Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    143-152
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1851
  • دانلود: 

    256
چکیده: 

این تحقیق به منظور ارزیابی استفاده از ملاس چغندر قند به عنوان یک ماده دورکننده زنبور عسل در محیط های سمپاشی شده صورت گرفت. این بررسی در مزارع یونجه کبودرآهنگ و در زمان استفاده از سم فوزالن (زولون) انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 400 لیتر آب و 3 لیتر سم فوزالن و مقادیر مختلف ملاس چغندرقند (0، 5، 7.5، 10، 12.5 و 15 لیتر به ازای هر هکتار) مورد استفاده قرار گرفت. برای ارزیابی اثر دور کنندگی ملاس چغندرقند در شرایط مزرعه در ساعات 3، 8، 24 و 72 و همچنین یک هفته پس از سم پاشی، جمع آوری زنبورعسل از کرت های مختلف با استفاده از تور حشره گیری و سپس شمارش آن صورت گرفت. این طرح به صورت اسپیلت پلات در زمان (با 6 تیمار، 5 زمان نمونه برداری و 5 تکرار) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی اجرا گردید. مقایسه میانگین داده های بدست آمده نشان داد که بین میانگین تیمارها در زمان های مختلف و نیز بین میانگین کلی تیمارهای مختلف، اختلاف معنی داری (P<0.01) وجود دارد. هر چند که نتایج حاصله نشان دهنده این است که در کل تیمارها میانگین زنبورهای جمع آوری شده دو تیمار 15 لیتر و 12.5 لیتر ملاس چغندرقند اختلاف معنی داری ندارند ولی تیمار 15 لیتر ملاس چغندر قند به ازای هر هکتار به دلیل دارای بیشترین اثر دورکنندگی در ساعات 3 و 8 بعد از سم پاشی، استفاده از آن برای کاهش تلفات زنبورعسل در مزارع تحت سم پاشی توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1851

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 256 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2011
  • دوره: 

    20-4
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    0-0
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    404
  • دانلود: 

    349
چکیده: 

In order to evaluate efficiency of repellent substances for honey bee protection in poison’s environments, an experiment was carried out with molasses as a repellent. In all treatments of this experiment, were used 400 liters of water, 3 liters of phosalon and different concentration of molasses (including 0, 5, 7.5, 10, 12.5 and 15 liters/hectare). For evaluation the effect of molasses repellency in field condition, insect pollinators were collected 3, 8, 24, 72 hours and 7 days after spraying. Numbers of honey bees in each plot were counted separately. This research was done in spilt plot design with six treatment, five replicate and five sampling time. The result showed that significant differences between treatments in different times and also between mean of treatments in all of the times (P<0.01). Based on the obtained results average of honeybee collected in all of the time in the treatment of 15 and 12.5 liters per hectare were significantly higher than other treatments. Repellency effect of 15 liters molasses per hectare was significantly higher than other treatments three and eight hours after treatment. So, application of 15 liters molasses per hectare was recommended in chemical times.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 404

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 349 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    1-13
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    6014
  • دانلود: 

    647
چکیده: 

در این مطالعه از روش تولید گاز و دو منبع آنزیم میکروبی (لیکور شکمبه و مدفوع گوسفند) برای بررسی تاثیر چهار نوع روش فرآوری (تف دادن، آسیاب کردن، میکروویو و پولکی کردن با بخار) بر قابلیت هضم دانه جو استفاده شد. همچنین میزان کارایی استفاده از لیکور مدفوع برای استفاده در روش تولید گاز مورد ارزیابی قرار گرفت. 300 میلی گرم از هر نمونه خوراک یک بار با لیکور شکمبه و یک بار با لیکور مدفوع به همراه بافر انکوباسیون گردید و میزان تولید گاز در ساعات 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36 و 48 اندازه گیری شد. داده های بدست آمده در قالب یک طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میزان تولید گاز در 48 ساعت هنگام استفاده از مایع شکمبه به عنوان منبع میکروبی در فرآوری های پولکی کردن با بخار و اشعه مایکروویو به ترتیب کمترین ( 239.14 میلی لیتر در گرم ماده خشک ) و بیشترین ( 275.9 میلی لیتر در گرم ماده خشک ) بوده است ولی میزان تولید گاز در 48 ساعت، هنگام استفاده از مدفوع به عنوان منبع میکروبی تفاوت معنی داری بین تیمار وجود نداشت. همچنین ضریب تبیین زیادی (r2=0.9) بین میزان تولید گاز (میلی لیتر در میلی گرم ماده خشک) با استفاده از لیکور مدفوع و شکمبه وجود داشت. ماده آلی قابل هضم در فرآوری میکرو ویو و بدون فرآوری بیشترین ( به ترتیب 65.14 و 65 درصد) و در فرآوری های تف دادن و پولکی کردن با بخار کمترین ( به ترتیب 58.21 و 57.83 درصد ) بود. با توجه به نتایج حاصله برای کاهش نقصان ناشی از تخمیر سریع نشاسته در شکمبه میتوان از فرآوری هایی نظیر پولکی کردن همراه با بخار و یا تف دادن بهره جست. همچنین میتوان از لیکور مدفوع به عنوان جایگزین مناسبی برای مایع شکمبه در روش تولید گاز استفاده کرد که به کاهش هزینه های اینگونه آزمایش ها می انجامد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 6014

