مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,746
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,006
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات ارقام انگور آبی استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 31

کلیدواژه

انگور (.Vitis vinifera L)Q2

چکیده

 در سال های 1372 تا 1374 و 1376 تا 1379 با استفاده از دیسکریپتور پیشنهادی سازمان بین المللی ذخایر توارثی گیاهی, در مراحل مختلف رشد, هنگام شکفتن جوانه, زمان شکوفه دهی, زمان رسیدن و برداشت محصول و مرحله خواب درختان, بیش از صد صفت بر روی اندام های مختلف ارقام انگور در موکاری های استان کردستان مطالعه و ارزیابی شد. در نهایت 59 رقم انگور شناسایی شد که 42 رقم به صورت آبی و مابقی به صورت دیم پرورش می یابند. در میان ارقام آبی یک رقم به نام عسکری, بی دانه و بقیه ارقام دانه دار بودند. رنگ میوه از سفید (23رقم), تا سیاه (16 رقم) و قرمز (3 رقم) متغیر بود. ارقام فرخی سیاه, شرشره, سرچال و نفتی بیجار دارای گل های ماده با پرچم های واژگون و بقیه ارقام دارای گل های هرمافرودیت بودند. رقم دله اوزوم با 55 و رقم شله با 195 سانتی متر مربع به ترتیب کوچک ترین و بزرگ ترین سطح برگ کامل را داشتند. مقدار مواد جامد محلول از 15.5% (رقم دله اوزوم) تا 26% (رقم میرزایی) متغیر بود. رقم عسکری به دلیل بی دانه بودن و ارقام آق اوزوم, خلیلی, فرخی, شرشره, کشمشی قرمز, ریش بابا, ملایی و میرزایی به دلیل کاشت در مناطق سردسیر استان و داشتن تحمل به سرما, طعم و مزه مناسب و شکل ظاهری میوه به عنوان ارقام برتر برای تازه خوری و ارقام ویس قلی, کردکش سفید, کردکش قرمز و گزنه ای به دلیل آبدار بودن و عملکرد بالا برای تهیه آب میوه توصیه می شوند. دندروگرام گروه بندی, پانزده گروه از ارقام مشابه را نشان داد. رقم سرچال با ممکی با 77% تشابه و رقم آق اوزوم با چرمو زورس با 28% تشابه به ترتیب بیشترین و کمترین تشابه را داشتند. رقم فرخی رقم غالب انگور در مناطق سردسیر استان به خصوص منطقه قروه است که علاوه بر داشتن صفات کمی و کیفی مطلوب برای تازه خوری, تحمل زیادی هم در مقابل سرما دارد به همین دلیل کاشت آن در سایر مناطق سردسیر استان و حتی استان های دیگر کشور توصیه می شود. با توجه به خصوصیات مرفولوژیکی, کمی وکیفی, ارقام آبی ذکر شده به منظور استفاده از آن ها در برنامه های به نژادی و به زراعی انگور و توسعه تاکداری در سطح کشور معرفی می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، محمدجواد. (1388). ارزیابی خصوصیات ارقام انگور آبی استان کردستان. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، 25-1(1)، 1-31. SID. https://sid.ir/paper/146936/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی محمدجواد. ارزیابی خصوصیات ارقام انگور آبی استان کردستان. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1388؛25-1(1):1-31. Available from: https://sid.ir/paper/146936/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد کرمی، “ارزیابی خصوصیات ارقام انگور آبی استان کردستان،” مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 25-1، no. 1، pp. 1–31، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146936/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

    طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button