مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

633
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ویژگی های باردهی شش ژنوتیپ امیدبخش زردآلو

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 159

چکیده

 به منظور ارزیابی و شناسائی ظرفیت ژنتیکی ژنوتیپ های زردآلوی موجود در ایران آزمایشی در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با هفت تیمار و سه تکرار طراحی و از شهریور 1383 در ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند به اجرا در آمد. در این تحقیق ژنوتیپ های امیدبخش انتخابی به شماره های 177, 190, 390, 414, 416, 464 و 269 با رقم تجاری اردوباد 90 (به عنوان شاهد) به مدت هفت سال مقایسه شدند. نتایج نشان داد که بین عملکرد باردهی و تاریخ تمام گل ژنوتیپ و رقم شاهد اختلاف معنی دار وجود نداشت. دامنه رسیدن میوه بین زودرس ترین و دیررس ترین ژنوتیپ حدود 45 روز بود. ژنوتیپ 414 سنگین ترین میوه (57.6 گرم) و بیشترین نسبت وزن میوه به هسته (30.3) را داشت. کمترین اختلاف ضخامت گوشت میوه رقم شاهد با ژنوتیپ 464 و بیشترین اختلاف معنی دار آن با ژنوتیپ 269 به دست آمد (p£0.05). بر اساس نتایج صفات بیوشیمیایی, بیشترین اختلاف معنی دار با 7.7 درصد بین مقدار قند (TSS) ژنوتیپ های 416 و 177 و با 1.2 درصد بین محتوای اسیدهای آلی کل ژنوتیپ های 390 و 177 به دست آمد (p£0.05). اختلاف بین اسیدیته فعال (pH) میوه ژنوتیپ ها معنی دار نبود. یک همبستگی منفی و معنی دار (r2= 0.8) نیز بین محتوای اسیدهای آلی کل و اسیدیته فعال میوه ژنوتیپ وجود داشت. بر اساس کل نتایج به دست آمده ژنوتیپ 177 به منظور تازه خوری, ژنوتیپ های 464 و 390 برای فرآوری و ژنوتیپ های 190, 414 و 269 برای مصارف دوگانه شناسایی شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رهنمون، حمید، دژم پور، جلیل، حاجیلو، جعفر، و فتحی، حسین. (1394). ویژگی های باردهی شش ژنوتیپ امیدبخش زردآلو. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، 31-2(2)، 145-159. SID. https://sid.ir/paper/147289/fa

    Vancouver: کپی

    رهنمون حمید، دژم پور جلیل، حاجیلو جعفر، فتحی حسین. ویژگی های باردهی شش ژنوتیپ امیدبخش زردآلو. مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)[Internet]. 1394؛31-2(2):145-159. Available from: https://sid.ir/paper/147289/fa

    IEEE: کپی

    حمید رهنمون، جلیل دژم پور، جعفر حاجیلو، و حسین فتحی، “ویژگی های باردهی شش ژنوتیپ امیدبخش زردآلو،” مجله به زراعی نهال و بذر (نهال و بذر)، vol. 31-2، no. 2، pp. 145–159، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147289/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button