رطوبت زیاد کود گاوی تازه، محیطی را برای رشد عوامل بیماری زا فراهم می آورد و باعث آلودگی محیط زیست می شود. یکی از راه های کاهش این آلودگی ها، کاهش رطوبت کود می باشد همچنین کود خشک برای استفاده در زمین های کشاورزی و بستر دام کاربرد دارد. از جمله مواردی که برای ساخت یک خشک کن مناسب باید در نظر گرفت خواص حرارتی ماده شامل گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارت و ضریب انتشار حرارت می باشد. در این تحقیق ضریب انتشار حرارت کود گاوی با استفاده از حل یک بعدی معادلهفوریه به دست آمد. آزمایش ها در رطوبت های 20، 40، 60 و 82% و در دماهای 60, 40, 20 و 70oC انجام گرفت. مقدار ضریب انتشار حرارت (a) از 0.904x10-7 تا 2.11x10-7 m2/s به دست آمد. مقدار ضریب انتشار حرارت با افزایش دما به صورت خطی افزایش یافت. در دمای ثابت، با افزایش رطوبت از 20 به 40% مقدار a افزایش یافته و در رطوبت های بالاتر از 40% روند کاهشی نشان داد. یک مدل چند جمله ای با ضریب تعیین R2=0.99 برای تخمین ضریب انتشار حرارت، بر حسب رطوبت و دما به دست آمد.