتیپ های G1 و G3 دارای کمترین میزان سدیم برگ بودند. ژنوتیپ G2 بیشترین میزان (3 درصد) و رقم کله قوچی کمترین میزان (1.4 درصد) پتاسیم برگ را دارا بودند. به طورکلی ژنوتیپ های محلی پسته (G1, G2 و G3) جذب و انتقال سدیم کمتری را به برگ انجام دادند, به طوریکه ژنوتیپ G3 دارای بیشترین سدیم ریشه و کمترین سدیم ساقه و برگ بود. ژنوتیپ G2 و رقم احمدآقایی به ترتیب با مقادیر 7.8 و 6.3 بیشترین نسبت پتاسیم به سدیم در برگ و رقم کله قوچی کمترین نسبت (3.9) را داشت. به نظر می رسد ارقام کله قوچی, فندقی و اکبری در مراحل اولیه رشد نسبتا حساس و ژنوتیپ های G1, G2 و G3 و رقم احمدآقایی نسبتا متحمل به شوری باشند. ارقام بادامی, ابراهیمی و سیف الدینی از نظر تحمل به شوری در حد متوسط بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی پور، حمید، کافی، محمد، نظامی، احمد، و محمدی، امیرحسین. (1396). بررسی تحمل به شوری دانهال های ارقام تجاری و ژنوتیپ های محلی پسته (.Pistacia vera L) منطقه رفسنجان در شرایط کنترل شده. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 31(1 )، 70-80. SID. https://sid.ir/paper/142568/fa

    Vancouver: کپی

    علی پور حمید، کافی محمد، نظامی احمد، محمدی امیرحسین. بررسی تحمل به شوری دانهال های ارقام تجاری و ژنوتیپ های محلی پسته (.Pistacia vera L) منطقه رفسنجان در شرایط کنترل شده. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1396؛31(1 ):70-80. Available from: https://sid.ir/paper/142568/fa

    IEEE: کپی

    حمید علی پور، محمد کافی، احمد نظامی، و امیرحسین محمدی، “بررسی تحمل به شوری دانهال های ارقام تجاری و ژنوتیپ های محلی پسته (.Pistacia vera L) منطقه رفسنجان در شرایط کنترل شده،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 31، no. 1 ، pp. 70–80، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button