مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,060
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

388
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی اسانس بخش های هوایی مریم گلی کبیر (Salvia sclarea) و ریحان (Ocimum basilicum) در پنیر سفید ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 346 | صفحه پایان 362

چکیده

 گیاهان دارویی مخلوط طبیعی پیچیده ای هستند که به عنوان جایگزین بالقوه آنتی اکسیدان های مصنوعی در مواد غذایی مطرح شده اند. در این مطالعه, تاثیر آنتی اکسیدانی اسانس های مریم گلی کبیر و ریحان بر ماندگاری پنیر سفید ایرانی, در دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 90 و 26 درجه سانتی گراد به مدت 39 روزمورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها, در سه سطح غلظتی 0.5, 0.75, %1 (وزنی/ حجمی) تیمار شدند, کنترل منفی, پنیر بدون آنتی اکسیدان وکنترل مثبت, نمونه ای با آنتی اکسیدان مصنوعی%0.05 (BHT)  انتخاب شدند. ترکیب شیمیایی اسانس ها مورد بررسی و همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH و پایداری اکسایشی با استفاده از تست های پراکسید و تیوباربیتوریک اسید مورد ارزیابی قرار گرفت. بیشترین تاثیر در جلوگیری از اکسیداسیون چربی در روز نودم در غلظت 0.75 و %1 ریحان و%1  درصد اسانس مریم گلی کبیر مشاهده شد. در نهایت به نظر می رسد اسانس ریحان تاثیر بیشتری در مقایسه با اسانس مریم گلی کبیر داشت. عدد نهایی پراکسید (میلی اکی والان اکسیژن بر کیلوگرم) و تیوباربیتوریک اسید (مالون دی آلدهید برحسب میلی مول در 1000 گرم روغن) در غلظت%1  برای اسانس مریم گلی کبیر به ترتیب 1.817 و 0.096 و برای اسانس ریحان 1.379 و 0.0680 بود که اختلاف معناداری با نمونه کنترل داشتند (p<0.05). غنی سازی با اسانس های طبیعی موجب افزایش ماندگاری و پایداری اکسایشی پنیر می شود. همچنین بر خواص ارگانولپتیکی تاثیر چندانی نمی گذارد, اما با توجه به ویژگی های ذاتی نگهدارندگی, موجب افزایش عمر ماندگاری پنیر می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    توریان، فهیمه، و عزیزخانی، مریم. (1396). بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی اسانس بخش های هوایی مریم گلی کبیر (Salvia sclarea) و ریحان (Ocimum basilicum) در پنیر سفید ایرانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(2 (پیاپی 42))، 346-362. SID. https://sid.ir/paper/143570/fa

    Vancouver: کپی

    توریان فهیمه، عزیزخانی مریم. بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی اسانس بخش های هوایی مریم گلی کبیر (Salvia sclarea) و ریحان (Ocimum basilicum) در پنیر سفید ایرانی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(2 (پیاپی 42)):346-362. Available from: https://sid.ir/paper/143570/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه توریان، و مریم عزیزخانی، “بررسی تاثیر آنتی اکسیدانی اسانس بخش های هوایی مریم گلی کبیر (Salvia sclarea) و ریحان (Ocimum basilicum) در پنیر سفید ایرانی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 2 (پیاپی 42)، pp. 346–362، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143570/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button