مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

268
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه برخی خواص فیزیکی دو رقم خرمای حاج قنبری و شاهانی

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 92

چکیده

 در روند مکانیزه کردن فعالیت های مرتبط با خرما در اولین گام نیاز به اطلاع جامع و کاملی از خصوصیات و شرایط محصول است. دانستن خواص فیزیکی و مکانیکی محصول در بسیاری از مسایل مربوط به طراحی ماشین ها و دستگاه های پس از برداشت دارای اهمیت است. در این پژوهش ابعاد, جرم و حجم خرما, چگالی هر دانه از خرمای هسته دار و بی هسته, چگالی توده ای, تخلخل, مساحت سطوح تصویر شده, میانگین هندسی قطر, ضریب کرویت و مساحت سطح رویه خرما در دو رقم شاهانی و حاج قنبری تعیین و مقایسه شده است. همچنین ضریب اصطکاک ایستابی خرما با سه سطح گالوانیزه, شیشه ای و تخته چندلا به دست آمد. آزمایشات به ترتیب برای خرمای بی هسته و هسته دار, در رطوبت %12.90 و %12.20 (بر مبنای تر) در رقم حاج قنبری و %30.55 و %29.42 (بر مبنای تر) در رقم شاهانی انجام شد. نتایج تحقیق نشان می دهد میانگین جرم و حجم خرمای شاهانی به ترتیب 8.69 گرم و 8.66 سانتی متر مکعب و میانگین جرم و حجم خرمای حاج قنبری به ترتیب 5.57 گرم و 4.74 سانتی متر مکعب است. میانگین طول, عرض و ضخامت و سطوح تصویر شده خرمای شاهانی بیشتر از خرمای حاج قنبری به دست آمد. متوسط چگالی خرمای هسته دار, خرمای بی هسته شده (بدون تغییر شکل) و چگالی توده ای خرمای حاج قنبری بیشتر از شاهانی و تخلخل آن کمتر از شاهانی به دست آمد. همچنین میانگین هندسی قطر, مساحت سطح بی رویه و میانگین ضریب اصطکاک ایستابی خرمای شاهانی بیشتر از خرمای حاج قنبری به دست آمد در حالی که برای هر دو رقم کرویت مساوی با مقدار 0.58 محاسبه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرامت جهرمی، مهدی، رفیعی، شاهین، جعفری، علی، محتسبی، سیدسعید، و میراشه، رضا. (1387). مقایسه برخی خواص فیزیکی دو رقم خرمای حاج قنبری و شاهانی . مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، 39(1)، 85-92. SID. https://sid.ir/paper/144502/fa

    Vancouver: کپی

    کرامت جهرمی مهدی، رفیعی شاهین، جعفری علی، محتسبی سیدسعید، میراشه رضا. مقایسه برخی خواص فیزیکی دو رقم خرمای حاج قنبری و شاهانی . مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1387؛39(1):85-92. Available from: https://sid.ir/paper/144502/fa

    IEEE: کپی

    مهدی کرامت جهرمی، شاهین رفیعی، علی جعفری، سیدسعید محتسبی، و رضا میراشه، “مقایسه برخی خواص فیزیکی دو رقم خرمای حاج قنبری و شاهانی ،” مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 39، no. 1، pp. 85–92، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/144502/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button