مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

747
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ویژگی های کاربردی پروتئین های جدا شده از عضله تیره تون زردباله (Thunnus albacares) با استفاده ازفرآیندهای تغییر pH اسیدی و قلیایی

صفحات

 صفحه شروع 463 | صفحه پایان 476

چکیده

 در این پژوهش, برای استخراج پروتئین از عضله تیره ماهی تون زرد باله (Thunnusalbacares) به روش تغییر pH, از سه تیمار اسیدی با 3.5pH, 3, 2.5 و سه تیمار بازی با 11.5pH, 11, 10.5 استفاده شد. سپس اثر این تیمارها بر میزان بازدهی پروتئین, اکسایش و ویژگی های کاربردی پروتئین ها بررسی گردید. برطبق نتایج بدست آمده بیش از 80% پروتئین ها بازیافت شدند. در بین دو گروه تیمار مورد بررسی بیش ترین بازیافت پروتئین ها مربوط به تیمارهای قلیایی بود. در این فرآیندها چربی بیش از 70% کاهش یافت که این میزان در تیمارهای قلیایی بالاتر بود. بنابراین میزان اکسایش در نمونه ها نیز پایین بوده است. در بین تیمارها, تیمار اسیدی با 3.5pH بیشترین ظرفیت نگهداری آب و تیمار قلیایی با 11pH بیشترین ویسکوزیته را دارا بودند. با توجه به نتایج قدرت ژلی و شاخص های بافتی, پروتئین های بدست آمده از عضله تیره, احتمالا به دلیل تغییر ماهیت پروتئین ها هنگام جابه جایی, نگهداری و فرآوری ماهی تون, ژل مطلوبی تولید نکردند. بر اساس تشکیل باندهای پروتئینی در الکتروفورز شاید بتوان نتیجه گرفت که پایداری پروتئین ها هنگام بالا رفتن pH مناسب بوده است. این پژوهش امکان استفاده از ایزوله پروتئین تون در فرمولاسیون مواد خوراکی مختلف, جایی که نیاز به قدرت ژلی بالا نیست, را مورد تاکید قرار داد و این مهم می تواند ضمن افزایش بهره وری موجب ایجاد ارزش افزوده در صنعت فرآوری آبزیان شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دماوندی کمالی، نرجس، شویکلو، امیررضا، و معتمدزادگان، علی. (1395). مقایسه ویژگی های کاربردی پروتئین های جدا شده از عضله تیره تون زردباله (Thunnus albacares) با استفاده ازفرآیندهای تغییر pH اسیدی و قلیایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(4 (پیاپی 40))، 463-476. SID. https://sid.ir/paper/143491/fa

    Vancouver: کپی

    دماوندی کمالی نرجس، شویکلو امیررضا، معتمدزادگان علی. مقایسه ویژگی های کاربردی پروتئین های جدا شده از عضله تیره تون زردباله (Thunnus albacares) با استفاده ازفرآیندهای تغییر pH اسیدی و قلیایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(4 (پیاپی 40)):463-476. Available from: https://sid.ir/paper/143491/fa

    IEEE: کپی

    نرجس دماوندی کمالی، امیررضا شویکلو، و علی معتمدزادگان، “مقایسه ویژگی های کاربردی پروتئین های جدا شده از عضله تیره تون زردباله (Thunnus albacares) با استفاده ازفرآیندهای تغییر pH اسیدی و قلیایی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 4 (پیاپی 40)، pp. 463–476، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143491/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button