مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

939
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح متفاوت اختلاف کاتیون - آنیون جیره پیش و پس از زایش بر تولید شیر و غلظت مواد معدنی پلاسمای گاوهای هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 52

چکیده

 برای بررسی اثر سطوح مختلف اختلاف کاتیون - آنیون جیره در قبل و بعد از زایمان بر تولید و ترکیب شیر, غلظت مواد معدنی پلاسما و وضعیت سلامتی از 24 راس گاو شیری بصورت آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح واحدهای خرد شده در زمان استفاده شد. بدین منظور حیوانات در پیش از زایش به دو گروه 12 راسی تقسیم شدند که یک گروه با جیره با اختلاف کاتیون - آنیون 100- میلی اکی والان و گروه دیگر با اختلاف کاتیون - آنیون جیره ای 100+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک تغذیه شدند. بلافاصله پس از زایش حیوانات از هرگروه به دو گروه 6 راسی تقسیم شده و یک گروه با جیره با اختلاف کاتیون - آنیون 200+ میلی اکی والان و گروه دیگر با جیره ای حاوی اختلاف کاتیون - آنیون 400+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک تغذیه شدند. مصرف خوراک بطور هفتگی و نمونه های خون در روزهای 2 و 12 پیش و پس از زایمان جمع آوری شدند. اختلاف کاتیون - آنیون جیره ای 100- میلی اکی والان باعث افزایش معنی دار کلسیم, منیزیم, کلر و گوگرد پلاسما شد. سطح اختلاف کاتیون - آنیون جیره پس از زایش 400+ میلی اکی والان نسبت به 200+ میلی اکی والان موجب افزایش معنی دار در مصرف ماده خشک, تولید شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی (P<0.01) درصد چربی شیر (P<0.01), کل مواد جامد شیر (P<0.01) و مقادیر سدیم و پتاسیم پلاسما شد. اختلاف کاتیون - آنیون پیش از زایش بر غلظت مواد معدنی پلاسما, مصرف خوراک و تولید شیر گاوها در دوره شیردهی اثر معنی داری نداشت. هیچ موردی از تب شیر در گاوهای شیرده مشاهده نشد. اختلاف کاتیون - آنیون منفی یا مثبت اثر معنی داری بر میزان بروز جفت ماندگی و هیپوکلسیمی نداشت اما خطر وقوع آنها در دریافت کنندگان جیره آنیونی کاهش یافت. با توجه به نتایج این آزمایش, اختلاف کاتیون - آنیون پایین در اواخر آبستنی برای حفظ سلامتی دام مفید بوده و افزایش آن بلافاصله پس از زایش بر توان تولیدی حیوان در دوره شیردهی اثر مثبتی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رزاقی، علی، عربی، حسنعلی، طباطبایی، محمدمهدی، ساکی، علی اصغر، زمانی، پویا، و دزفولیان، امیرحسین. (1389). تاثیر سطوح متفاوت اختلاف کاتیون - آنیون جیره پیش و پس از زایش بر تولید شیر و غلظت مواد معدنی پلاسمای گاوهای هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 4/20(2)، 39-52. SID. https://sid.ir/paper/147526/fa

    Vancouver: کپی

    رزاقی علی، عربی حسنعلی، طباطبایی محمدمهدی، ساکی علی اصغر، زمانی پویا، دزفولیان امیرحسین. تاثیر سطوح متفاوت اختلاف کاتیون - آنیون جیره پیش و پس از زایش بر تولید شیر و غلظت مواد معدنی پلاسمای گاوهای هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1389؛4/20(2):39-52. Available from: https://sid.ir/paper/147526/fa

    IEEE: کپی

    علی رزاقی، حسنعلی عربی، محمدمهدی طباطبایی، علی اصغر ساکی، پویا زمانی، و امیرحسین دزفولیان، “تاثیر سطوح متفاوت اختلاف کاتیون - آنیون جیره پیش و پس از زایش بر تولید شیر و غلظت مواد معدنی پلاسمای گاوهای هلشتاین،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 4/20، no. 2، pp. 39–52، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147526/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button