مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر محرک رشدی جدایه های قارچ Trichoderma harzianum روی کاهو (Lactuca sativa) و فلفل (Capsicum annuum)

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 68

چکیده

 در سال های اخیر, گسترش علم زیست شناسی, اهمیت حفظ محیط زیست و تقاضای بالای مواد غذایی باعث گردیده تا محققین استفاده از ابزارهای زیستی را مد نظر قرار دهند. در این میان افزایش تولید در واحد سطح کاهو و فلفل از نظر کشاورزی دارای اهمیت زیادی است. در این تحقیق تاثیر پنج جدایه از گونه قارچی Trichoderma harzianum شامل T1, T2, T3, T4 و T5 در افزایش رشد دو گیاه فلفل و کاهو در شرایط گلخانه ای و در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار بررسی شد. برای انجام این تحقیق از سه غلظت 0.5, 1 و 1.5 درصد مایه تلقیح به ازاء هر گلدان استفاده شد. در هر گلدان تعداد پنج عدد بذر از هر کدام کاشته شد. به ترتیب پس از 40 و 30 روز از کاشت کاهو و فلفل, گیاهان قطع شده و طول, وزن تر و خشک ریشه و اندام هوایی, قطر ساقه و تعداد برگ آن ها محاسبه شد. نتایج آزمون نشان داد که جدایه ها در غلظت های مختلف اثرات متفاوتی در طول و مقدار وزن تر و خشک ریشه و اندام های هوایی هر دو گیاه داشتند و تفاوت معنی دار آماری را در سطح احتمال یک و پنج درصد با آزمون چند دامنه ای دانکن نشان دادند به طور کلی در بین جدایه ها, T1 بیش ترین و T2 کم ترین اثر رشدی را از خود نشان دادند. دو گیاه فلفل و کاهو نیز از نظر میزان تاثیر پذیری از جدایه ها در مواردی تفاوت معنی دار آماری در سطح احتمال یک درصد داشتند. در یک نتیجه گیری کلی اثر رشدی جدایه ها روی کاهو نسبتا بیش تر از فلفل بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عراقی، میرمعصوم، باغبانی مهماندار، فرهاد، و محمدی، روزبه. (1390). بررسی اثر محرک رشدی جدایه های قارچ Trichoderma harzianum روی کاهو (Lactuca sativa) و فلفل (Capsicum annuum). گیاه و زیست بوم، 7(27-2 (ویژه نامه کود و عملکرد))، 57-68. SID. https://sid.ir/paper/145270/fa

    Vancouver: کپی

    عراقی میرمعصوم، باغبانی مهماندار فرهاد، محمدی روزبه. بررسی اثر محرک رشدی جدایه های قارچ Trichoderma harzianum روی کاهو (Lactuca sativa) و فلفل (Capsicum annuum). گیاه و زیست بوم[Internet]. 1390؛7(27-2 (ویژه نامه کود و عملکرد)):57-68. Available from: https://sid.ir/paper/145270/fa

    IEEE: کپی

    میرمعصوم عراقی، فرهاد باغبانی مهماندار، و روزبه محمدی، “بررسی اثر محرک رشدی جدایه های قارچ Trichoderma harzianum روی کاهو (Lactuca sativa) و فلفل (Capsicum annuum)،” گیاه و زیست بوم، vol. 7، no. 27-2 (ویژه نامه کود و عملکرد)، pp. 57–68، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button