مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,210
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,090
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تشدیدکنندگی برخی از مواد نگهدارنده بیولوژیکی و شیمیایی در کنترل باسیلوس سرئوس مقاوم در مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

 یکی از راههای نگهداری غذا افزودن مواد نگهدارنده به آن است. اما اغلب یک ماده نمی تواند یک فرآورده را به اندازه کافی محافظت نماید. بنابراین لازم است که سیستم محافظی ایجاد شود که بر محدودیت هایی که هر یک از مواد نگهدارنده دارند غلبه کند. با استفاده از مخلوط مواد نگهدارنده در صورت انتخاب صحیح هر یک از اجزا می توان به فواید عملی قابل ملاحظه ای رسید. در این تحقیق باکتری باسیلوس سرئوس مقاومی که از پنیر پیتزای حاوی سیترات سدیم به عنوان ماده نگهدارنده, جدا شده بود از نظر میزان حساسیت به مواد نگهدارنده مختلف شیمیایی و طبیعی بررسی شد. سپس میزان  MICو  MBCمواد نگهدارنده نسبت به آن تعیین گردید. نتایج آزمایش ها نشان داد که این باکتری به غلظت های مجاز بنزوات سدیم, اسید سوربیک, سیترات سدیم, سوربات پتاسیم و اسید استیک در غذا مقاوم است. حساسیت سویه باسیلوس سرئوس جدا شده نسبت به سویه استاندارد باسیلوس سرئوس PTCC1015 اختلاف معنی دار ندارد. اما به علت مقاومت این باکتری به غلظت های مجاز مواد نگهدارنده غذایی و برای کنترل آن در غذا اثر ترکیب مواد نگهدارنده بر آن بررسی شد. این باکتری به علت وجود اثر تشدیدکنندگی بین مواد نگهدارنده با غلظت های چندین بار کمتر از زمانی که به تنهایی استفاده شوند مهار شد. در این مطالعه اسید سیتریک (187/0 درصد) و اسید بنزوئیک (006/0 درصد), اسید سوربیک (0018/0 درصد) و اسید پروپیونیک (156/0 درصد), اسید پروپیونیک (019/0 درصد) و سوربات پتاسیم (019/0 درصد), بنزوات سدیم (026/0 درصد) و اسید پروپیونیک (019/0 درصد), اسید سیتریک (375/0 درصد) و سوربات پتاسیم (625/0 درصد), نیسین (125 IU/ml) و اسید پروپیونیک (156/0 درصد) بر روی باکتری باسیلوس سرئوس اثر تشدیدکنندگی نشان دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصر، آمنه، کسری کرمانشاهی، روحا، و نحوی، ایرج. (1384). بررسی اثر تشدیدکنندگی برخی از مواد نگهدارنده بیولوژیکی و شیمیایی در کنترل باسیلوس سرئوس مقاوم در مواد غذایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 1(2 (نیمه دوم))، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/143530/fa

    Vancouver: کپی

    نصر آمنه، کسری کرمانشاهی روحا، نحوی ایرج. بررسی اثر تشدیدکنندگی برخی از مواد نگهدارنده بیولوژیکی و شیمیایی در کنترل باسیلوس سرئوس مقاوم در مواد غذایی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1384؛1(2 (نیمه دوم)):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/143530/fa

    IEEE: کپی

    آمنه نصر، روحا کسری کرمانشاهی، و ایرج نحوی، “بررسی اثر تشدیدکنندگی برخی از مواد نگهدارنده بیولوژیکی و شیمیایی در کنترل باسیلوس سرئوس مقاوم در مواد غذایی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 2 (نیمه دوم)، pp. 11–21، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143530/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button