Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

820
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

211
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پوشش پلاستیکی و ورقه های بی سولفیت سدیم بر انبارمانی انگور (Vitis vinifera) رقم رشه (سیاه سردشت)

صفحات

 صفحه شروع 457 | صفحه پایان 471

چکیده

 در این پژوهش اثر نوع پوشش بسته بندی و محل قرار گیری ورقه های آزاد کننده گاز دی اکسید گوگرد برکنترل پوسیدگی های قارچی, صفات کیفی و باقیمانده سولفیت در انگور رشه (سیاه سردشت) طی نگهداری در سردخانه در دو سال 1386 و 1387 مورد بررسی قرار گرفت. اثر سه سطح متفاوت ورقه های سولفور با غلظت یک گرم بر کیلوگرم (یک ورقه کامل در بالای جعبه, نصف ورقه در بالای و نصف دیگر در پایین جعبه و بدون ورقه سولفور) همراه با دو نوع پوشش پلاستیکی (سوراخ دار و بدون سوراخ) و چهار زمان نمونه برداری (قبل از انبارداری 45, 90 و 135 روز) در طول دوره نگهداری (135 روز) در سردخانه, بر درصد کاهش وزن, سفید شدگی حبه ها, درصد آلودگی قارچی, خشکیدگی و تغییر رنگ چوب خوشه, چروکیدگی حبه ها, طعم و مزه و باقیمانده سولفیت داخل حبه ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمار ورقه های سولفور در طی زمان انبارداری به طور معنی داری میزان کاهش وزن, چروکیدگی چوب خوشه و حبه, آلودگی قارچی و پوسیدگی را کاهش و مقدار سفید شدگی حبه ها و تغییر طعم و مزه را افزایش داد. تیمار پوشش بدون سوراخ به طور معنی داری میزان کاهش وزن و خشکیدگی چوب خوشه را کاهش داد. بیشترین مقدار سولفیت به ترتیب با مقادیر 17.5 و 15.58 قسمت در میلیون در تیمار یک و دو ورقه سولفور همراه پوشش بدون سوراخ بدست آمد. در حالیکه در پوشش سوراخ دار مقدار سولفیت در هر دو تیمار کاربرد ورقه های سولفور 9.34 قسمت در میلیون بود که از حد مجاز 10 قسمت در میلیون پایین تر بود. برای افزایش عمر نگهداری انگور رشه, کاهش سفید شدگی و تغییر طعم و مزه انگور در سردخانه با کمترین باقیمانده سولفیت در میوه ها, استفاده از یک ورقه سولفور در بالای انگورهای بسته بندی شده با پوشش پلاستیکی سوراخ دار و یا استفاده از نصف ورقه با پوشش بدون سوراخ توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دولتی بانه، حامد، جلیلی، رسول، سامط، خالد، و امانی، عزیز. (1389). اثر پوشش پلاستیکی و ورقه های بی سولفیت سدیم بر انبارمانی انگور (Vitis vinifera) رقم رشه (سیاه سردشت). مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 26-2(4)، 457-471. SID. https://sid.ir/paper/147156/fa

    Vancouver: کپی

    دولتی بانه حامد، جلیلی رسول، سامط خالد، امانی عزیز. اثر پوشش پلاستیکی و ورقه های بی سولفیت سدیم بر انبارمانی انگور (Vitis vinifera) رقم رشه (سیاه سردشت). مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1389؛26-2(4):457-471. Available from: https://sid.ir/paper/147156/fa

    IEEE: کپی

    حامد دولتی بانه، رسول جلیلی، خالد سامط، و عزیز امانی، “اثر پوشش پلاستیکی و ورقه های بی سولفیت سدیم بر انبارمانی انگور (Vitis vinifera) رقم رشه (سیاه سردشت)،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 26-2، no. 4، pp. 457–471، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147156/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا