مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ترکیبات فنولی و فعالیت ضد اکسایشی دو رقم انگور رشه و قزل اوزوم

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 امروزه استفاده از تکنیک کشت بافت در تولید متابولیت های ثانویه گیاهی, مانند ترکیبات فنولیک, به عنوان افزودنی غذایی طبیعی در صنایع غذایی بسیار گسترش یافته است. هدف پژوهش حاضر بررسی و مقایسه محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی انگور ارقام رشه و قزل اوزوم می باشد که توسط کشت بافت در شرایط آزمایشگاهی تولید شدند. برای این منظور جوانه انتهایی ارقام انگور در محیط کشت موراشیگ-اسکوگ کشت داده شد تا گیاهچه کامل ایجاد گردد. سپس عصاره متانولی از برگ های سالم انگورها تهیه شد و برای انجام آزمون های تعیین ترکیب پلی فنولی با استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا همراه با آشکارساز فرابنفش, گروه های عاملی با استفاده از طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ, محتوای فنول کل, فلاونوئید کل, آنتوسیانین کل, کاروتنوئید کل, میزان اسید آسکوربیک, میزان مهار رادیکال های آزاد 2, 2-دی فنیل-1-پیکریلیدرازیل (DPPH) و هیدروکسیل (OH− ) استفاده گردید. نتایج نشان داد میزان ترکیبات فنولی کل, فلاونوئید کل, آنتوسیانین کل و کارتنوئید کل عصاره های متانولی رقم رشه به ترتیب 10/0± 35/50, 05/0± 72/29, 20/0± 41/10 و 50/0± 82/1 میلی گرم بر گرم و در رقم قزل اوزوم به ترتیب 31/0± 06/23, 15/0± 76/20, 15/0± 28/7 و 42/0± 94/0 میلی گرم بر گرم بود. میزان اسید آسکوربیک, مهار رادیکال های آزاد DPPH و OH− در عصاره های متانولی برگ رشه به ترتیب 04/0± 83/1, 52/1± 38/25 و 74/2± 04/75 درصد و در برگ قزل اوزوم به ترتیب 01/0± 85/0, 05/2± 71/18 و 61/3± 96/68 درصد بود. به عنوان نتیجه کلی نتایج نشان داد برگ انگور رقم رشه از نظر تمام ویژگی های بررسی شده بیشتر از برگ انگور رقم قزل اوزوم بود (05/0< p). همچنین این تحقیق نشان داد برگ های انگور از نظر ترکیبات فنولی و ضد اکسایش های طبیعی غنی هستند و پتانسیل استفاده در صنایع غذایی و دارویی را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضازادباری، لعیا، قنبری، علیرضا، درویش زاده، رضا، ترابی گیگلو، موسی، و دولتی بانه، حامد. (1400). مقایسه ترکیبات فنولی و فعالیت ضد اکسایشی دو رقم انگور رشه و قزل اوزوم. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(111 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/360739/fa

    Vancouver: کپی

    رضازادباری لعیا، قنبری علیرضا، درویش زاده رضا، ترابی گیگلو موسی، دولتی بانه حامد. مقایسه ترکیبات فنولی و فعالیت ضد اکسایشی دو رقم انگور رشه و قزل اوزوم. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(111 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/360739/fa

    IEEE: کپی

    لعیا رضازادباری، علیرضا قنبری، رضا درویش زاده، موسی ترابی گیگلو، و حامد دولتی بانه، “مقایسه ترکیبات فنولی و فعالیت ضد اکسایشی دو رقم انگور رشه و قزل اوزوم،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 111 ، pp. 1–12، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/360739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button