مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,540
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

302
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اختلاف کاتیون - آنیون جیره بر تعادل اسید - باز، هموستازی کلسیم و عملکرد گاوهای شیری هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 117

چکیده

 این پژوهش بر روی 24 راس گاو نزدیک زایش هلشتاین به صورت آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح واحدهای خرد شده در واحد زمان جهت بررسی اثر سطوح متفاوت اختلاف کاتیون - آنیون جیره ای پیش و پس از زایمان بر هموستازی کلسیم, تعادل اسید - باز و عملکرد شیردهی بعدی انجام گرفت. فاکتور اول, اختلاف کاتیون - آنیون پیش از زایش بود که گاوها دو جیره 100+ و 100- میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک را دریافت کردند. فاکتور دوم, اختلاف کاتیون - آنیون پس از زایش بود که گاوهای دریافت کننده جیره آنیونی در دو گروه جیره های حاوی 200+ و 400+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک و به همین ترتیب گاوهای تغذیه شده با جیره کاتیونی, پس از زایمان در دو گروه هر کدام جیره های مشابهی را تا 63 روز ابتدای دوره شیردهی دریافت کردند. برای کاهش اختلاف کاتیون - آنیون جیره از نمک های آنیونی و برای افزایش آن از بافرها استفاده شد. کاهش اختلاف کاتیون - آنیون جیره پیش از زایش و افزایش آن پس از زایش به ترتیب موجب کاهش و افزایش معنی دار pH خون و ادرار شد (P<0.01). با افزایش سطح اختلاف کاتیون - آنیون جیره در دوره شیردهی به 400+ میلی اکی والان مصرف خوراک, تولید شیر تصحیح شده برای 4 درصد چربی, درصد چربی شیر و کل مواد جامد شیر افزایش معنی داری یافتند. گاوهای دریافت کننده جیره آنیونی کلسیم خون بالاتر (P<0.01) در روز زایش و خوراک مصرفی بیشتری را (P<0.01) در هفته اول دوره شیردهی در مقایسه با گاوهای تغذیه شده با جیره کاتیونی داشتند. کاهش اختلاف کاتیون - آنیون جیره باعث کاهش بروز هیپوکلسیمی شد. در نتیجه, کاهش اختلاف کاتیون - آنیون جیره در اواخر آبستنی می تواند برای حفظ هموستازی کلسیم و بهبود سلامتی دام مفید و افزایش آن در جیره گاوهای اوایل شیردهی اثر مثبتی بر توان تولیدی حیوان در دوره شیردهی خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رازقی، علی، عربی، حسنعلی، طباطبایی، سیدمحمدمهدی، ساکی، علی اصغر، و زمانی، پویا. (1389). اثر اختلاف کاتیون - آنیون جیره بر تعادل اسید - باز, هموستازی کلسیم و عملکرد گاوهای شیری هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 109-117. SID. https://sid.ir/paper/466549/fa

    Vancouver: کپی

    رازقی علی، عربی حسنعلی، طباطبایی سیدمحمدمهدی، ساکی علی اصغر، زمانی پویا. اثر اختلاف کاتیون - آنیون جیره بر تعادل اسید - باز, هموستازی کلسیم و عملکرد گاوهای شیری هلشتاین. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):109-117. Available from: https://sid.ir/paper/466549/fa

    IEEE: کپی

    علی رازقی، حسنعلی عربی، سیدمحمدمهدی طباطبایی، علی اصغر ساکی، و پویا زمانی، “اثر اختلاف کاتیون - آنیون جیره بر تعادل اسید - باز, هموستازی کلسیم و عملکرد گاوهای شیری هلشتاین،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 109–117، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/466549/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button