مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

736
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

250
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی بازیافت نیتروژنی در آبکافت آنزیمی پروتئین سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزیم آلکالاز

صفحات

 صفحه شروع 491 | صفحه پایان 502

چکیده

 این پژوهش با هدف بهینه سازی بازیافت نیتروژنی پروتئین آبکافت شده از سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزیم آلکالاز صورت پذیرفت. جهت بهینه سازی شرایط تولید پروتئین آبکافت شده از روش سطح پاسخ (RSM) بر اساس طرح باکس-بنکن استفاده شد. در این مطالعه, اثر سه فاکتور نسبت آنزیم به سوبسترا, دما و pH روی بازیافت نیتروژنی به عنوان سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. مدل ریاضی, برازش خوبی با داده های آزمایش داشت, زیرا R2 معادل 0.96 نشان داد که قسمت عمده تغییرات درون محدوده آزمایش توسط مدل, قابل توضیح است. بر اساس نتایج به دست آمده, شرایط بهینه عبارت بودند از دمای 52.69 درجه سانتی گراد, 8.50:pH و نسبت آنزیم به سوبسترای 1.92 درصد, که منجر به بازیافت نیتروژنی معادل 36.89 درصد گردید. عدم معنی داری در فاکتور فقدان برازش در این مطالعه نیز گواهی بر قابلیت مدل در پیش بینی دامنه های مورد استفاده در این آزمایش می باشد. بررسی ترکیب آمینواسیدی پروتئین آبکافت شده حاصل از شرایط بهینه سر و بازوی ماهی مرکب ببری نشان داد که این پروتئین دارای ارزش غذایی بالایی است. شاخص شیمیایی پروتئین آبکافت شده سر و بازوی ماهی مرکب نیز نشان داد که این پروتئین دارای مقادیر بالای اسیدهای آمینه ضروری است و نیاز یک انسان بالغ را به اسیدهای آمینه ضروری (پروتئین استاندارد FAO/WHO) برآورده می کند, اما در مقایسه با نیازهای ماهی کپور (پروتئین استاندارد NRC), از نظر اسیدهای آمینه فنیل آلانین و ترئونین, محدودکننده می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی عسگری، کیوان، یگانه، سکینه، جعفرپور، سیدعلی، و صفری، رضا. (1396). بهینه یابی بازیافت نیتروژنی در آبکافت آنزیمی پروتئین سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزیم آلکالاز. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 13(4 (پیاپی 43))، 491-502. SID. https://sid.ir/paper/143588/fa

    Vancouver: کپی

    علی عسگری کیوان، یگانه سکینه، جعفرپور سیدعلی، صفری رضا. بهینه یابی بازیافت نیتروژنی در آبکافت آنزیمی پروتئین سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزیم آلکالاز. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1396؛13(4 (پیاپی 43)):491-502. Available from: https://sid.ir/paper/143588/fa

    IEEE: کپی

    کیوان علی عسگری، سکینه یگانه، سیدعلی جعفرپور، و رضا صفری، “بهینه یابی بازیافت نیتروژنی در آبکافت آنزیمی پروتئین سر و بازوی ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis) با استفاده از آنزیم آلکالاز،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 4 (پیاپی 43)، pp. 491–502، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا