Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-8
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1902
  • دانلود: 

    619
چکیده: 

به منظور انجام عمل نشاکاری دستگاهی به نام نشاکار گلدان کاغذی طراحی و ساخته شد و با اجرای نشاکاری نهال های چغندرقند در مزرعه مورد ارزیابی قرار گرفت. فاصله بین نشاها به وسیله یک چرخ شمارنده مجهز به حسگر مادون قرمز که میزان مسافت پیموده شده را اندازه گیری می کند قابل انتخاب و تنظیم است. یک موتور پله ای با دستوری که از میکروکنترولر می گیرد باعث چرخش موزع به میزان موردنظر می گردد تا گلدان حاوی نشا به موقع آزاد شده و از طریق لوله سقوط در شیار ایجاد شده توسط شیار بازکن قرار گیرد. سپس یک جفت دیسک پوشاننده و یک جفت چرخ فشاردهنده نشا را درخاک تثبیت می نماید. برای ارزیابی دستگاه دو فاکتور سرعت پیشروی در سه سطح 25/0، 375/0 و 50/0 متر بر ثانیه و نشا چغندرقند در دو سطح چهار برگی و شش برگی با سه تکرار در یک مزرعه تحقیقاتی به اجرا گذاشته شد. پارامترهایی مانند متوسط فاصله بین نشاها روی ردیف، انحراف جانبی نشا از روی ردیف، شاخص نکاشت، درصد کاشت قابل قبول و غیرقابل قبول، سرعت تغذیه نشا توسط اپراتور، درصد نشاهای آسیب دیده و تعداد نشاهای پابرجا مانده بعد از 45 روز اندازه گیری شد. نتایجی که از تجزیه واریانس داده ها به دست آمده نشان داد که تاثیر سرعت پیشروی بر متوسط فاصله بین نشاها روی ردیف، سرعت تغذیه نشا توسط اپراتور، انحراف جانبی نشا از روی ردیف و شاخص نکاشت در سطح یک درصد معنی دار است. اثر تکرار و نوع نشا بر هیچ کدام از پارامترهای اندازه گیری شده معنی دار نگردید. سرعت کاری نشاکار با نشاکاری دستی توسط کارگر مقایسه و نتایج نشان داد که نشاکاری ماشِنی در حدود 6 برابر سریع تر از نشاکاری دستی است. سرعت بهینه نشاکاری توسط ماشین در سطوح مورد بررسی برابر با 5/0 متر بر ثانیه بود که در این سرعت، درصد کاشت قابل قبول 6/85 درصد، متوسط فاصله بین نشاها روی ردیف درحد قابل قبول، شاخص نکاشت حدود 5 درصد و سرعت تغذیه نشا توسط اپراتور 98 نشا در دقیقه بود. صد درصد نشاها تا 45 روز بعد از نشاکاری که آبیاری آن ها ادامه یافت پابرجا مانده و رشد مطلوبی داشتند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1902

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 619 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    9-14
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1237
  • دانلود: 

    634
چکیده: 

برای بررسی تاثیر عوامل زمان و حرارت در کیفیت و کمیت روغن زیتون و به دست آوردن روغن بکر، آزمونی با زمان هم زدن خمیر زیتون در سه سطح 10، 20 و 30 دقیقه و دمای واحد هم زن در سه سطح 30، 45 و 60 درجه سلسیوس با سه تکرار انجام شد. در این راستا داده های آزمون توسط آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی مورد مقایسه و ارزیابی قرار گرفتند. مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون چند دامنه دانکن نشان داد که با افزایش دما و زمان هم زدن، میزان اسیدیته و پراکسید روغن افزایش می یابد، یعنی با افزایش دمای واحد هم زن و زمان هم زدن کیفیت روغن زیتون کاهش می یابد. همچنین نتایج آزمون نشان داد که با افزایش دما و زمان هم زدن میزان رطوبت تفاله افزوده می شود که این افزایش سبب کاهش کمیت روغن استحصالی می گردد. ولی از سوی دیگر افزایش دما و زمان هم زدن سبب کاهش میزان چربی تفاله شده که این موضوع افزایش کمیت روغن را به دنبال داشت، لذا از میان سطوح انتخاب شده در این آزمون زمان هم زدن و دمای واحد همزن برای به دست آوردن بالاترین کمیت و کیفیت روغن گیری زیتون، به ترتیب 20 دقیقه و 30 درجه سلسیوس پیشنهاد شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1237

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 634 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    15-25
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1180
  • دانلود: 

    650
چکیده: 

ارتعاشات ناشی از حمل و نقل اثر زیادی بر روی میزان صدمات محصولات کشاورزی خصوصا میوه ها و محصولات جالیزی دارد. مدول الاستیسیته یکی از مهمترین خواص مکانیکی میوه ها است که تغییرات آن می تواند مشخص کننده میزان صدمه وارده به محصول در طی حمل و نقل باشد. در این مطالعه اثرات فرکانس ارتعاش، شتاب ارتعاش، مدت زمان ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن، بر روی میزان صدمات وارده بر هندوانه مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا میزان فراوانی فرکانس و شتاب ارتعاش در طی حمل و نقل با کامیون در جاده اندازه گیری شد. سپس با استفاده از یک دستگاه شبیه ساز ارتعاشات در آزمایشگاه، ارتعاشات حمل و نقل شبیه سازی و اثر پارامترهای مختلف بر روی میزان صدمات بررسی شد. میزان صدمه بر مبنای اختلاف بین مدول الاستیسیته هندوانه قبل و بعد از ارتعاش، بر حسب درصد در نظر گرفته شد. با توجه به نتایج به دست آمده از اندازه گیری و آنالیز ارتعاشات حمل و نقل، فرکانسهای بین 5-10Hz و 10-15Hz دارای بیشترین فراوانی بودند و میانگین فرکانس های این دامنه ها به ترتیب برابر با 7.5Hz و 13Hz بود. همچنین شتاب های بین 0.5-0.75g ،0.25-0.5g بیشترین فراوانی را داشتند و میانگین شتاب های این دامنه ها به ترتیب 0.3g و 0.7g بود که همین میانگینهای فرکانس و شتاب برای شبیه سازی ارتعاش در نظر گرفته شدند. مدت زمان ارتعاش برابر 30 و 60 دقیقه در نظر گرفته شد و میزان صدمات در لایه های بالایی، میانی و پایینی هندوانه در داخل مخزن اندازه گیری شد. نتایج آنالیز داده ها نشان داد که اثرات فرکانس ارتعاش، شتاب ارتعاش، زمان ارتعاش و موقعیت قرارگیری محصول داخل مخزن، که به عنوان منابع تغییرات در نظر گرفته شدند، در سطح یک درصد بر روی میزان صدمات معنی دار است. ارتعاشات با فرکانس 7.5g، شتاب 0.7g و مدت زمان 60 دقیقه بیشترین صدمات را وارد کرده اند. میزان صدمات وارده بر هندوانه های واقع در لایه های بالایی مخزن بیشتر از لایه های زیرین و وسطی است. 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1180

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 650 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    27-33
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1017
  • دانلود: 

    626
چکیده: 

شبیه سازی فرآیند خشک شدن شلتوک برنج یکی از روشهای پیش بینی نحوه توزیع رطوبت در طی فرآیند بوده و منجر به بهبود و حفظ کیفیت شلتوک می شود. تغییر شرایط خشک کردن تاثیر قابل ملاحظه ای بر میزان ضایعات مراحل مختلف شالیکوبی دارد در نتیجه کنترل شرایط خشک کردن امری ضروری می باشد. در این مقاله به روش اجزا محدود، انتقال رطوبت در طی خشک شدن در داخل دانه شلتوک (رقم علی کاظمی) با فرض متقارن بودن دانه شلتوک شبیه سازی شد. برای تایید صحت مدلهای استخراج شده، بوسیله خشک کن آزمایشگاهی، توده بستر نازک شلتوک برنج دانه بلند (رقم علی کاظمی) با رطوبت اولیه 986/32% (بر پایه خشک، (d.b. خشک شد. در طی خشک شدن، دمای، رطوبت نسبی و سرعت هوا به ترتیب 32% ،40oC و 1.5m/s بود. در طول مدت خشک کردن بستر نازک، وزن توده شلتوک برنج با فواصل زمانی ده دقیقه اندازه گیری شده و با این داده ها رطوبت شلتوک محاسبه گردید. مدلها نیز با توجه به ورودی های حاصل از شرایط آزمایشگاهی با گام یک دقیقه حل شد. ریشه مجموع مربعات خطا و درجه تاثیر مدل داده های شبیه سازی نسبت به داده های آزمایشگاهی به ترتیب 01/0 و 9908/0 بود. در نتیجه مدل، تقریب خوبی نسبت به داده های آزمایشگاهی داشته و برای شبیه سازی رطوبت دانه شلتوک علی کاظمی می تواند استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1017

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 626 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    35-44
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    909
  • دانلود: 

    600
چکیده: 

امروزه خاک ورزی حفاظتی به عنوان راه حلی مناسب جهت جلوگیری از فرسایش خاک از طریق حفظ بقایای محصول قبلی در سطح خاک مطرح می باشد. یک ایده جدید به منظور کشت دقیق بذر در سیستم خاک ورزی حفاظتی استفاده از کارنده های سمبه ای است که به راحتی در زمین های با بقایای انبوه کار می کنند. در این تحقیق از آزمایش فاکتوریل 2x3 در قالب بلوکهای کامل تصادفی شامل دو نوع کارنده (دقیق کار مرسوم با موزع صفحه ای و دقیق کار سمبه ای مجهز به واحد کودکار جهت کاشت همزمان کود و بذر در سیستم بی خاک ورزی) و سه سطح سرعت پیشروی (3، 5 و 7 کیلومتر بر ساعت) به منظور تعیین اثرات نوع کارنده و سرعت پیشروی بر شاخص نکاشت، شاخص چندتایی، شاخص کیفیت تغذیه، میانگین عمق کاشت، سرعت سبزشدن، درصد جوانه زنی، ضریب تغییر فواصل، شاخص یکنواختی توزیع افقی بذر و شاخص دقت کاشت ذرت استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده نشان داد که برای هر دو کارنده افزایش سرعت پیشروی باعث افزایش شاخص نکاشت، شاخص دقت، ضریب تغییر فواصل و کاهش شاخص چندتایی و شاخص یکنواختی توزیع افقی بذر شد. همچنین اثر سرعت پیشروی بر درصد سبز شدن، سرعت سبزشدن و عمق کاشت معنی دار نبود (05/0>P). هر دو کارنده در سرعت 5 کیلومتر بر ساعت بیشترین مقدار شاخص کیفیت تغذیه را داشتند. نتایج به دست آمده نشان داد که دقیق کار سمبه ای در سرعت 5 کیلومتر بر ساعت دارای بهترین عملکرد بوده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 909

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 600 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    45-51
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    874
  • دانلود: 

    721
چکیده: 

