مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

857
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

133
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه اثرهای شوری بر خصوصیات جوانه زنی در سه گونه مرتعی آگروپیرون، بروموس و چاودار

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 110

چکیده

 این تحقیق برای بررسی تحمل گیاه به تنش شوری در گونه های Agropyron desertorom,tomentellus Bromus  و  Secale montanumانجام گرفت و از هر گونه دو ژنوتیپ انتخاب شد. برای هر گونه آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار با پنج سطح شوری (شامل غلظت های 200, 100, 0, 300 و 400 میلی مولار) با استفاده از کلرایدسدیم و کلسیم صورت گرفت. این تحقیق در شرایط آزمایشگاهی برای بررسی خصوصیات جوانه زنی در دستگاه ژرمیناتور انجام گرفت. درصد صفات و سرعت جوانه زنی, طول ساقه چه, طول ریشه چه, طول گیاهچه, نسبت S/R, شاخص بنیه بذر و وزن خشک گیاهچه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتیجه های به دست آمده از مرحله جوانه زنی با اعمال تنش شوری نشان داد که غلظت های بالای تنش, باعث کاهش معنی دار (p<0.01) سرعت جوانه زنی در تمامی گونه ها شده است. هم چنین چاودار از بیش ترین میزان درصد و سرعت جوانه زنی تحت سطوح تیماری در بین گراس ها برخوردار بود. از طرفی با افزایش غلظت های شوری صفات طول گیاهچه, طول ریشه چه و ساقه چه نیز سیر نزولی داشته و شاخص بنیه بذر و وزن خشک گیاهچه نیز در سطوح مختلف شوری اختلاف معنی داری در سطح یک درصد را نشان دادند. آگروپیرون دارای شاخص بالاتری از لحاظ بنیه (Vigour) نسبت به سایر گونه ها بوده ولی در بررسی وزن خشک گیاهچه, آگروپیرون حداقل این صفت را دارا بوده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فرهنگیان کاشانی، ساسان، جعفری، علی اشرف، مراقبی، فرهنگ، و محبی، حمیدرضا. (1386). مطالعه اثرهای شوری بر خصوصیات جوانه زنی در سه گونه مرتعی آگروپیرون, بروموس و چاودار. گیاه و زیست بوم، 3(12)، 89-110. SID. https://sid.ir/paper/145474/fa

Vancouver: کپی

فرهنگیان کاشانی ساسان، جعفری علی اشرف، مراقبی فرهنگ، محبی حمیدرضا. مطالعه اثرهای شوری بر خصوصیات جوانه زنی در سه گونه مرتعی آگروپیرون, بروموس و چاودار. گیاه و زیست بوم[Internet]. 1386؛3(12):89-110. Available from: https://sid.ir/paper/145474/fa

IEEE: کپی

ساسان فرهنگیان کاشانی، علی اشرف جعفری، فرهنگ مراقبی، و حمیدرضا محبی، “مطالعه اثرهای شوری بر خصوصیات جوانه زنی در سه گونه مرتعی آگروپیرون, بروموس و چاودار،” گیاه و زیست بوم، vol. 3، no. 12، pp. 89–110، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145474/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button