مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

975
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

698
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسیدهای آلی و نایسین در غلظت های کمتر از مهار کننده بر رشد سویه باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 30

چکیده

 سابقه و هدف: کاهش آلودگی یکی از راهکارهای نگهداری مواد غذایی است که با افزودن مواد نگهدارنده قابل انجام است. این مواد با تغییر ساختار و اعمال غشای سلولی, عمل آنزیم ها یا ساختارهای ژنتیکی میکروارگانیسم ها, اثر بازدارندگی روی آنها دارند.مواد و روشها: در این تحقیق, اثر مواد نگهدارنده مختلف بر منحنی رشد باکتری باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر مورد بررسی قرار گرفت. به این صورت که ابتدا منحنی رشد باکتری در عدم حضور مواد نگهدارنده, رسم شد و سپس منحنی رشد باکتری در حضور اسید استیک که یک ماده نگهدارنده شیمیایی است و نایسین که یک ماده نگهدارنده طبیعی است, در غلظت های پایین تر از کمترین غلظت مهار کننده 1 رسم شد. منحنی رشد این باکتری در حضور اسید سیتریک و سوربات پتاسیم به طور توام در غلظت های مختلف, رسم و تغییرات pH در این مدت بررسی شد.یافته ها: باسیلوس سرئوس در حضور اسید استیک با غلظت نصف کمترین غلظت مهار کننده, هیچ رشد معنی داری نداشت و pH, در این مدت ثابت و برابر با 5 بود اما در غلظت های ربع و یک هشتم کمترین غلظت مهار کننده, باکتری با تعدیل pH رشد کرد. باسیلوس سرئوس پس از تقریبا 12 ساعت در حضور نایسین شرایط را تعدیل کرده و با افزایش pH رشد خود را شروع می کند. همچنین استفاده توام اسید سیتریک و سوربات پتاسیم اثر یکدیگر را افزایش داد.نتیجه گیری: باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر نسبت به غلظت های کمتر از MIC  مواد نگهدارنده مختلف مقاومت نشان می دهد و به همین دلیل پیشنهاد می شود که از کاربرد غلظت های کمتر از MIC اجتناب شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصر، آمنه، کسری کرمانشاهی، روحا، و نحوی، ایرج. (1386). بررسی تاثیر اسیدهای آلی و نایسین در غلظت های کمتر از مهار کننده بر رشد سویه باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 2(1)، 21-30. SID. https://sid.ir/paper/400672/fa

    Vancouver: کپی

    نصر آمنه، کسری کرمانشاهی روحا، نحوی ایرج. بررسی تاثیر اسیدهای آلی و نایسین در غلظت های کمتر از مهار کننده بر رشد سویه باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1386؛2(1):21-30. Available from: https://sid.ir/paper/400672/fa

    IEEE: کپی

    آمنه نصر، روحا کسری کرمانشاهی، و ایرج نحوی، “بررسی تاثیر اسیدهای آلی و نایسین در غلظت های کمتر از مهار کننده بر رشد سویه باسیلوس سرئوس جدا شده از پنیر،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 21–30، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button