مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

711
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزش گذاری اقتصادی محصولات ارگانیک، کاربرد رهیافت ترجیحات اظهارشده (مطالعه موردی: گوجه ارگانیک دشت مَرغاب)

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 334

چکیده

 در سال های اخیر افزایش آگاهی مردم نسبت به زیان مصرف محصولات متداول که در جریان تولید آن ها از کود و سموم شیمیایی استفاده می شود از یک سو و نیز فواید استفاده از کشت ارگانیک برسلامت و محیط زیست از سوی دیگر باعث افزایش تقاضا برای محصولات ارگانیک شده است. با توجه به کاهش عملکرد محصول در کشت ارگانیک به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی برآورد تمایل به پرداخت مصرف کنندگان جهت بررسی بازار این محصولات و برآورد ارزش کل اقتصادی محصول مورد نظر ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه تعداد 400 پرسشنامه از ساکنان شهرستان دشت مَرغاب و بصورت نمونه گیری تصادفی در سال 1394 جمع آوری شد. به منظور دست یابی به نتایج مورد نظر در این مطالعه از الگوی لوجیت استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که 25/70 درصد از مصرف کننده گان حاضرند مبلغ بالاتری جهت خرید گوجه ارگانیک نسبت به گوجه معمولی بپردازند. هچنین متغیر هایی نظیر سن, جنس, درآمد, تحصیلات, مصرف هفتگی گوجه غیر ارگانیک, شاخص محیط زیست, شاخص سلامت و مبلغ پیشنهادی اثر معناداری بر احتمال تمایل به پرداخت مصرف کنند-گان دارد. درنهایت مشخص گردید که مصرف کنند گان حاضر به خرید هر کیلو گرم گوجه ارگانیک به ارزش ریالی 34700 هستند و ارزش کل اقتصادی گوجه ارگانیک در منطقه با توجه به افت عملکرد در مرحله گذار از کشت متداول به کشت ارگانیک با توجه به افت عملکرد ناشی از تغییرسیستم کشت, بیش از 487 میلیارد ریال تعیین گردید. هم چنین با توجه به سطح زیر کشت, ارزش اقتصادی هر هکتار گوجه( ارگانیک) در بازار فرضی شکل گرفته از طرف تقاضا برابر با 6/1میلیارد ریال برآورد گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    هاشمی، محمد، و فتاحی اردکانی، احمد. (1395). ارزش گذاری اقتصادی محصولات ارگانیک, کاربرد رهیافت ترجیحات اظهارشده (مطالعه موردی: گوجه ارگانیک دشت مَرغاب). تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 47(2 )، 325-334. SID. https://sid.ir/paper/146533/fa

    Vancouver: کپی

    هاشمی محمد، فتاحی اردکانی احمد. ارزش گذاری اقتصادی محصولات ارگانیک, کاربرد رهیافت ترجیحات اظهارشده (مطالعه موردی: گوجه ارگانیک دشت مَرغاب). تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1395؛47(2 ):325-334. Available from: https://sid.ir/paper/146533/fa

    IEEE: کپی

    محمد هاشمی، و احمد فتاحی اردکانی، “ارزش گذاری اقتصادی محصولات ارگانیک, کاربرد رهیافت ترجیحات اظهارشده (مطالعه موردی: گوجه ارگانیک دشت مَرغاب)،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 47، no. 2 ، pp. 325–334، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146533/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button