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 647 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    15-26
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    960
  • دانلود: 

    484
چکیده: 

در این پژوهش از تعداد 17620 رکورد مربوط به صفات رشد بره های مغانی ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند مغانی واقع در جعفرآباد در طی سالهای 1374 تا 1385 برای برآورد روند ژنتیکی و فنوتیپی صفات رشد در بره های مغانی استفاده شد. با استفاده از روش حداکثر درستنمایی محدود شده بی نیاز از مشتق (DFREML) و مدل حیوانی یک صفتی و چند صفتی، بهترین پیش بینی خطی بدون اریب (BLUP) از ارزش های اصلاحی صفات بدست آمد. روندها به صورت تابعیت میانگین مقادیر فنوتیپی و ژنتیکی بر اساس سال تولد محاسبه شد. روند فنوتیپی وزن تولد، وزن سه ماهگی، وزن شش ماهگی، وزن نه ماهگی و وزن یک سالگی به ترتیب 0.0371، 0.0513، -0.0206، -0.3839 و -0.0143 کیلوگرم در سال برآورد گردید. روندهای ژنتیکی وزن تولد، وزن سه ماهگی، وزن شش ماهگی، وزن نه ماهگی و وزن یکسالگی با استفاده از تجزیه و تحلیل یک صفتی به ترتیب 0.0055، 0.0053، 0.0052، 0.0061 و 0.0849 کیلوگرم و طی تجزیه و تحلیل چند صفتی به ترتیب 0.0107، 0.0968، 0.1311، 0.1613 و 0.1328 کیلوگرم در سال برآورد گردید. برای تمامی صفات روند ژنتیکی معنی دار ولی روند فنوتیپی برای اغلب صفات معنی دار نبود (P<0.05) میانگین ارزش اصلاحی حاصل از مدل جند صفتی نسبت به یک صفتی بسیار بالاتر بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 960

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 484 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    27-38
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1326
  • دانلود: 

    556
چکیده: 

بیمه دام به عنوان یکی از مناسب ترین راهکارها جهت مدیریت ریسک این فعالیت می تواند باعث افزایش امنیت سرمایه گذاری در این زیربخش گردد. در این تحقیق عوامل موثر بر پذیرش بیمه دام های آمیخته در شهرستان سلماس استان آذربایجان غربی با برآورد الگوی لاجیت مورد بررسی قرار گرفته است. داده ها و اطلاعات مورد نیاز این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده بوسیله تکمیل پرسشنامه از 152 دامدار این شهرستان در سال 1387 بدست آمده است. نتایج نشان داد که 62 درصد دامداران به دلایلی از جمله کم بودن میزان غرامت دریافتی، بالا بودن حق بیمه پرداختی و طولانی بودن زمان پرداخت غرامت، تمایلی به بیمه دام خود ندارند. نتایج تخمین الگوی لاجیت نشان داد که متغیرهای سن، سطح تحصیل، نوسانات درآمدی، مقدار درآمد، تعداد دامهای تلف شده، تعداد دام، میزان آگاهی از مزایای بیمه دام، داشتن شغل غیردامداری و دریافت تسهیلات عوامل موثر بر پذیرش بیمه دام از سوی دامداران بودند که به جز سن و داشتن شغل غیردامداری سایر متغیرها اثر مثبت و معنی داری بر پذیرش بیمه دام از سوی دامداران داشتند. لذا می توان از طریق برگزاری کلاسهای ترویجی، دامداران را نسبت به منافع بیمه دام آگاه کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1326

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 556 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    39-52
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1260
  • دانلود: 

    476
چکیده: 

برای بررسی اثر سطوح مختلف اختلاف کاتیون - آنیون جیره در قبل و بعد از زایمان بر تولید و ترکیب شیر، غلظت مواد معدنی پلاسما و وضعیت سلامتی از 24 راس گاو شیری بصورت آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح واحدهای خرد شده در زمان استفاده شد. بدین منظور حیوانات در پیش از زایش به دو گروه 12 راسی تقسیم شدند که یک گروه با جیره با اختلاف کاتیون - آنیون 100- میلی اکی والان و گروه دیگر با اختلاف کاتیون - آنیون جیره ای 100+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک تغذیه شدند. بلافاصله پس از زایش حیوانات از هرگروه به دو گروه 6 راسی تقسیم شده و یک گروه با جیره با اختلاف کاتیون - آنیون 200+ میلی اکی والان و گروه دیگر با جیره ای حاوی اختلاف کاتیون - آنیون 400+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک تغذیه شدند. مصرف خوراک بطور هفتگی و نمونه های خون در روزهای 2 و 12 پیش و پس از زایمان جمع آوری شدند. اختلاف کاتیون - آنیون جیره ای 100- میلی اکی والان باعث افزایش معنی دار کلسیم، منیزیم، کلر و گوگرد پلاسما شد. سطح اختلاف کاتیون - آنیون جیره پس از زایش 400+ میلی اکی والان نسبت به 200+ میلی اکی والان موجب افزایش معنی دار در مصرف ماده خشک، تولید شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی (P<0.01) درصد چربی شیر (P<0.01)، کل مواد جامد شیر (P<0.01) و مقادیر سدیم و پتاسیم پلاسما شد. اختلاف کاتیون - آنیون پیش از زایش بر غلظت مواد معدنی پلاسما، مصرف خوراک و تولید شیر گاوها در دوره شیردهی اثر معنی داری نداشت. هیچ موردی از تب شیر در گاوهای شیرده مشاهده نشد. اختلاف کاتیون - آنیون منفی یا مثبت اثر معنی داری بر میزان بروز جفت ماندگی و هیپوکلسیمی نداشت اما خطر وقوع آنها در دریافت کنندگان جیره آنیونی کاهش یافت. با توجه به نتایج این آزمایش، اختلاف کاتیون - آنیون پایین در اواخر آبستنی برای حفظ سلامتی دام مفید بوده و افزایش آن بلافاصله پس از زایش بر توان تولیدی حیوان در دوره شیردهی اثر مثبتی داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1260

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 476 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    53-66
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1011
  • دانلود: 

    139
چکیده: 

اثرات سطوح مختلف دانه خلر خام و حرارت داده شده در جیره جوجه های گوشتی، بر عملکرد رشد و متابولیت های خون آنها بررسی شد. برای این منظور از 210 قطعه جوجه گوشتی 14 روزه سویه تجاری راس در قالب یک طرح بلوک کامل تصادفی با 7 تیمار، 3 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون خلر) و جیره های حاوی سطوح 10، 20 و 30 درصد دانه خلر خام یا حرارت داده شده بودند. مصرف غذا، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، شاخص تولید اروپایی، فسفات لاشه، غلظت پروتئین کل، تری گلیسرید و کلسترول در پلاسمای خون جوجه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که سطوح 20 و 30 درصد خلر خام موجب افزایش معنی دار (P<0.05) مصرف خوراک شد و حرارت دادن خلر در سطح 30 درصد، مصرف خوراک را به طور معنی داری (P<0.05) کاهش داد. حرارت دادن دانه خلر در سطوح مختلف، رشد و ضریب تبدیل جوجه ها را بهبود بخشید. مصرف 20 درصد خلر خام و 30 درصد خلر حرارت داده شده در مقایسه با گروه شاهد وزن کبد را بطور معنی داری (P<0.05) افزایش داد. در 28 روزگی، میانگین غلظت پروتئین کل پلاسما بطور معنی داری (P<0.05) تحت تاثیر جیره های غذایی قرار گرفت و در گروه شاهد کمتر از دیگر گروه ها بود. در 42 روزگی غلظت کلسترول پلاسما در جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی 30 درصد خلر خام کمترین و اختلاف آن با جیره شاهد معنی دار (P<0.05) بود. نتیجه گرفته شد که حرارت دادن دانه خلر مورد استفاده در جیره جوجه های گوشتی اثرات سودمندی دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1011

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 139 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    67-76
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1838
  • دانلود: 

    585
چکیده: 

این آزمایش به منظور بررسی رخداد مسمومیت آبستنی تحت بالینی و مصرف پروپیلن گلیکول جهت تامین مواد پیش ساز گلوکز خون و پیشگیری از کتوزیس و افزایش نرخ رشد جنین با استفاده از 40 راس میش آبستن متعلق به دو ترکیب ژنتیکی و از یک تا سه شکم زایش در ایستگاه تحقیقاتی خلعت - پوشان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز انجام گرفت. دامها پروپیلن گلیکول را در 4 سطح صفر (شاهد) و 3 گروه دیگر به مقدار 420 گرم به سه روش مختلف دریافت کردند. قبل و بعد از مصرف پروپیلن گلیکول خونگیری به عمل آمد و غلظت گلوکز، پروتئین تام و اوره سرم خون با استفاده از روش اسپکترفتومتری اندازه گیری شد. داده های آزمایش در قالب یک مدل خطی عمومی شامل اثرات فوق و غلظت اولیه هر متابولیت به عنوان کوواریت تجزیه و تحلیل شدند. میش های تحت آزمایش بعد از تیماربندی و بره های آنها هنگام تولد و در زمان شیرگیری وزن کشی شدند. نتایج حاکی از تاثیر معنی دار (P<0.05) مصرف پروپیلن گلیکول روی غلظت گلوکز و اوره سرم خون بود در صورتی که غلظت پروتئین تام و وزن تولد و از شیر گیری بره ها تحت تاثیر مصرف پروپیلن گلیکول قرار نگرفت. گروه شاهد به طور معنی داری (P<0.05) دارای غلظت گلوگز سرم خون کمتری (42.2 میلی گرم در دسی لیتر) و مقدار اوره بیشتری (18.2 میلی گرم در دسی لیتر) نسبت به سایر گروه ها بودند. میزان مصرف پروپیلن گلیکول، گروه ژنتیکی و شکم زایش بر روی وزن دام (مادر) اثر معنی داری (P<0.05) داشتند. اثر ژنتیکی تاثیر کاملا معنی داری (P<0.01) روی وزن تولد و وزن از شیرگیری بره ها داشت. با عنایت به نتایج بدست آمده می توان اذعان نمود که مصرف پروپیلن گلیکول با افزایش سطح گلوکز خون می تواند سبب کاهش مسمومیت آبستنی گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1838

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 585 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    77-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    732
  • دانلود: 

    590
چکیده: 

به منظور بررسی برخی شاخص های متابولیکی و رفتاری در گاوهای درگیر با اسیدوز، آزمایشی با استفاده از 8 راس گاو اصیل هلشتاین در اوایل دوره شیردهی و با جیره های بر اساس جو انجام گرفت. چهار جیره متفاوت از لحاظ ویژگیهای فیزیکی در قالب طرح فاکتوریل 2×2 با دوسطح اندازه قطعات یونجه خشک (برشهای 5 و20 میلیمتر) و دو سطح ماده خشک جیره ( بدون افزودن آب و با افزودن آب تا رسیدن به سطح 50 درصد ماده خشک) بصورت یک طرح چرخشی و جیره های کاملا مخلوط در اختیار گاوها قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد اگرچه اندازه گیری های نقطه ای pH شکمبه در دامنه سلامتی قرار داشته (بالاتر از 5.8) و نشان از عدم وجود اسیدوزشکمبه ای در گاوها داشت ولی سایر معیارهای اندازه گیری شده حاکی از وجود اسیدوز در گاوهای مورد آزمایش بود. این معیارها شامل پایین تر بودن بیکربنات خون در گاوهای آزمایشی (21 در مقابل 24 میلیگرم در دسی لیتر)، ذرات درشت و مواد هضم نشده درمدفوع (اندازه بحرانی ذرات 4 میلیمتر در این آزمایش در مقابل 1.18 میلیمتردر حیوانات سالم)، مصرف اجزای درشتتر خوراک (انتخاب به نفع اجزای الک 19 میلیمتری در گاوهای مصرف کننده علوفه ریز) و نوسانات شدید خوراک مصرفی بود. در مقایسه با اندازه گیری های نقطه ای pH شکمبه، مشخصه های متابولیکی و رفتاری دام میتواند بطور موثری در تشخیص دامهای درگیر با اسیدوز مورد استفاده قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 732

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 590 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    89-102
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2795
  • دانلود: 

    865
چکیده: 

در این پژوهش اثرات سطوح متفاوت کلسیم و فسفر قابل استفاده جیره بر عملکرد رشد، درصد خاکستر استخوان درشت نی، ابقا کلسیم و فسفر، و برخی از فاکتورهای خونی در جوجه های گوشتی نر بررسی شد. 540 قطعه جوجه خروس گوشتی یکروزه از سویه آربور ایکرز پلاس در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 با 9 تیمار و 4 تکرار و 15 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. جوجه ها با سه سطح کلسیم جیره (به میزان توصیه شده توسط انجمن ملی تحقیقات در سال 1994، 80 درصد میزان توصیه شده و 60 درصد میزان توصیه شده) و سه سطح فسفر قابل استفاده جیره (به میزان توصیه شده توسط انجمن ملی تحقیقات در سال 1994، 80 درصد میزان توصیه شده و 60 درصد میزان توصیه شده) از 7 تا 45 روزگی تغذیه شدند. درصد خاکستر استخوان درشت نی و فاکتورهای خونی در سن 28 روزگی، افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در سن 42 روزگی و قابلیت هضم مواد مغذی در سن 45 روزگی مورد اندازه گیری قرار گرفت. جیره های مورد آزمایش از نظر مقدار انرژی، پروتئین خام و سایر مواد مغذی به جز کلسیم و فسفر قابل دسترس، یکسان بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح کلسیم جیره سبب بهبود افزایش وزن، افزایش مصرف خوراک، کاهش سطح کلسیم سرم، افزایش سطح فسفر سرم، افزایش فعالیت آلکالین فسفاتاز و افزایش قابلیت هضم ظاهری کلسیم گردید (P<0.05) کاهش سطح فسفر قابل دسترس جیره نیز سبب کاهش وزن، کاهش مصرف خوراک، کاهش سطح فسفر سرم، کاهش فعالیت آلکالین فسفاتاز، افزایش قابلیت هضم ظاهری فسفر و کاهش خاکستر استخوان گردید (P<0.05) در کل دوره آزمایشی، ضریب تبدیل غذایی توسط سطوح مختلف کلسیم و جیره غذایی تحت تاثیر قرار نگرفت. اثرات متقابل سطوح مختلف کلسیم و فسفر قابل دسترس روی وزن زنده، مصرف خوراک، قابلیت هضم ظاهری کلسیم و فسفر، کلسیم و فسفر سرم، فعالیت آلکالین فسفاتاز و خاکستر درشت نی معنی دار بود (P<0.05) بر اساس نتایج این آزمایش می توان نتیجه گیری نمود که سطوح کلسیم پیشنهاد شده توسط انجمن ملی تحقیقات در سال 1994 برای جوجه های گوشتی امروزی اضافی است، اما سطوح فسفر قابل دسترس توصیه شده در دوره های مختلف، کافی به نظر می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2795

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 865 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    103-113
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2106
  • دانلود: 

    527
چکیده: 

این مطالعه به منظور بررسی اثر پرک کردن بر ارزش غذایی دانه جو و مقایسه ضرایب قابلیت هضم جیره های متاثر از این فرآیند به همراه استفاده از دو منبع نیتروژن (اوره و کنجاله سویا) در گوسفند مهربان اجرا شد. در این تحقیق از شش راس گوسفند نر مهربان در قالب طرح چرخشی استفاده گردید. جیره های آزمایشی این بررسی بر اساس درصد ماده خشک عبارتند از: جیره 1 (ساقه یونجه 30% و جو معمولی 70%)، جیره 2 (ساقه یونجه 30% و جو پرک شده 70%)، جیره 3 (ساقه یونجه 30%، جو معمولی 69.17% و اوره 0.83%)، جیره 4 (ساقه یونجه 30%، جو پرک شده 69.17% و اوره 0.83% )، جیره 5 (ساقه یونجه 30%، جو معمولی 62.45% و کنجاله سویا 67.35%) و جیره 6 (ساقه یونجه 30%، جو پرک شده 62.65% و کنجاله سویا 7.35). قابلیت هضم چربی خام جیره اول با جیره دوم اختلاف معنی داری داشت (P<0.05 و سایر ضرایب هضمی مواد مغذی اختلاف معنی داری نداشتند (P>0.05). همچنین ضرایب قابلیت هضم محاسبه شده دانه جو کامل و پرک شده به جزء بخش چربی خام با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند (P>0.05) و پرک کردن باعث تغییرات چشمگیر در گوارش پذیری دانه جو نشد. مقایسه شش جیره آزمایشی نشان داد که قابلیت هضم  مواد مغذی جیره ها بویژه پروتئین خام و چربی خام بطور معنی داری تحت تاثیر اثر جیره قرار داشتند (P<0.05) و تنها ضریب هضمی عصاره عاری از نیتروژن در بین جیره ها فاقد اختلاف معنی داری بود (P>0.05) از نتایج حاصل نتیجه گیری شد که فرآیند پرک کردن دانه جو بر قابلیت هضم مواد مغذی جیره و ارزش غذایی دانه جو در گوسفندان موثر نیست ولی استفاده از منابع نیتروژن پروتئینی و غیر پروتئینی در جیره قابلیت هضم مواد مغذی کل جیره را تحت تاثیر قرار می دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2106

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 527 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    115-122
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2727
  • دانلود: 

    749
چکیده: 

شناسایی ژن های موثر بر تعادل انرژی، تولید شیر و مصرف خوراک از علاقه مندی های اخیر پژوهشگران اصلاح نژاد است. در ایران علی رغم وجود منابع غنی حیوانی، تلاش های اندکی برای شناسایی ژن های کنترل کننده صفات در آنها صورت گرفته است. بنابراین، شناسایی ژن های کاندیدای موثر بر صفات اقتصادی می تواند به اصلاح نژاد گوسفند در کشور کمک شایانی نماید. در این تحقیق برای بررسی چند شکلی ژن لپتین از 120 راس گوسفند نر و ماده کرمانی ایستگاه اصلاح نژاد شهر بابک خونگیری شد. پس از استخراج DNA با استفاده از کیت استخراج استاندارد، واکنش زنجیره ای پلی مراز برای تکثیر قطعه 275 جفت بازی از اگزون سوم این ژن انجام شد. پس از تعیین چند شکلی فضایی تک رشته ای، محصولات PCR، الگوهای باندی مربوط به ژن لپتین با استفاده از ژل آکریل آمید و رنگ آمیزی نیترات نقره، بدست آمد. برای ژن لپتین در نمونه مورد مطالعه، 10 الگوی A/A، C/C، A/B، A/C، A/B/C، A/B/E، A/B/F، A/C/F، A/B/D/E و A/B/C/F  بدست آمد که نشان دهنده چندشکلی بالای در ژن لپتین گوسفندان نژاد کرمانی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2727

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 749 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    123-132
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    7740
  • دانلود: 

    778
چکیده: 

برای بررسی تاثیر استفاده از تفاله دانه انار بر مصرف خوراک، تولید و ترکیبات شیر، افزایش وزن روزانه و غلظت برخی متابولیت های خون، 27 راس بز شیرده آمیخته خراسان جنوبی (با میانگین روزهای شیردهی 71±12.5، تولید شیر روزانه 1.09±0.13 کیلوگرم، وزن 28±2.5 کیلوگرم، زایش سوم) مورد استفاده قرار گرفتند. بزها به مدت 10 روز در دوره پیش آزمایش با جیره یکسانی تغذیه شدند و در طول این مدت داده های مربوط به مصرف خوراک، تولید شیر و ترکیبات شیر اندازه گیری شد. پس از این دوره، بزها بر اساس داده های جمع آوری شده در دوره پیش آزمایش به طور تصادفی به یکی از 3 جیره آزمایشی اختصاص یافته و در آغل های انفرادی قرار گرفتند. جیره های آزمایشی که شامل صفر، 6 و 12 درصد (بر اساس ماده خشک) تفاله دانه انار بودند به صورت آزاد و به شکل کاملا مخلوط به مدت 45 روز در اختیار بزها قرار گرفت. جیره ها طوری تنظیم شدند که حاوی انرژی قابل متابولیسم و پروتئین خام یکسان بودند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با داده های تکرار شده اجرا گردید. نتایج نشان داد که استفاده از تفاله دانه انار تاثیر معنی داری بر مصرف ماده خشک بزها و همچنین میانگین افزایش وزن زنده آنها نداشت. میزان تولید شیر با افزایش مقدار تفاله دانه انار در جیره تمایل به کاهش داشت (P=0.055) بزهای تغذیه شده با جیره های حاوی 6 و 12 درصد تفاله دانه انار به ترتیب افزایش 8 و 15 درصدی در غلظت چربی شیر نشان دادند اما تولید چربی شیر، غلظت و تولید پروتئین شیر، و غلظت و تولید مواد جامد شیر تحت تاثیر جیره های آزمایش قرار نگرفت. غلظت لاکتوز در شیر بزهایی که جیره حاوی 6 و 12 درصد تفاله دانه انار دریافت کردند به طور معنی داری (P=0.005) بیشتر از بزهایی که جیره شاهد مصرف کردند بود. دانه انار هیچگونه تاثیر معنی داری بر غلظت گلوکز، کلسترول، نیتروژن اوره، تری گلیسرید، و لیپوپروتئین های خون نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که می توان تفاله دانه انار را بعنوان یک منبع خوراکی ارزان قیمت جایگزین بخشی از مواد خوراکی پر انرژی جیره بزها نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 7740

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 778 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1389
  • دوره: 

    4/20
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    133-141
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1796
  • دانلود: 

    551
چکیده: 

بمنظور تخمین احتمال وقوع آبستنی گاوهای هلشتاین پس از اولین تلقیح، از 38074 رکورد تلقیح متعلق به 10726 گاو که بین سال های 1364 تا 1388 در دو واحد مجزا از یک گله بزرگ گاو هلشتاین جمع آوری شده بودند، استفاده گردید. مدل آماری مورد استفاده بصورت رگرسیون لجیستیک بوده و رویه GLIMMIX نرم افزار آماری SAS جهت برازش مدل استفاده شد. مدل آماری، شامل اثرات ثابت دوره تلقیح (در سه دوره زمانی)، ماه تلقیح، دوره شیردهی، واحد پرورش و فرد تلقیح گر بود. تعداد تلقیح منجر به آبستنی گاوها در فایل ارقام به صورت کد صفر (یک تلقیح) و کد یک (بیش از یک بار تلقیح) تعریف شد. برآورد نسبت احتمالات (OR) برای دوره زمانی اول (سال های 1364 تا 1369) نسبت به دوره دوم (سال های 1370 تا 1379) و سوم (سال های 1380 تا 1388) به ترتیب 1.106 و 1.133 بود که نشان می دهد شانس آبستن شدن به ازای اولین تلقیح در دوره زمانی اول نسبت به دوره دوم 10.6 درصد و نسبت به دوره سوم 13.3 درصد بیشتر بوده است. متوسط تعداد تلقیح برای آبستنی در واحد یک و دو به ترتیب 2.2 و 2.3 با تفاوتی معنی دار (P<0.05) بود. برآورد نسبت احتمالات برای واحد یک نسبت به واحد دو در گاوداری مزبور، 1.154 بود که نشان می دهد شانس آبستنی به ازای اولین تلقیح در واحد یک، 15.4 درصد بیشتر از واحد دو بود. اثر عوامل ماه تلقیح، دوره شیردهی و فرد تلقیح گر بر شانس آبستن شدن به ازای اولین تلقیح از نظر آماری معنی دار نبود. نتایج نشان دهنده تاثیر عوامل محیطی و مدیریتی بر تعداد تلقیح لازم برای آبستن شدن گاو می باشد که با بهبود آنها می توان راندمان تولید مثل را افزایش داده و هزینه آبستنی را کم نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1796

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 551 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0