مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

850
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

520
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر منابع نیتروژن بر عملکرد، ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی دانه ارقام پرمحصول کلزا (.Brassics napus L)

صفحات

 صفحه شروع 387 | صفحه پایان 401

چکیده

 به منظور ارزیابی عملکرد, اجزا عملکرد و خصوصیات مرفولوژیک در ارقام زمستانه کلزای سازگار با مناطق سرد و خشک ایران و تعیین ارقام پرمحصول, آزمایش مزرعه ای در سال های زراعی 1386– 1385 و 1387– 1386 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی, اراک واقع در عرض جغرافیایی 34 درجه و 5 دقیقه شمالی و طول جغرافیایی 49 درجه و 42 دقیقه شرقی و ارتفاع 1775 متر از سطح دریا اجرا شد. در این آزمایش 15 رقم زمستانه کلزا در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ارقام لیکورد (2895 کیلوگرم در هکتار), مودنا (2860 کیلوگرم در هکتار) و اوکاپی (2139 کیلوگرم در هکتار) به ترتیب در مقایسه با سایر ارقام عملکرد دانه در هکتار بالاتری را داشتند. به منظور بررسی اثر منابع آلی و شیمیایی نیتروژن بر عملکرد, ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی دانه ارقام پرمحصول کلزا در سال زراعی 1388– 1387 در همان منطقه آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل ارقام کلزا دارای سه سطح V1(اوکاپی , V2 (مودنا) و V3 (لیکورد) و منابع نیتروژن (بر مبنای 150 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) در سه سطح N1 (آزوکمپوست), N2 (50% آزوکمپوست+50% اوره) و N3 (اوره) بودند. در این آزمایش, لیکورد بیشترین عملکرد دانه (3479 کیلوگرم در هکتار), گلوکوزینولات (6.9 میکروگرم بر کیلوگرم), اسیدهای چرب استئاریک (2.2%) و لینولنیک (17.2%), میزان عناصر ریزمغذی آهن (365.6 قسمت در میلیون), روی, مس (5.9 قسمت در میلیون) و منگنز (182.5 فسمت در میلیون) را داشت. تغذیه تلفیقی از نظر عملکرد دانه (3511.5 کیلوگرم در هکتار), محتوی عناصر ریزمغذی نظیر مس (5.9 قسمت در میلیون) و منگنز دانه (179.7 قسمت در میلیون) بر تیمارهای دیگر برتری نشان داد. نتایج نشان داد که با افزایش عملکرد دانه, کیفیت روغن کلزا کاهش یافت. در این تحقیق تیمار آزوکمپوست کیفیت روغن را افزایش داد ولی تغذیه تلفیقی و رقم لیکورد از نظر عملکرد دانه نسبت به دیگر تیمارها برتری داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصطفوی راد، معرفت، طهماسبی سروستانی، زین العابدین، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، و قلاوند، امیر. (1389). اثر منابع نیتروژن بر عملکرد, ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی دانه ارقام پرمحصول کلزا (.Brassics napus L). مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 26-2(4)، 387-401. SID. https://sid.ir/paper/147155/fa

    Vancouver: کپی

    مصطفوی راد معرفت، طهماسبی سروستانی زین العابدین، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، قلاوند امیر. اثر منابع نیتروژن بر عملکرد, ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی دانه ارقام پرمحصول کلزا (.Brassics napus L). مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1389؛26-2(4):387-401. Available from: https://sid.ir/paper/147155/fa

    IEEE: کپی

    معرفت مصطفوی راد، زین العابدین طهماسبی سروستانی، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، و امیر قلاوند، “اثر منابع نیتروژن بر عملکرد, ترکیب اسیدهای چرب و میزان عناصر ریزمغذی دانه ارقام پرمحصول کلزا (.Brassics napus L)،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 26-2، no. 4، pp. 387–401، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147155/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button