مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ارتعاشات حمل و نقل بر روی مدل الاستیسته هندوانه رقم ریمسون سوئیت

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 25

چکیده

 ارتعاشات ناشی از حمل و نقل اثر زیادی بر روی میزان صدمات محصولات کشاورزی خصوصا میوه ها و محصولات جالیزی دارد. مدول الاستیسیته یکی از مهمترین خواص مکانیکی میوه ها است که تغییرات آن می تواند مشخص کننده میزان صدمه وارده به محصول در طی حمل و نقل باشد. در این مطالعه اثرات فرکانس ارتعاش, شتاب ارتعاش, مدت زمان ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن, بر روی میزان صدمات وارده بر هندوانه مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا میزان فراوانی فرکانس و شتاب ارتعاش در طی حمل و نقل با کامیون در جاده اندازه گیری شد. سپس با استفاده از یک دستگاه شبیه ساز ارتعاشات در آزمایشگاه, ارتعاشات حمل و نقل شبیه سازی و اثر پارامترهای مختلف بر روی میزان صدمات بررسی شد. میزان صدمه بر مبنای اختلاف بین مدول الاستیسیته هندوانه قبل و بعد از ارتعاش, بر حسب درصد در نظر گرفته شد. با توجه به نتایج به دست آمده از اندازه گیری و آنالیز ارتعاشات حمل و نقل, فرکانسهای بین 5-10Hz و 10-15Hz دارای بیشترین فراوانی بودند و میانگین فرکانس های این دامنه ها به ترتیب برابر با 7.5Hz و 13Hz بود. همچنین شتاب های بین 0.5-0.75g ,0.25-0.5g بیشترین فراوانی را داشتند و میانگین شتاب های این دامنه ها به ترتیب 0.3g و 0.7g بود که همین میانگینهای فرکانس و شتاب برای شبیه سازی ارتعاش در نظر گرفته شدند. مدت زمان ارتعاش برابر 30 و 60 دقیقه در نظر گرفته شد و میزان صدمات در لایه های بالایی, میانی و پایینی هندوانه در داخل مخزن اندازه گیری شد. نتایج آنالیز داده ها نشان داد که اثرات فرکانس ارتعاش, شتاب ارتعاش, زمان ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن, که به عنوان منابع تغییرات در نظر گرفته شدند, در سطح یک درصد بر روی میزان صدمات معنی دار است. ارتعاشات با فرکانس 7.5g, شتاب 0.7g و مدت زمان 60 دقیقه بیشترین صدمات را وارد کرده اند. میزان صدمات وارده بر هندوانه های واقع در لایه های بالایی مخزن بیشتر از لایه های زیرین و وسطی است. 

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button