مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

895
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شبیه سازی اثر ارتعاشات حمل و نقل بر روی صدمات هندوانه

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 ارتعاشات ناشی از حمل و نقل اثر زیادی بر روی میزان صدمات محصولات کشاورزی خصوصا میوه ها و سبزی جات دارد. مدول الاستیسیته یکی از مهمترین خواص مکانیکی میوه هاست که تغییرات آن می تواند مشخص کننده میزان صدمه وارده در طی حمل و نقل باشد. در این مطالعه اثرات فرکانس ارتعاش، شتاب ارتعاش، مدت زمان ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن، برروی میزان صدمات وارده بر هندوانه مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا میزان فراوانی فرکانس و شتاب ارتعاش در طی حمل و نقل با کامیون در جاده اندازه گیری شد. سپس با استفاده از یک دستگاه شبیه ساز ارتعاشات در آزمایشگاه، ارتعاشات حمل و نقل شبیه سازی و اثر پارامترهای مختلف بر روی میزان صدمات بررسی شد. میزان صدمه بر مبنای اختلاف بیم مدول الاستیسیته هندوانه قبل و بعد از ارتعاش، برحسب درصد در نظر گرفته شد. با توجه به نتایج به دست آمده از اندازه گیری و آنالیز ارتعاشات حمل و نقل، فرکانس های بین 5 تا 10 هرتز و 10 تا 15 هرتز دارای بیشترین فراوانی بودند و میانگین فرکانس های این دامنه به ترتیب برابر با 5.7 و 13 هرتز بود. همچنین شتاب های بین 5.0 g تا 25.0 و 5.0 g تا 75.0، بیشترین فراوانی را داشتند و میانگین شتاب های این دامنه ها به ترتیب 3.0 g و 7.0 g بود که میانگین های فرکانس و شتاب برای شبیه سازی ارتعاش در نظر گرفته شدند. مدت زمان ارتعاش برابر 30 و 60 دقیقه در نظر گرفته شد و میزان صدمات در لایه های بالایی، میانی و پایینی هندوانه در داخل مخزن اندازه گیری شد. نتایج آنالیز داده ها نشان داد که اثرات فرکانس ارتعاش، شتاب ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن، که به عنوان منابع تغییرات در نظر گرفته شدند، در سطح یک درصد بر روی میزان صدمات معنی دار است. ارتعاشات با فرکانس 5.7 هرتز، شتاب 7.0 g و مدت زمان 60 دقیقه بیشترین صدمات را وارد کرده اند. میزان صدمات وارده هنداونه های واقع در لایه های بالایی مخزن بیشتر از لایه های زیرین و وسطی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهبازی، ف.، رجبی پور، علی، محتسبی، سیدسعید، و رفیعی، شاهین. (1388). شبیه سازی اثر ارتعاشات حمل و نقل بر روی صدمات هندوانه. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، 12(1)، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/62959/fa

    Vancouver: کپی

    شهبازی ف.، رجبی پور علی، محتسبی سیدسعید، رفیعی شاهین. شبیه سازی اثر ارتعاشات حمل و نقل بر روی صدمات هندوانه. مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی[Internet]. 1388؛12(1):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/62959/fa

    IEEE: کپی

    ف. شهبازی، علی رجبی پور، سیدسعید محتسبی، و شاهین رفیعی، “شبیه سازی اثر ارتعاشات حمل و نقل بر روی صدمات هندوانه،” مجله بین المللی علوم و فناوری کشاورزی، vol. 12، no. 1، pp. 23–34، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/62959/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button