مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,071
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

829
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از یخ خشک در حذف طعم گس میوه خرمالو

صفحات

 صفحه شروع 543 | صفحه پایان 555

چکیده

 گسی میوه در خرمالو یک صفت نامطلوب است که کاهش آن مستلزم برداشت میوه در زمان رسیدگی کامل و نرم شدن میوه می باشد. با این حال برداشت میوه در زمان بلوغ تجاری و رفع گسی با استفاده از ترکیبات مناسب می تواند در افزایش کیفیت میوه و بازاررسانی آن موثر باشد. در این پژوهش, رفع گسی میوه دو رقم خرمالو با نام های رایج رقم کرج و رقم ژاپنی با استفاده از دی اکسیدکربن جامد (یخ خشک) و اتانول بررسی شد. نتایج نشان داد تیمار یخ خشک به خصوص در غلظت بالا (7%), در هر دو رقم موجب رفع گسی میوه و کاهش غلظت تانن محلول به زیر 1000 میلی گرم بر کیلوگرم شد ولی تیمار اتانول فقط در رقم کرج موثر بود. تیمارهای مورد استفاده سفتی بافت میوه را در هر دو رقم بطور معنی داری کاهش دادند ولی تیمار اتانول در مقایسه با تیمار یخ خشک سفتی بافت میوه را بیشتر کاهش داد. مقدار مواد جامد محلول در اثر تیمارهای رفع گسی در هر دو رقم به دلیل کاهش مقدار تانن محلول کاهش یافت ولی مقدار اسید آسکوربیک در این دو رقم تحت تاثیر تیمار رفع گسی قرار نگرفت. نتایج کلی نشان داد تیمار یخ خشک به عنوان تیماری موثر و ارزان قیمت, بصورت تجاری می تواند برای رفع گسی میوه خرمالو تولید شده در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خادمی، اورنگ، و نعمتی میرک، یونس. (1395). استفاده از یخ خشک در حذف طعم گس میوه خرمالو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 12(5 (پیاپی 41))، 543-555. SID. https://sid.ir/paper/143506/fa

    Vancouver: کپی

    خادمی اورنگ، نعمتی میرک یونس. استفاده از یخ خشک در حذف طعم گس میوه خرمالو. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛12(5 (پیاپی 41)):543-555. Available from: https://sid.ir/paper/143506/fa

    IEEE: کپی

    اورنگ خادمی، و یونس نعمتی میرک، “استفاده از یخ خشک در حذف طعم گس میوه خرمالو،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 12، no. 5 (پیاپی 41)، pp. 543–555، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143506/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button