طبیعت پیچیده غلاف های گیاه کلزا موجب می گردد که هنگام برداشت محصول با کمباین های رایج فعلی، ضربات مکانیکی اعمال شده باعث باز شدن غلاف های نیمه خشک و ریزش آنها گردد. به همین دلیل مقدار زیادی دانه، قبل از ورود به کمباین بر روی زمین می ریزند. اضافه بر این، به هم پیچیدگی غلاف های گیاه در زمان رسیدن کلزا ریزش زیادی در ناحیه جدا کننده را موجب می گردد. در تحقیق حاضر نوعی ضمیمه جهت سوار کردن بر جداکننده برای باز کردن غلاف ها از یکدیگر به منظور تقلیل مقدار ریزش، طراحی، ساخته و بر روی هد کمباین جان دیر 955 نصب گردید. سپس طی آزمایش ها مزرعه ای عملکرد دستگاه ساخته شده با عملکرد شاهد (کمباین با هد معمولی) مقایسه گردید. دستگاه مذکور شامل دو استوانه دوار می باشد که بر روی هر استوانه حداکثر تا 20 عدد انگشتی به فاصله 5 سانتی متر قرار می گیرد. محور نگه دارنده انگشتی نسبت به مرکز استوانه خارج از مرکز می باشد به طوری که با چرخش استوانه، انگشتی نسبت به سوراخ استوانه، داخل و خارج می گردد. این استوانه ها به صورت عکس یکدیگر حول محور اصلی خود چرخیده و به کمک انگشتی، غلاف های در هم فرورفته را از یکدیگر جدا می کنند. برای ارزیابی مزرعه ای دستگاه، آزمایش فاکتوریل در سه سطح سرعت دورانی استوانه (5/26، 0/53 و 5/79 دور در دقیقه ) و سه سطح تعداد انگشتی (10، 14 و 18 عدد) و با سه تکرار در قالب طرح بلوک کامل تصادفی انجام گرفت. سرعت پیشروی کمباین نیز یک کیلومتر بر ساعت در نظر گرفته شد. نتایج آزمایش ها نشان داد که تغییر سرعت استوانه به طور معنی داری بر میزان ریزش موثر می باشد و حداقل ریزش در سرعت چرخشی استوانه به میزان 53 دور بر دقیقه (27/0 متر بر ثانیه به صورت سرعت مماسی) حاصل گردید. تعداد انگشتی نیز بر میزان ریزش موثر بود و با افزایش تعداد انگشتی مقدار ریزش کاهش پیدا می نمود. میزان ریزش در تیمار شاهد که برابر 61kg/ha بود به کمک نصب این سیستم به میزان 51.1kg/ha کاهش یافت .

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 874

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 721 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    53-62
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    714
  • دانلود: 

    563
چکیده: 

موضوع تحقیق حاضر توسعه روشی برای سامانه های سنجش عملکرد نیشکر مبتنی بر وزن به منظور کاهش نوفه حاصل از اثر ارتعاشات و تکان های ماشین حین حرکت در مزرعه است. این روش بر همانندسازی ارتعاشی سامانه معادل جرم و فنر سکوی توزین با یک مبدل نیروی اضافه مجهز به وزنه آزاد استوار است. یکسان سازی بسامد طبیعی و فاز ارتعاش این دو سامانه با محاسبه وزنه آزاد و در نهایت تصحیح سیگنال های سکو با تفاضل مضربی از سیگنال های حاصل از مبدل  نیروی جرم آزاد از مجموع سیگنال های سکوی توزین به طور پیوسته انجام گرفت. طی دو سری آزمون در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی اثر شش سطح بسامدی شامل ارتعاشات 3، 4، 5، 6، 5/6 و 8 هرتز روی میز ارتعاشی و سه سطح سرعت پره های شبیه ساز بالابر شامل 2/2، 4/2 و 7/2 متر بر ثانیه و پنج سطح اضافه وزن محصول عبوری از روی سکو شامل صفر، 5/1، 3، 5/4 و 6 کیلوگرم بر انحراف معیار سیگنال های خروجی از سکوی توزین بر روی چهار تیمار شامل یک شاهد بدون تصحیح و هشت سطح تصحیح شده با ضرایب 2، 1/2، 2/2، 3/2، 4/2، 5/2، 6/2، 7/2 مطالعه شد. نتایج نشان داد که در محدوده وسیعی از بسامدهای ارتعاشی، سرعت های مختلف بالابر و حتی در محدوده ای از اضافه بار های متفاوت روی سکو و همچنین برای تکان های گذرا انحراف معیار سیگنال های خروجی از سکو بعد از تصحیح در سطح احتمال 1% اختلاف معنی داری با قبل از تصحیح داشت و بعد از تصحیح از 4/0 فراتر نرفت که نشان دهنده دقت بالای آن است. همچنین بهترین ضریب تصحیح برای حالت بدون بار 2/2 و برای حالت عبور محصول 4/2 به دست آمد. استفاده از این تکنیک به دلیل ساختار ساده و دقت بالا کاملا کاربردی است و مزیت مهم دیگر آن این است که در محدوده بسامدهای کمتر از 10 هرتز که نمی توان از فیلترهای آنالوگ یا دیجیتال به دلیل امکان حذف سیگنال های مفید استفاده نمود، این تکنیک به خوبی جواب گو است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 714

