مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,837
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی برخی ارقام انگور بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی میوه و بذر آنها

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 به منظور شناخت بهتر ارقام انگور برای کاربرد آنها در برنامه های اصلاحی آینده و بررسی برخی خصوصیات مورفولوژیکی میوه و بذر 11 رقم انگور در کلکسیون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در سال 90-1388, آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار به مرحله اجرا درآمد. با استفاده از تجزیه کلاستر طبقه بندی و تفکیک ارقام مشابه در فاصله اقلیدسی 20 به 3 گروه صورت گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین وزن, حجم و قطر میوه انگور به ترتیب با میانگین 5.15 گرم, 4.8 سانتی متر مکعب و 1.95 سانتی متر برای رقم سمرقندی لطف آباد و کمترین میزان با 1.1 گرم, 0.91 سانتی متر مکعب و 0.91 سانتی متر برای رقم دیزماری رضائیه مشاهده شد. رقم مقنائی مشهد بیشترین (2.64 سانتی متر) و رقم دیزماری رضائیه کمترین (1.1 سانتی متر) طول حبه را داشتند. همچنین بیشترین وزن دانه برای رقم عسگری بیرجند (74 میلی گرم) و کمترین آن برای رقم سبزه درگزی (18 میلی گرم) بدست آمد. حداکثر تعداد دانه در هر میوه در رقم سمرقندی لطف آباد (3.38 عدد) و حداقل تعداد آن در رقم پشت گل مشهد (1.44 عدد) مشاهده شد. نتایج همبستگی ساده صفات, وجود همبستگی مثبت و منفی معنی داری را بین برخی صفات مهم عملکرد انگور نشان داد. وزن میوه با طول و عرض و حجم آن یک رابطه مثبت و معنی داری را در سطح 1 درصد نشان داد. به طور کلی چنین به نظر می رسد که صفات مربوط به اندازه میوه به خوبی قادر به تفکیک و تمایز ارقام انگور بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موسی زاده، رضا، شور، محمود، تهرانی فر، علی، داوری نژاد، غلامحسین، و مختاریان، علی. (1391). شناسایی برخی ارقام انگور بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی میوه و بذر آنها. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، 7(4 (پیاپی 28))، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/185686/fa

    Vancouver: کپی

    موسی زاده رضا، شور محمود، تهرانی فر علی، داوری نژاد غلامحسین، مختاریان علی. شناسایی برخی ارقام انگور بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی میوه و بذر آنها. فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)[Internet]. 1391؛7(4 (پیاپی 28)):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/185686/fa

    IEEE: کپی

    رضا موسی زاده، محمود شور، علی تهرانی فر، غلامحسین داوری نژاد، و علی مختاریان، “شناسایی برخی ارقام انگور بر اساس خصوصیات مورفولوژیکی میوه و بذر آنها،” فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28)، pp. 1–9، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/185686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button