مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دانش کشاورزی پایدار در بین سیب زمینی کاران شهرستان شوشتر

صفحات

 صفحه شروع 265 | صفحه پایان 274

چکیده

 پایداری واحدهای بهره برداری از جمله موضوعات جدی است که در سالیان اخیر توجه بسیاری محققان را به خود جلب کرده است. بررسی میزان دانش کشاورزان در مورد کشاورزی پایدار یک عامل تعیین کننده در پایداری واحدهای تولیدی می باشد. بر این اساس این تحقیق توصیفی- همبستگی با هدف کلی ارزیابی میزان دانش کشاورزی پایدار کشاورزان سیب زمینی کار شهرستان شوشتر صورت گرفته است. جامعه آماری در تحقیق حاضر شامل 4200 سیب زمینی کار شهرستان شوشتر می باشد, که به روش نمونه گیری چندمرحله ای 137 سیب زمینی کار انتخاب گردید. برای تعیین روایی از پانل متخصصان, شامل اعضای هیات علمی رشته های زراعت, ترویج, اقتصاد بدست آمد. به منظور بررسی معیار پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید, که میزان آن برای مقیاس نگرش (0.79) و برای مقیاس سنجش دانش (0.85) محاسبه گردید. نتایج بدست آمده نشان می دهد که سطح دانش کشاورزان در حد متوسطی قرار دارد و سطح بندی نگرش کشاورزان نشان می دهند که افراد نگرش متوسطی به کشاورزی پایدار دارند و اکثر پاسخگویان از نظر پایداری کشت در سطح متوسط قرار دارند. نتایج بدست آمده از تحلیل همبستگی نشان می دهد که بین سن, سابقه کار کشاورزی, عضویت در تعاونی, نوع نظام زراعی, نوع زراعت, میزان زمین زراعی, میزان زمین زیر کشت سیب زمینی, میزان تولید کل, نگرش و سطح پایداری واحد بهره برداری و دانش کشاورزی پایدار رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. در این پژوهش برای پیش بینی تغییرات دانش کشاورزی پایدار از طریق متغیرهای مستقل از رگرسیون چندگانه به روش گام به گام استفاده شده است. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می دهد که متغیر نگرش نسبت به کشاورزی پایدار, سابقه کار, سن کشاورزان, میزان تولید کل سیب زمینی و نوع نظام زراعی حدود 47 درصد از تغییرات متغیر دانش کشاورزی پایدار را تبیین می کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوودی، هانیه، و مقصودی، طهماسب. (1390). بررسی دانش کشاورزی پایدار در بین سیب زمینی کاران شهرستان شوشتر. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 2-42(2)، 265-274. SID. https://sid.ir/paper/146521/fa

    Vancouver: کپی

    داوودی هانیه، مقصودی طهماسب. بررسی دانش کشاورزی پایدار در بین سیب زمینی کاران شهرستان شوشتر. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1390؛2-42(2):265-274. Available from: https://sid.ir/paper/146521/fa

    IEEE: کپی

    هانیه داوودی، و طهماسب مقصودی، “بررسی دانش کشاورزی پایدار در بین سیب زمینی کاران شهرستان شوشتر،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 2-42، no. 2، pp. 265–274، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146521/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button