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 563 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    63-70
تعامل: 
  • استنادات: 

    2
  • بازدید: 

    1885
  • دانلود: 

    1025
چکیده: 

مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترها در طراحی سیستم های درجه بندی، انتقال، فرآوری و بسته بندی می باشند. در بین مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی، ابعاد، جرم، حجم، سطح تصویر و سطح رویه از اهمیت بالایی در سیستم های اندازه بندی برخوردار هستند. در این تحقیق ابتدا خصوصیات مورفولوژیکی ژنوتیپ های گردو موجود در شهرستان تبریز اندازه گیری شد. سپس ژنوتیپ هایی که از لحاظ درصد مغز، میوه دهی جانبی و عملکرد در حد بالا بودند، انتخاب شده (ژنوتیپ های 536، 564، 570 و 572) و علاوه بر خصوصیات مورفولوژی، خصوصیات فیزیکی نیز در آنها اندازه گیری شد. سیستم های درجه بندی گوناگون، اندازه گیری میوه ها را بر اساس پارامترهای خاص بیان می کند. در بین صفات مورفولوژی اندازه گیری شده، ژنوتیپ 570 با وزن تک دانه 46/12 گرم و وزن مغز 25/8 گرم و با 21/66 درصد مغز و حداقل طول و قطر دانه 34 میلی متر از سایر ژنوتیپ ها متمایز شد. همبستگی های ساده نشان داد که بین شکل دانه با قطر دانه، طول دانه و طول مغز ارتباط و همبستگی معنی دار و منفی وجود دارد و همچنین بین شکل دانه با بافت پوست و رنگ پوست ارتباط و همبستگی معنی دار و مثبت و طول دانه با صفاتی از قبیل بافت پوست، سختی پوست ارتباط و همبستگی معنی دار و منفی وجود دارد. در مورد خواص فیزیکی اندازه گیری شده، بزرگ ترین قطر مربوط به ژنوتیپ 570 با 44 میلی متر که اختلاف معنی داری با سایر ژنوتیپ ها دارد. مدل های پیش بینی جرم گردو نشان دادند که بین مدل های خطی بر اساس قطر کوچک تر، قطر متوسط و قطر بزرگتر بیشترین همبستگی وجود دارد. در بین سیستم هایی که درجه بندی گردوها را بر پایه ابعاد (دسته 1) انجام می دهند، مدل قطر کوچک با رابطه خطی مناسب ترین مدل است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1885

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 1025 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 2 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    71-78
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1312
  • دانلود: 

    790
چکیده: 

بسیاری از محصولات کشاورزی به علت عدم دسترسی به بازار مناسب در سطح کشور دچار ضایعات فراوانی می گردند، بنابراین تاسیس صنایع کوچک مقیاس به ویژه صنایع تبدیلی به صورت راهکاری مناسب در جهت توسعه کشاورزی می تواند در نظر گرفته شود. هدف این تحقیق آن است که با بررسی مبانی نظری مکان یابی صنعتی و با بهره گیری از تکنیک های مناسب، عوامل محیطی مؤثر در استقرار صنایع تبدیلی در نواحی روستایی استان کرمانشاه را معرفی نماید. همچنین این مطالعه ضمن شناخت وضعیت کلی باغداری منطقه با تهیه مهمترین شاخص های مربوط به استقرار صنایع مورد بحث و تعیین وزن آنها با استفاده از نظرسنجی از مدیران واحدهای صنعتی موجود صنایع فرآوری محصولات باغی در استان و تهیه شاخص ترکیبی، در قالب پایگاه داده ای سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) به تهیه نقشه های مربوطه پرداخته و مکان استقرار این نوع صنایع، در سطح استان کرمانشاه (شهرستان های استان) تعیین نموده است. بر اساس یافته های تحقیق شهرستان کرمانشاه با بیشترین پتانسیل به لحاظ چهار شاخص تعیین کننده در مطالعه مکان یابی اولویت اول، شهرستان های پاوه، اسلام آباد غرب و صحنه اولویت دوم و سرپل ذهاب، جوانرود، سنقر و هرسین به عنوان اولویت سوم تعیین گردیدند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1312

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 790 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    79-86
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    912
  • دانلود: 

    649
چکیده: 

رطوبت زیاد کود گاوی تازه، محیطی را برای رشد عوامل بیماری زا فراهم می آورد و باعث آلودگی محیط زیست می شود. یکی از راه های کاهش این آلودگی ها، کاهش رطوبت کود می باشد همچنین کود خشک برای استفاده در زمین های کشاورزی و بستر دام کاربرد دارد. از جمله مواردی که برای ساخت یک خشک کن مناسب باید در نظر گرفت خواص حرارتی ماده شامل گرمای ویژه، ضریب هدایت حرارت و ضریب انتشار حرارت می باشد. در این تحقیق ضریب انتشار حرارت کود گاوی با استفاده از حل یک بعدی معادلهفوریه به دست آمد. آزمایش ها در رطوبت های 20، 40، 60 و 82% و در دماهای 60, 40, 20  و 70oC انجام گرفت. مقدار ضریب انتشار حرارت (a) از 0.904x10-7 تا 2.11x10-7 m2/s به دست آمد. مقدار ضریب انتشار حرارت با افزایش دما به صورت خطی افزایش یافت. در دمای ثابت، با افزایش رطوبت از 20 به 40% مقدار a افزایش یافته و در رطوبت های بالاتر از 40% روند کاهشی نشان داد. یک مدل چند جمله ای با ضریب تعیین R2=0.99 برای تخمین ضریب انتشار حرارت، بر حسب رطوبت و دما به دست آمد. 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 912

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 649 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    87-91
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1607
  • دانلود: 

    851
چکیده: 

در این تحقیق با استفاده از دو روش مولکولی مستقل از کشت دی کد-پی سی آر (DGGE-PCR) و وابسته به کشت رپید-پی سی آر(RAPD-PCR) ، تغییرات جمعیتی لاکتوباسیلوس های پنیر سنتی لیقوان بررسی شد. هر دو این تکنیک ها، توانایی بالایی در شناسایی و ردیابی این گروه از باکتری های اسیدلاکتیک نشان دادند. با این حال، تفاوت هایی نیز در نحوه شناسایی لاکتوباسیلوس های جداسازی شده در مراحل مختلف رسیدن دیده شد. در روش وابسته به کشت رپید لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم و لاکتوباسیلوس برویس در محصول رسیده به عنوان جمعیت غالب شناسایی شدند. اما در روش مستقل از کشت دی کد حضور دو سویه لاکتوباسیلوس کرواتوس و ساکیی نیز دیده شد که در روش وابسته به کشت قابل شناسایی نبودند. از مزیت های روش رپید فراهم کردن داده هایی کمی برای جمعیت باکتریایی مختلف بود در حالی که روش دی کد، تنها قادر به فراهم آوردن داده هایی نیمه کمی بود. با توجه به محاسن و محدودیت های هر دو روش می توان گفت که هر دو این روش ها به تنهایی کامل نبوده و در صورت کاربرد تلفیقی، داده های قابل اطمینان تری ارایه خواهد شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1607

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 851 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    93-100
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1048
  • دانلود: 

    538
چکیده: 

در این بررسی خمیر ماهی کپور سرگنده با استناد بر سه فرمول تهیه و بر اساس آزمایش های چشایی (Organoleptic Properties) فرمول شماره سه انتخاب شد. سپس این محصول به سه قسمت تقسیم گردید. نمونه 1 (شاهد)، نمونه 2 (حاوی 01/0 درصد آنتی اکسیدان (Butylated Hydroxy Anisole) BHA و نمونه 3 (حاوی 02/0 درصد آنتی اکسیدان (BHA بودند. نمونه ها منجمد و برای تعیین زمان ماندگاری در سردخانه در 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند و آزمایش های میکروبی (Total Count)، عدد پراکسید(Peroxide Value) ، (Total Volatile Nitrogen) T.V.N، تعیین و اندازه گیری اسیدهای چرب (Profile Fatty Acid)، در فواصل زمانی مشخص شده (0، 15،  30، 60 و 90) روز انجام گرفت. نتایج آزمایش TVN در نمونه شاهد از 11.2mg100g در زمان صفر به میزان 25.48mg100g پس از60 روز نگهداری در سردخانه رسید، در نمونه حاوی آنتی  اکسیدان BHA با غلظت 01/0 درصد بعد از 90 روز میزان  TVNبه 25.9mg100g رسید و در نمونه حاوی آنتی اکسیدان BHA با غلظت 02/0 درصد نیز پس از 90 روز میزان TVN به 25.34mg100g  رسید اما تغییرات مقدار پراکسید در نمونه شاهد در زمان صفر، 15، 30 و 60 روز نگهداری در سردخانه 18°c به ترتیب 1.4meqO2/kg ،0.9meqO2/kg  و صفر meqO2/kg بود. میزان مقدار پراکسید در غلظت 01/0 درصد BHA به 2.6meqO2/kg  و در غلظت 02/0 درصد به 2.2meqO2/kg پس از 90 روز رسید. بر اساس این نتایج TVN به عنوان مهمترین شاخص تعیین زمان ماندگاری تعیین شد که بر اساس آن زمان ماندگاری نمونه شاهد 60 روز، نمونه حاوی BHA با غلظت 01/0 و 02/0 درصد 90 روز تعیین گردید. کلیه نتایج از نظر آماری در سطح (05/0£p) معنی دار می باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1048

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 538 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1388
  • دوره: 

    40
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    101-110
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1091
  • دانلود: 

    719
چکیده: 

در این تحقیق، طی رسانیدن پنیر UF (روزهای 3، 20، 40 و 60) تغییرات اسیدهای چرب و خواص فیزیکوشیمیایی مورد مطالعه قرار گرفت. با افزایش مدت رسانیدن، در اثر تبدیل اسیدهای چرب به فرآورده های ثانویه عطری و طعمی، درصد اسیدهای چرب C4:0-C12:0 به طور معناداری کاهش یافت (05/0>P) در حالی که درصد اسیدهای چرب C14:0-C18:2 در اثر تجمع این اسیدها یا کاهش اسیدهای چرب کوتاه و متوسط زنجیر افزایش یافت. میزان تجزیه اسیدهای چرب C4:0-C10:0 طی زمان رسانیدن به طور معناداری بالا بود. عکس های میکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داد که با افزایش زمان رسانیدن از 3 تا 60 روز، گلبول های چربی تجزیه شده و بافتی همگن ایجاد می شود، به نحوی که پس از 20 روز، گلبول چربی قابل مشاهده ای یافت نشد و به جای گلبول ها، حفراتی حاصل از شکستن چربی باقی ماند. نتایج بررسی خواص حسی پنیر نشان داد که زمان های متفاوت، تاثیری بر خواص ظاهری و طعم تندی این پنیر نداشتند. پس از 20 روز، خواص بافتی، عطر و طعم و پذیرش کلی نمونه های پنیر نسبت به روز سوم رسانیدن، به طور معنا داری بالاتر بود (05/0>P).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1091

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 719 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button