مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر برخی عوامل محیطی بر جوانه زنی علف هرز کاهوی وحشی (Lactuca serriola)

صفحات

 صفحه شروع 341 | صفحه پایان 350

چکیده

 کاهوی وحشی (Lactuca serriola) علف هرزی یکساله, با بذر تکثیر می شود. به منظور بررسی اثرات برخی عوامل محیطی بر جوانه زنی و سبز شدن این علف هرز آزمایشی بصورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در پتری دیش هایی به قطر 11 سانتیمتر و با 4 تکرار در محیط ژرمیناتور در دمای 10 درجه سانتیگراد و تاریکی انجام پذیرفت. آزمایشها شامل بررسی اثر 7 سطح PH (محدوده 4 تا 10), 10 سطح تنش خشکی (پتانسیل های اسمزی بین صفر تا -0.9 مگاپاسکال) که با استفاده از پلی اتیلن گلیکول 6000 و 7 سطح تنش شوری (غلظت های بین 0 تا 300 میلی مولار) که با استفاده از کلرید سدیم اعمال گردید. آنالیز واریانس ها نشان داد که اثر PH بر درصد جوانه زنی معنی دار نیست. ولی اثر PH بر متوسط زمان جوانه زنی (MGT), طول ریشه چه و ساقه چه معنی دار شد. تیمار های تنش خشکی نشان داد که درصد جوانه زنی بذور گیاه کاهو از غلظت 0.55 مگا پاسکال شروع به کاهش و در 0.9 مگاپاسکال به صفر رسید. تنش خشکی موجب کاهش خطی طول ریشه چه و ساقه چه گردید. اثر این تیمار بر MGT نیز معنی دار بود و با افزایش پتانسیل, ابتدا افزایش و بعد کاهش متوسط زمان جوانه زنی مشاهده شد. کاهش خطی درصد جوانه زنی در تنش شوری از غلظت 50 میلی مولار شروع شده و در 200 میلی مولار به صفر درصد رسید. با افزایش غلظت نمک, MGT ابتدا افزایش و سپس کاهش یافت. کاهش طول ریشه چه در مقابل افزایش غلظت نمک از یک تابع درجه دو و کاهش طول ساقه چه از یک تابع خطی پیروی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راشدمحصل، محمدحسن، کازرونی منفرد، ابراهیم، و آل ابراهیم، محمدتقی. (1390). بررسی اثر برخی عوامل محیطی بر جوانه زنی علف هرز کاهوی وحشی (Lactuca serriola). (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، 25(4)، 341-350. SID. https://sid.ir/paper/142653/fa

    Vancouver: کپی

    راشدمحصل محمدحسن، کازرونی منفرد ابراهیم، آل ابراهیم محمدتقی. بررسی اثر برخی عوامل محیطی بر جوانه زنی علف هرز کاهوی وحشی (Lactuca serriola). (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران[Internet]. 1390؛25(4):341-350. Available from: https://sid.ir/paper/142653/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسن راشدمحصل، ابراهیم کازرونی منفرد، و محمدتقی آل ابراهیم، “بررسی اثر برخی عوامل محیطی بر جوانه زنی علف هرز کاهوی وحشی (Lactuca serriola)،” (حفاظت گیاهان) پژوهش های حفاظت گیاهان ایران، vol. 25، no. 4، pp. 341–350، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/142653/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button