مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

793
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

547
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم مواد غذایی کشور: رویکرد مدل تصحیح خطای برداری ساختاری ( SVECM )

صفحات

 صفحه شروع 773 | صفحه پایان 784

چکیده

 قیمت مواد غذایی به دلیل نقش حیاتی غذا در تأمین امنیت غذایی, همواره متوجه سیاست گذاران واقع شده است. از طرفی این بخش همانند سایر بخش های اقتصادی تحت تأثیر سیاست های کلان اقتصادی قرار می گیرد, از این رو همواره سعی می شود با استفاده از سیاست های مختلف پولی و مالی تورم مواد غذایی را کنترل نمایند. هدف از این مطالعه بررسی اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم مواد غذایی در ایران می باشد. در واقع این مقاله به دنبال پاسخ به این سوال می باشد که تورم مواد غذایی تحت تأثیر کدامیک از متغیرهای کلان اقتصادی می باشد. برای این منظور از رویکرد جدید به نام مدل تصحیح خطای برداری ساختاری (SVECM) برای دوره زمانی 1357-90 استفاده شده است. نتایج نشان داد در کوتاه مدت شوک تورم مواد غذایی اثر مثبت و معنی دار و ارزش افزوده بخش کشاورزی اثر منفی و معنی دار بر تورم مواد غذایی دارد. در بلندمدت نیز شوک ارزش افزوده بخش کشاورزی دارای اثر منفی و معنی دار و حجم پول داری اثر مثبت و معنی دار بر تورم مواد غذایی می باشند. یعنی در واقع در کوتاه مدت شوک تورم مواد غذایی منجر به افزایش تورم مواد غذایی به میزان 0206/0 می گردد. همچنین افزایش ارزش افزوده بخش کشاورزی منجر به کاهش تورم مواد غذایی در کوتاه مدت به میزان 0186/0 و در بلندمدت به میزان 0149/0 می گردد و افزایش حجم نقدینگی در بلندمدت منجر به افزایش تورم مواد غذایی به میزان 0723/0 می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قهرمان زاده، محمد، پیش بهار، اسمائیل، و خلیلی ملکشاه، سمانه. (1395). اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم مواد غذایی کشور: رویکرد مدل تصحیح خطای برداری ساختاری ( SVECM ). تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(4 )، 773-784. SID. https://sid.ir/paper/146320/fa

    Vancouver: کپی

    قهرمان زاده محمد، پیش بهار اسمائیل، خلیلی ملکشاه سمانه. اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم مواد غذایی کشور: رویکرد مدل تصحیح خطای برداری ساختاری ( SVECM ). تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(4 ):773-784. Available from: https://sid.ir/paper/146320/fa

    IEEE: کپی

    محمد قهرمان زاده، اسمائیل پیش بهار، و سمانه خلیلی ملکشاه، “اثر متغیرهای کلان اقتصادی بر تورم مواد غذایی کشور: رویکرد مدل تصحیح خطای برداری ساختاری ( SVECM )،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 4 ، pp. 773–784، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146320/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا