مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

629
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل تغییرات فصلی وضعیت امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان خرده پای استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 499 | صفحه پایان 510

چکیده

 مطالعه حاضر وضعیت امنیت غذایی حدود 200 هزار خانوار کشاورز خرده پای استان مازندران را در طی دو مرحله زمانی پیش از برداشت و پس از برداشت محصول در سال زراعی 93-92 مورد بررسی قرار داده است. با کمک جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه آماری مورد مطالعه 384 نفر تعیین شد. برای دسترسی دقیق به خانوارهای مورد مطالعه از روش نمونه گیری چند مرحله ای بهره گرفته شد. ابزار جمع آوری اطلاعات, مقیاس استاندارد سنجش ناامنی غذایی خانوار از بعد دسترسی بود که اعتبار ظاهری و محتوایی آن بعد از چند مرحله بررسی و اصلاحات با کمک پانل متخصصان مربوطه مورد تأیید قرار گرفت. مقدار آلفای کرونباخ(93/0) حاصل از اجرای پیش آزمون بیانگر پایایی بسیار بالای ابزار تحقیق در سطح جامعه مورد مطالعه بود. بررسی وضعیت امنیت غذایی در طی دو مقطع زمانی مورد مطالعه نشان داده است که در فاصله زمانی قبل از برداشت حدود 35 درصد از خانوارها در طبقه امن غذایی قرار گرفتند و بقیه درجات متفاوتی از ناامنی غذایی را تجربه کرده اند و در مقطع زمانی بعد از برداشت نیمی از خانوارهای مورد مطالعه در طبقه امن غذایی قرار گرفتند و نیمی دیگر درجات متفاوتی از ناامنی غذایی را تجربه کرده اند. نتایج حاصل از آزمون مقایسه میانگین ها نشان داد که وضعیت امنیت غذایی خانوارها در طی دوره پس از برداشت محصول در مقایسه با دوره قبل از برداشت محصول بهبود چشمگیری داشته است. به عبارت دیگر, تغییرات فصلی بر وضعیت امنیت غذایی خانوارهای مورد مطالعه مؤثر بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی فیروزجایی، علی، شعبانعلی فمی، حسین، مطیعی، ناصر، و محمدی نصرآبادی، فاطمه. (1395). تحلیل تغییرات فصلی وضعیت امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان خرده پای استان مازندران. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(2 )، 499-510. SID. https://sid.ir/paper/146527/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی فیروزجایی علی، شعبانعلی فمی حسین، مطیعی ناصر، محمدی نصرآبادی فاطمه. تحلیل تغییرات فصلی وضعیت امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان خرده پای استان مازندران. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(2 ):499-510. Available from: https://sid.ir/paper/146527/fa

    IEEE: کپی

    علی احمدی فیروزجایی، حسین شعبانعلی فمی، ناصر مطیعی، و فاطمه محمدی نصرآبادی، “تحلیل تغییرات فصلی وضعیت امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان خرده پای استان مازندران،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 2 ، pp. 499–510، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146527/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button