Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

381
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

458
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر منگنز و محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر تنظیم کننده های اسمزی، روابط آبی و ترکیب شیمیایی دانهال های پسته در شرایط شور

صفحات

 صفحه شروع 217 | صفحه پایان 229

چکیده

 برای بررسی تأثیر منگنز و سالیسیلیک اسید در شرایط شور بر ترکیب شیمیایی, تنظیم کننده های اسمزی و روابط آبی دانهال های پسته (Pistacia vera L. ) رقم بادامی ریز زرند, یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه انجام شد. تیمارها شامل منگنز (0, 10 و 20 میلی گرم منگنز بر کیلوگرم خاک از منبع سولفات منگنز), محلول پاشی هورمون سالیسیلیک اسید سه بار با غلظت صفر, 5/0 و 1 میلی مولار و شوری (0, 1200 و 2400 میلی گرم کلرید سدیم بر کیلوگرم خاک) بودند که در انتهای آزمایش میانگین شوری هایی به ترتیب برابر با 9/2, 8/7 و 1/16 دسی زیمنس بر متر ایجاد نمودند. نتایج نشان داد که شوری موجب کاهش مقدار نسبی آب برگ و افزایش نشت یونی گردید, لیکن مصرف توأمان منگنز و سالیسیلیک اسید باعث افزایش 46 درصدی مقدار نسبی آب برگ و کاهش نشت الکترولیت گردید. تنش شوری غلظت آهن, روی و منگنز شاخساره را کاهش, ولی مصرف توأمان 20 میلی گرم منگنز و 1 میلی مولار سالیسیلیک اسید غلظت این عناصر را به ترتیب 26, 89 و 80 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. با افزایش شوری غلظت پرولین و قندهای محلول افزایش یافت و مصرف توأمان منگنز و سالیسیلیک اسید نیز غلظت این پارامترها را به ترتیب 100 و 88 درصد نسبت به شاهد افزایش داد. براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش, می توان نتیجه گرفت که در شرایط شور, مصرف توأمان منگنز و سالیسیلیک اسید از طریق بهبود پارامترهای فیزیولوژی و هم چنین افزایش غلظت عناصر غذایی کم مصرف, توانایی گیاه پسته را در مقابله با تنش شوری بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، وحید، و مرادزهی، محمد. (1397). تأثیر منگنز و محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر تنظیم کننده های اسمزی, روابط آبی و ترکیب شیمیایی دانهال های پسته در شرایط شور. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، 28(1 )، 217-229. SID. https://sid.ir/paper/147713/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری وحید، مرادزهی محمد. تأثیر منگنز و محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر تنظیم کننده های اسمزی, روابط آبی و ترکیب شیمیایی دانهال های پسته در شرایط شور. دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(1 ):217-229. Available from: https://sid.ir/paper/147713/fa

    IEEE: کپی

    وحید مظفری، و محمد مرادزهی، “تأثیر منگنز و محلول پاشی سالیسیلیک اسید بر تنظیم کننده های اسمزی, روابط آبی و ترکیب شیمیایی دانهال های پسته در شرایط شور،” دانش آب و خاک (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 1 ، pp. 217–229، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/147713/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا