مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

200
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزایش دفعات دوشش بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 54

چکیده

 105 راس گاو چند بار زایش و 15 راس گاو یک بار زایش بر اساس شکم زایش به 3 تیمار آزمایشی 1) شش بار دوشش در روز تا 150 روز بعد از زایمان (6x)؛ 2) شش بار دوشش در روز به مدت 90 روز و سه بار دوشش به دنبال آن تا 150 روز بعد از زایمان (6x-3x) و 3) سه بار دوشش در روز به مدت 150 بعد از زایمان (3x) اختصاص داده شدند. تولید شیر تا 60 روز پس از زایش به صورت یک روز در میان و سپس به صورت دو روز متوالی در هفته ثبت گردید. گاوها بلافاصله بعد از زایمان سپس بصورت ماهانه توزین شدند و همزمان امتیاز وضعیت بدنی آنها تعیین شد. نمونه خون از سیاهرگ دمی و نمونه شیر به صورت ماهانه از تمامی وعده های یک روز همه گاوها گرفته شد. ماده خشک مصرفی به طور معنی داری تحت تاثیر تیمارهای دفعات دوشش قرار نگرفت. تولید شیر خام و شیر تصحیح شده 3.5درصد چربی در کل دوره آزمایش در گاوهای 6x و 6x-3x نسبت به 3x به طور معنی داری بیشتر بود (به ترتیب 41.03, 42.13؛ 40.11, 40.60 در برابر 37.97, 38.40). غلظت گلوکز خون در گاوهای 3x در مقایسه با گاوهای 6x و 6x-3x به طور معنی داری بالاتر بود (به ترتیب 69.02, 64.36 و 63.44) ولی غلظت اسید چرب غیراستریفیه و بتاهیدروکسی بوتیریک اسید آنها به طور معنی داری پایین تر بود (به ترتیب 0.33, 0.69؛ 0.44, 0.94 و 0.38, 0.91). با توجه به نتایج این پژوهش تیمار 6 بار دوشش تا 90 روز و سه بار دوشش به دنبال آن, عملکرد بهتری نسبت به سایر تیمارها داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسلامی زاد، مهدی، رضایزدی، کامران، دهقان بنادکی، مهدی، محمدی مرادی شهربابک، -، و بهرامی یکدانگی، حشمت اله. (1390). تاثیر افزایش دفعات دوشش بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 21(1)، 43-54. SID. https://sid.ir/paper/147479/fa

    Vancouver: کپی

    اسلامی زاد مهدی، رضایزدی کامران، دهقان بنادکی مهدی، محمدی مرادی شهربابک -، بهرامی یکدانگی حشمت اله. تاثیر افزایش دفعات دوشش بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1390؛21(1):43-54. Available from: https://sid.ir/paper/147479/fa

    IEEE: کپی

    مهدی اسلامی زاد، کامران رضایزدی، مهدی دهقان بنادکی، - محمدی مرادی شهربابک، و حشمت اله بهرامی یکدانگی، “تاثیر افزایش دفعات دوشش بر عملکرد تولیدی و فراسنجه های خونی گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 21، no. 1، pp. 43–54، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147479/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button