مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر منگنز و سالیسیلیک اسید در شرایط شور بر برخی خصوصیات مورفولوژی و فیزیولوژیکی دانهال های پسته

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 17

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر منگنز و سالیسیلیک اسید در شرایط شور بر برخی از خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته, یک آزمایش گلخانه ای در قالب طرح کامل تصادفی بر روی پسته رقم بادامی ریز زرند انجام شد. تیمارها شامل منگنز (0, 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم خاک), سالیسیلیک اسید (0, 5/0 و 1 میلی مولار) و شوری (0, 1200 و 2400 میلی گرم کلرید سدیم بر کیلوگرم خاک) بودند. نتایج نشان داد, تنش شوری موجب کاهش معنی دار وزن خشک اندام هوایی و ریشه, کلروفیل کل و کارتنوئید و کلروفیل فلورسانس (Fv/Fm) گردید. لیکن مصرف توأم منگنز و سالیسیلیک اسید, مقدار این پارامتر ها را با افزایش داد, به گونه ای که مصرف 10 میلی گرم منگنز بر کیلوگرم خاک و 1 میلی مولار سالیسیلیک اسید, باعث افزایش 78 درصدی وزن خشک اندام هوایی و 50 درصدی کلروفیل فلورسانس نسبت به شاهد گردید. نتایج این آزمایش هم چنین نشان داد, شوری فعالیت آنزیم سوپراکسیددسموتاز را افزایش می دهد. لیکن با مصرف 1 میلی مولار سالیسیلیک اسید این افزایش به حدود 5 برابر شاهد (شرایط غیر شور) رسید. براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش می توان نتیجه گرفت که در شرایط شور, مصرف توأم منگنز و سالیسیلیک اسید باعث بهبود پارامتر های رویشی و فتوسنتزی دانهال های پسته می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، وحید، و مرادزهی روز، محمد. (1398). تأثیر منگنز و سالیسیلیک اسید در شرایط شور بر برخی خصوصیات مورفولوژی و فیزیولوژیکی دانهال های پسته. علوم و فناوری پسته، 4(7 )، 1-17. SID. https://sid.ir/paper/270493/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری وحید، مرادزهی روز محمد. تأثیر منگنز و سالیسیلیک اسید در شرایط شور بر برخی خصوصیات مورفولوژی و فیزیولوژیکی دانهال های پسته. علوم و فناوری پسته[Internet]. 1398؛4(7 ):1-17. Available from: https://sid.ir/paper/270493/fa

    IEEE: کپی

    وحید مظفری، و محمد مرادزهی روز، “تأثیر منگنز و سالیسیلیک اسید در شرایط شور بر برخی خصوصیات مورفولوژی و فیزیولوژیکی دانهال های پسته،” علوم و فناوری پسته، vol. 4، no. 7 ، pp. 1–17، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/270493/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button