مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

945
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

535
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

روند تغییرات عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی در ارقام گندم نان بهاره معرفی شده در سال های 1387-1330 در ایران

صفحات

 صفحه شروع 461 | صفحه پایان 483

چکیده

 به منظور بررسی روند تغییرات عملکرد دانه, شاخص های رشد, کربوهیدرات های محلول ساقه و دمای سایه انداز در 15 رقم گندم نان بهاره که طی سال های 87-1330 معرفی شده اند, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 91-1390 در مزرعه به نژادی بخش تحقیقات غلات موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج انجام شد. نتایج نشان داد که روند تغییرات عملکرد دانه طی این سال ها افزایشی بود و 35 کیلوگرم در هکتار در هر سال بود. در بین ارقام گندم, بیشترین میانگین عملکرد (5.38 تن در هکتار) به رقم پارسی و کمترین آن (2.81 تن در هکتار) به رقم شعله تعلق داشت. تجزیه واریانس داده ها نشان داد سرعت رشد محصول, سرعت رشد نسبی و شاخص سطح برگ در ارقام مختلف در سطح احتمال یک درصد تفاوت معنی دار داشتند. ارقام جدید در مقایسه با رقم های قدیمی, زودتر به شاخص سطح برگ حداکثر رسیدند. همچنین ارقام جدید توانستند حداکثر شاخص سطح برگ را برای مدت زمان بیشتری حفظ کنند. کربوهیدرات های محلول ساقه در میانگره اول و دوم در بیشتر ارقام در 14 روز پس از گرده افشانی ذخیره شد و سپس به دانه های در حال رشد انتقال یافت. مقدار کربوهیدرات های ذخیره شده در میانگره دوم بیشتر از میانگره اول بود. دمای سایه انداز در مرحله گرده افشانی در رقم های جدید نسبت به ارقام قدیمی تر گندم نان بهاره خنک تر بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آنت، زهرا، اسماعیل زاده مقدم، محسن، کاشانی، علی، و مرادی، فواد. (1392). روند تغییرات عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی در ارقام گندم نان بهاره معرفی شده در سال های 1387-1330 در ایران. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 29-2(4)، 461-483. SID. https://sid.ir/paper/147268/fa

    Vancouver: کپی

    آنت زهرا، اسماعیل زاده مقدم محسن، کاشانی علی، مرادی فواد. روند تغییرات عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی در ارقام گندم نان بهاره معرفی شده در سال های 1387-1330 در ایران. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1392؛29-2(4):461-483. Available from: https://sid.ir/paper/147268/fa

    IEEE: کپی

    زهرا آنت، محسن اسماعیل زاده مقدم، علی کاشانی، و فواد مرادی، “روند تغییرات عملکرد دانه و برخی صفات فیزیولوژیکی در ارقام گندم نان بهاره معرفی شده در سال های 1387-1330 در ایران،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 29-2، no. 4، pp. 461–483، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147268/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا