مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,395
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

686
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کم آبیاری بر کمیت، کیفیت میوه و بهره وری مصرف آب سه رقم انگور

صفحات

 صفحه شروع 435 | صفحه پایان 450

چکیده

 به منظور بررسی اثر مقادیر آبیاری بر صفات کمی و کیفی و بهره وری مصرف آب در انگور, این تحقیق با استفاده از طرح استریپ بلوک در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار بر روی سه رقم انگور تجاری تربیت شده با سیستم کوردون اجرا شد. تیمارهای آبیاری در سه سطح شامل آبیاری کامل, %25 کم آبیاری و %50 کم آبیاری با سیستم آبیاری قطره ای روی ارقام انگور قزل اوزوم, ریش بابا و رشه در سال های 1383 و 1384 در ایستگاه کهریز ارومیه اعمال شد. در زمان رسیدن میوه ها صفاتی شامل وزن, طول و عرض حبه و خوشه و صفات کیفی میوه شامل مواد جامد محلول, اسیدیته قابل تیتراسیون, pH و حجم آب میوه و عملکرد میوه اندازه گیری شدند. تجزیه واریانس مرکب داده ها نشان داد که سطوح آبیاری بر صفات مواد جامد محلول, مقدار اسید, pH, حجم آب میوه, وزن حبه, عرض حبه, عرض خوشه, وزن خوشه, رشد رویشی سالیانه و عملکرد اثر معنی دار داشت. بیشترین و کمترین میزان عملکرد به ترتیب در تیمارهای آبیاری کامل و تامین %50 نیاز آبی حاصل شد. ولی اثر %25 کم آبیاری در کاهش عملکرد معنی دار نبود. با اعمال کم آبیاری میزان آب میوه, وزن حبه و ابعاد حبه کاهش یافت. مصرف آب در تیمارهای 100, 75 و 50 درصد تامین نیاز آبی به ترتیب 4086, 3064 و 2043 مترمکعب در هکتار بود. شاخص بهره وری مصرف آب در آبیاری کامل و در تیمارهای %75 و %75 نیاز آبی گیاه به ترتیب 2.76, 3.59 و 4.04 کیلوگرم انگور به ازای یک مترمکعب آب آبیاری بود. بنابراین به منظور افزایش بهره وری مصرف آب در تاکستانهای استان آذربایجان غربی, اعمال %25 کم آبیاری قابل توصیه می باشد. با کاهش %25 در مصرف آب بهره وری مصرف آب %30 افزایش یافت, بدون اینکه عملکرد کاهش معنی داری داشته باشد. بهره وری مصرف آب در ارقام انگور متفاوت بود. رقم رشه بیشترین بهره وری مصرف آب را داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دولتی بانه، حامد، و نورجو، امیر. (1390). اثر کم آبیاری بر کمیت, کیفیت میوه و بهره وری مصرف آب سه رقم انگور. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 27-2(4)، 435-450. SID. https://sid.ir/paper/147160/fa

    Vancouver: کپی

    دولتی بانه حامد، نورجو امیر. اثر کم آبیاری بر کمیت, کیفیت میوه و بهره وری مصرف آب سه رقم انگور. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1390؛27-2(4):435-450. Available from: https://sid.ir/paper/147160/fa

    IEEE: کپی

    حامد دولتی بانه، و امیر نورجو، “اثر کم آبیاری بر کمیت, کیفیت میوه و بهره وری مصرف آب سه رقم انگور،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 27-2، no. 4، pp. 435–450، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button