Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,874
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

951
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص فیزیکی و مورفولوژیکی چهار ژنوتیپ گردو

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 70

چکیده

 مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی از مهمترین پارامترها در طراحی سیستم های درجه بندی, انتقال, فرآوری و بسته بندی می باشند. در بین مشخصه های فیزیکی محصولات کشاورزی, ابعاد, جرم, حجم, سطح تصویر و سطح رویه از اهمیت بالایی در سیستم های اندازه بندی برخوردار هستند. در این تحقیق ابتدا خصوصیات مورفولوژیکی ژنوتیپ های گردو موجود در شهرستان تبریز اندازه گیری شد. سپس ژنوتیپ هایی که از لحاظ درصد مغز, میوه دهی جانبی و عملکرد در حد بالا بودند, انتخاب شده (ژنوتیپ های 536, 564, 570 و 572) و علاوه بر خصوصیات مورفولوژی, خصوصیات فیزیکی نیز در آنها اندازه گیری شد. سیستم های درجه بندی گوناگون, اندازه گیری میوه ها را بر اساس پارامترهای خاص بیان می کند. در بین صفات مورفولوژی اندازه گیری شده, ژنوتیپ 570 با وزن تک دانه 46/12 گرم و وزن مغز 25/8 گرم و با 21/66 درصد مغز و حداقل طول و قطر دانه 34 میلی متر از سایر ژنوتیپ ها متمایز شد. همبستگی های ساده نشان داد که بین شکل دانه با قطر دانه, طول دانه و طول مغز ارتباط و همبستگی معنی دار و منفی وجود دارد و همچنین بین شکل دانه با بافت پوست و رنگ پوست ارتباط و همبستگی معنی دار و مثبت و طول دانه با صفاتی از قبیل بافت پوست, سختی پوست ارتباط و همبستگی معنی دار و منفی وجود دارد. در مورد خواص فیزیکی اندازه گیری شده, بزرگ ترین قطر مربوط به ژنوتیپ 570 با 44 میلی متر که اختلاف معنی داری با سایر ژنوتیپ ها دارد. مدل های پیش بینی جرم گردو نشان دادند که بین مدل های خطی بر اساس قطر کوچک تر, قطر متوسط و قطر بزرگتر بیشترین همبستگی وجود دارد. در بین سیستم هایی که درجه بندی گردوها را بر پایه ابعاد (دسته 1) انجام می دهند, مدل قطر کوچک با رابطه خطی مناسب ترین مدل است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، عزیز، شریفی، محمد، رفیعی، شاهین، و فتاحی مقدم، محمدرضا. (1388). بررسی خواص فیزیکی و مورفولوژیکی چهار ژنوتیپ گردو. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 40(1)، 63-70. SID. https://sid.ir/paper/144487/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی عزیز، شریفی محمد، رفیعی شاهین، فتاحی مقدم محمدرضا. بررسی خواص فیزیکی و مورفولوژیکی چهار ژنوتیپ گردو. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1388؛40(1):63-70. Available from: https://sid.ir/paper/144487/fa

    IEEE: کپی

    عزیز ابراهیمی، محمد شریفی، شاهین رفیعی، و محمدرضا فتاحی مقدم، “بررسی خواص فیزیکی و مورفولوژیکی چهار ژنوتیپ گردو،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 40، no. 1، pp. 63–70، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144487/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا